Perec

 2012.01.15. 23:08

A TEVA-Gödöllői RC hazai pályán simán megverte a Miskolcot (3:0) a női NB I alapszakaszának 18. fordulójában. Volt miért törlesztenie a gödöllői csapatnak, hiszen az idény eddigi legfájóbb vereségét október 15-én éppen a borsodiak otthonában szenvedte el. A reváns fontosságát átérezték a lányok, akik szűk egy óra alatt teljesítették a kötelező feladatot.

Már a kezdeti percekben nyilvánvalóvá vált, hogy ezen a napon nem érheti meglepetés a hazai csapatot, hiszen Szakmáry Gréta és Merkószki Tünde ponthalmozásával pillanatok alatt 14:5 állt az eredményjelzőn. Jól blokkolt a hazai együttes, de fegyelmezettek voltak mezőnyvédekezésben is a gödöllőiek, ami azt jelentette, hogy hamar kétszer annyi pontot gyűjtöttek, mint a Miskolc. Merkószkinak sült a keze nyitásban, aztán a gödöllőiek Kovács Edinát igyekeztek kivenni a játékból (18:13), így mindössze egy-egy biztató periódusra futotta a látogatónak (1:0).

Az izgalommentesen bezsebelt első játszmát követően Ludvig Zsolt edző folyamatosan küldte pályára a csereembereket, akik gond nélkül pótolták a kezdőhatos tagjait. Elsősorban Kriegel Zsófia volt kirobbanó formában: a feladóátló-posztra beküldött játékos a második és a harmadik szettben egyaránt produkált olyan szervasorozatot, ami megalapozta a gödöllőiek rendkívül könnyed sikerét az egyoldalú ütközet jelentős részében gyér ellenállást tanúsító borsodiakkal szemben.

A második játszmában sem változtatott a taktikán a házigazda, minek is tette volna, hiszen szépen gyűltek a pontok (11:5). Az MVSC-nél Kovácsnak, Szabó Barbarának és Szajkó Tímeának is akadtak kemény támadásai (16:9), de az egységesen, stabilan röplabdázó Gödöllő gyakorlatilag minden ellenállást meghiúsított. Ekkor már látszott, hogy a borsodiak túl messze vannak attól, hogy akár egy szettet is megcsípjenek, bár a harmadik felvonásban 5:5-ig egálban voltak a felek. Toma Sándor edző mindegyik szettben próbálta a cseréket kihasználni, és kereste azt az összeállítást, amellyel eredményes lehet a csapata. De megint Kriegel került a nyitóhelyre, ellépett a házigazda 16:6-ra, ahonnan már nem volt visszaút. Toma liberót is váltott, a 15 éves Jobbágy Vivien élete második NB I-es összecsapásán lépett pályára, s próbálta segíteni a többieket.

NB I, nők, alapszakasz, 18. forduló

TEVA-Gödöllői RC ― Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0 (17, 13, 14)

Gödöllő, 200 néző. Játékvezetők: Kiss Zs., Stefik
Gödöllő: Lutter L., Németh Zs., Merkószki, Csengeri, Szakmáry, Széles. Csere: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Berze, Horváth G., Szűcs Zs., Háfra D., Győri. Edző: Ludvig Zsolt
Miskolc: Oláh Cs., Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy, Jobbágy (liberók), Csarkó, Kiss V., Sitkey. Edző: Toma Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ludvig Zsolt:
― Nagyon örülök a három pontnak, és annak is, hogy mindenki játszani tudott. Élt a lehetőséggel a csapat.
Toma Sándor: ― Kicsit nagyobb ellenállásra számítottam. Kriegel Zsófia pörgetett nyitásai egyértelműen eldöntötték a szetteket. Gratulálok a Gödöllőnek.

(forrás: :Gödöllői Hírek, Borsod Online)

Címkék: bajnokság miskolc röplabda gödöllő nb1 mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr983550278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása