Rendkívül fontos bajnokit játszik szombaton a Vegyész RC-Kazincbarcika. A borsodiak a férfi NB I alapszakaszának 19. fordulójában, szombaton 16 órától a Dági KSE vendégei lesznek. A két csapat tabellaszomszéd, a hazaiak a harmadik helyen állnak, és a helyezések szempontjából nagy jelentősége van annak, hogy milyen eredménnyel zárul az összecsapásuk.

― Ha kikapnánk, akkor is maradna esélyünk arra, hogy megelőzzük a Dágot, mert nekik még a MAFC-cal is lesz egy mérkőzésük, de lehet, hogy a dági siker a Dunaferrnek kedvezne, hiszen ők megelőzhetnek minket, és távolra kerülnénk a harmadik helytől ― fejtegette Dudás András, a Kazincbarcika edzője. ― Azonban, ha sikerülne nyernünk, akkor szinte semmi sem mentene meg minket a harmadik helytől. Ami nem csak szakmailag, hanem anyagilag sem lenne mindegy, hiszen a rájátszásban kevesebbet kellene utaznunk, és valószínűleg nem is olyan nagy távolságokra. Úgyhogy nem kis tétje van a Dág elleni mérkőzésnek, de tudja ezt mindenki, és ennek szellemében készülünk.

Nem a legjobb előjelekkel készül azonban a Vegyész, ugyanis a keddi, Kecskemét elleni Magyar Kupa negyeddöntő-visszavágón 3:0-ra kikapott. De a kupabúcsún kívül az is bosszantó lehet, hogy nem játszott igazán jól a csapat.

― Sajnos, sima meccs volt. Igazából a frissesség hiányzott, de az nagyon, mert bár a fiúk akartak, de közben görcsösek voltak. Így nem tudtuk megismételni azt a játékot, amit az előző meccseken nyújtottunk. Számomra ez egy nem várt teljesítmény volt, előtte itthon és idegenben is többet mutatott a csapat ― vélekedett Dudás András. ― Az biztos, hogy lényegesen jobb játékot kell mutatnunk, annál is inkább, mert a Dág jó formában van, így életveszélyes mindenkire. Iskolai, munkahelyi elfoglaltságok, főiskolai vizsgák ezúttal is nehezítették a heti közös felkészülést, úgyhogy van problémánk. Ezek azonban nem szokatlanok, és eddig tudtuk kezelni, remélem most is így lesz. Persze jobb lenne optimális körülmények között készülni, de hát ez van, ezzel kell együtt élni.

Az alapszakasz állása
1. Kaposvár 44 pont
2. Kecskemét 37 pont
3. Dág 27 pont
4. Kazincbarcika 26 pont
5. MAFC 24 pont
6. Dunaferr 23 pont
7. Szolnok 17 pont
8. Csepel 11 pont
9. Sümeg 7 pont
10. Debrecen 0 pont
A Sollight-Nyíregyházi FRK kizárva

A Csepel―MAFC mérkőzést február 10-én játsszák.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság röplabda nb1 kazincbarcika vegyész dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr93600155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása