Minden várakozást felülmúl az élvonalban szereplő kaposvári női röplabdacsapat eddigi teljesítménye. A BITT KNRC-Kaposvári Egyetem együttese az egész mezőny legfiatalabb együtteseként 16 forduló után a tabella hatodik helyén áll, vagyis továbbra is jó eséllyel pályázik arra, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba. Az alapszakaszból már csak hat mérkőzés van hátra, és a lányok célja, hogy megőrizzék bravúros helyezésüket.

Tavaly nyáron kevesen gondolták volna, hogy a kaposváriak az összevont élvonalban is megállják majd a helyüket. A tízedik helyezett együttesből egy csapatra való rutinos játékos távozott a szezon végén, és az új szakvezetői páros, Simonné Kutas Zita szakmai igazgató és Pálfy Marianna edző kilenc középiskolásból és három egyetemistából próbált lelkes, jól küzdő csapatot formálni. A munka sikerrel járt: az együttes nyolc győzelemmel és nyolc vereséggel a 12 csapatból álló mezőny hatodik helyén tanyázik. A somogyiak hozták a kötelező győzelmeket, és nem csak hazai pályán, hanem idegenben is bátran és nem utolsósorban eredményesen röplabdáztak. Legutóbb Tatabányán győztek 3:0-ra, így 25 pontjukkal, kedvező pozícióból várhatják az alapszakasz hajráját.

― A lányok augusztus óta szorgalmasan dolgoznak, és ami nagyon fontos, egységes a társaság ― mondta Pálfy Marianna. ― Mindenki tudja, mik a célok: az egyéni célokat tisztáztuk, a csapatcélokat pedig megbeszéltük, úgyhogy egy irányba megy mindenki. Nagy álmunk bejutni a legjobb nyolcba! Az előttünk álló mérkőzéseken megpróbáljuk megnehezíteni a tabellán előttünk álló csapatok dolgát, a nagy rivális TFSE elleni idegenbeli találkozón pedig reménykedünk a győzelemben.

A BITT egyébként legutóbb 2008-ban szerepelt a felsőházi rájátszásban, és végül a klubtörténeti rekordot jelentő ötödik helyet szerezte meg. A mostani siker az előzmények és az egyesület helyzetének ismeretében legalább ekkora bravúr lenne. Mint ismert, a Vasas a Közép-európai Ligában szerepel, és csak a rájátszásban kapcsolódik be a hazai küzdelmekbe, így a kaposvári lányoknak legalább a hetedik helyet el kell érniük a februári zárásig. A sorsolás nem könnyű, de a nyolcadik helyezett TFSE jelenleg ötpontnyi távolságra van a somogyiaktól, ami megnyugtató előnynek tűnhet.

A kizárólag helyi fiatalokra építő, amatőralapon működő egyesület nem csak a pályán teljesít bravúrosan: a klub éves költségvetése mindössze ötmillió forint, a vezetők ebből az összegből igyekeznek megteremteni a stabil élvonalbeli szereplés feltételeit.

A lányokra az előttünk álló hétvégén duplaforduló vár: pénteken 17 órakor a bajnok BSE elleni hazai találkozó következik a sorban (a belépés ingyenes), vasárnap pedig az ugyancsak jó erőkből álló Újpesti TE vendégei lesznek a fővárosban.

Az NB I alapszakaszának állása
1. Budapest SE 41 pont (46:12)
2. Békéscsaba 41 pont (43:11)
3. Gödöllő 39 pont
4. Miskolc 35 pont
5. Újpest 29 pont
6. Kaposvár 25 pont (29:28)
7. Szolnok 25 pont (30:30)
8. TFSE-KRA 20 pont
9. Veszprém 16 pont
10. Budai XI SE 13 pont
11. Tatabánya 3 pont
12. Palota RSC 1 pont

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr833540465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása