Hiába indult jól a szezon a Veszprémi Egyetemi SC számára, mert október végén mély gödörbe kerültek a bakonyiak, ahonnan a női NB I alapszakaszának végéig nem sikerült kikászálódniuk.

A VESC az alapszakaszban mindössze hat győzelmet tudott összeszedni, a vereségek száma jóval magasabb: tizenhat! A nem túlságosan önbizalom-növelő mutatók miatt a csapat a jelenleg tizenkét-csapatos mezőnyben a kilencedik helyen zárt. A Vasas a rájátszásban csatlakozik tizenharmadik alakulatként. Ez a helyezés pedig arra jogosítja fel a dunántúli együttest, hogy a rájátszásban a Kaposvárral, a Palotával, a Budai XI SE-vel, valamint a Tatabányával harcoljon a kiesés elkerüléséért.

― Úgy vélem, egészen jól indult a szezon, azonban októberben mély gödörbe kerültünk, és ekkor legalább öt-hat nem várt vereség is becsúszott velünk azonos képességű csapatokkal szemben. Az alapszakasz végére igyekeztünk összeszedni magunkat, ám most úgy érzem, a lehető legjobbkor jött számunkra ez a háromhetes szünet ― összegzett Katona Péter edző, aki nyáron vette át az egyetemistákat a fővárosba költöző Oláh Jánostól.

A szakvezető az eddigi szezon pozitívumaként jelölte meg, hogy több tehetséges fiatalt is ki tudott próbálni, be tudott dobni a mélyvízbe, akik nem okoztak neki csalódást, becsülettel helytálltak. Azt is jónak értékelte, hogy számtalan felállást, támadási variációt bevetettek a meccseken.

― Szerencsére most új szakasz kezdődik, ahol visszaszerezhetjük az önbizalmunkat, az önbecsülésünket. Szeretnénk jól kihasználni a rendelkezésünkre álló három hetet. A mini felkészülés után pedig bízom benne, hogy valamennyi rivális ellen megfelelő koncentrációval és hozzáállással küzdünk majd ― magyarázta a tréner.

Kovács Anikó, a VESC csapatkapitánya úgy fogalmazott, októberi sérülése a lehető legrosszabbkor jött.

― Sajnos nagyon meglátszott a csapaton, hogy megsérültem. A szereplésünket ez nagyban befolyásolta, mert nem akadt a pályán belül, aki átlendítette volna a lányokat a holtponton, senki nem vette át ezt a szerepemet. Közel három hónapot voltam kénytelen kihagyni a térdműtétem után, s amikor visszatértem, attól fogva mentálisan, morálisan sokkal stabilabbá vált a társaság ― összegzett a tapasztalt center.

Öten harcolnak a bennmaradásért
Az alsóházi rájátszásban a nyolcadik Kaposvár, a kilencedik Veszprém, a tízedik a Budai XI SE, a tizenegyedik Palota RSC, valamint a tizenkettedik Tatabányai Volán SE csatázhat. Egyelőre nem tudni, melyik csapat hány pontot visz a következő szakaszba, mert erről a szövetség illetékesei még nem tájékoztattak. A Veszprémtől a minimum-elvárás a jelenlegi pozíciójának megtartása lehet, hiszen így elkerülné a kínos kiesést, illetve az osztályozót. Ehhez legalább a hazai meccseket illene hoznia.

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: veszprém röplabda vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr744077602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása