Elmaradt a nagy kupacsata

 2012.01.11. 19:54

A Dunaferr jó alapjátékkal 3:0-ra nyert a gyenge napot kifogó MAFC-BME-Mapei otthonában a férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Ezzel tulajdonképpen eldőlt, hogy a dunaújvárosiak jutnak a négyes döntőbe.

A naptári év első tétmérkőzésére készülő dunaújvárosiak keretéből hiányzott betegség miatt Szücs Ákos, munkahelyi elfoglaltság miatt Czintula Mihály, és nem utazott a többiekkel Neukum Gábor sem. A hazaiak közül az egyaránt kisebb sérüléssel bajlódó Tamasi István és Vocskó Máté is vállalta a játékot. Az edzőpáros kockáztatott, ugyanis Tari Zsolt nem kezdett, helyette a center, Molnár István játszott a szélen, középen pedig Kovács Gábor kalapált.

A vendégek rutinosan behordták a táskákat és a kabátokat a terembe, mert emlékeztek rá, hogy a közelmúltban egyszer már kipakolták az öltözőjüket a Babitsban.

AZ ELSŐ SZETT

A Dunaferr szerzett vezetést (2:4), de Molnár István két ásznyitásával már a hazaiak álltak jobban (7:5). Lukács Attila és Pádár Krisztián révén egyenlített, Dávid Csanád jóvoltából pedig ismét vezetett a látogató, Novák László hamarosan időt kért (8:10). Belehibázott a MAFC a játékba, az újvárosiak viszont hatékonyan támadtak, szélről és centerből is (10:15). A fővárosiak szakvezetésének Molnár István helyére be kellett cserélnie Tari Zsoltot, majd jött egy időkérés is. A visszatérés után Takács Gergely bombázott, de ilyen helyzetből a megszokottnál kevesebb akadt hazai oldalon, inkább Dávid Csanád védhetetlen ütései határozták meg a játék képét (15:20). Tóth András ászt nyitott, de Tamasi István próbálta tartani a lelket együttesében, és Kovács Gábor blokkja után Tomanóczy Tibor is időt kért (18:22). Kovács támadásból is eredményes volt, de a sok rontott nyitás miatt nem volt esélye a MAFC-nak, Pádár ászszervájával fejeződött be az első játszma (19:25, 0:1).

A MÁSODIK SZETT

Gyorsan ellépett a hazai csapat (4:1), és a centerposztra visszaállított Molnár István pontjaival, valamint Tamasi remeklésével tartotta is előnyét (8:4). Hirtelen elkezdett hibázni támadásban a MAFC, és gyorsan fordult a kocka (9:10)! Ismét pontossá, taktikussá, higgadttá váltak az újvárosiak, a játékukban pedig a feladó, Tóth András eredményessége jelentette az extrát (10:14). Kikérte mindkét idejét a házigazda, de Szabó Balázs elképesztő mentése után Pádár Krisztián ütött újabb pontot a látogatóknak (12:16). Hatvany Attila kosárérintéssel szerzett pontot, ezzel végképp padlóra kerültek a fővárosiak. Egy-két pontot még összehozott a MAFC, időt is kért Tomanóczy Tibor, de a folytatásban játékosai nem tudták megfogni Molnár István remek nyitását. Tóth András törte meg együttese rossz sorozatát, Tamasi ütése után Pádár bombázott, Jahn Péter is betalált, és a Dunaferr edzője megint időt kért, és felemelte a hangját (20:24). Tamasi ászt nyitott, majd Pádár befejezte a szettet (21:25, 0:2).

A HARMADIK SZETT

Nem adták fel a hazaiak, a harmadik felvonás elején együtt haladtak ellenfelükkel (4:4). Elindult a Dunaferr, de az első technikai után megint egyenlítettek a fővárosiak, sőt a vezetést is átvették (11:10). Pünkösdi királyságnak bizonyult, meg a vendégcsapat szinte azonnal visszafordította az állást, ráadásul bemutatott néhány parádés megoldást is (14:16). Két MAFC-játékos összeszólalkozott egy rossz feladás és egy sikertelen támadás után, az edzőpáros rögtön időt is kért (15:19). A hajrában még volt egy-két szép ütésváltás, de különösebb már nem (19:25, 0:3).

Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő, 1. mérkőzés

MAFC-BME-Mapei — Dunaferr SE 0:3 (—19, —21, —19)

Káposztásmegyer, 50 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.
MAFC: Vocskó M., Takács G., Molnár I., Tamasi, Jahn, Kovács G. Csere: Tihanyi (liberó), Tari, Markovich, Bolvári. Edző: Vocskó György, Novák László
Dunaferr: Tóth A., Lukács A., Hatvany A., Dávid Cs., Pádár, Szabó B. Csere: Pápai (liberó). Edző: Tomanóczy Tibor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 2:4, 8:6, 8:10, 10:15, 15:20, 18:22. 2. játszma: 8:4, 9:11, 10:14, 13:20, 16:22, 18:23, 20:24. 3. játszma: 6:8, 11:10, 14:16, 15:20, 18:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Vocskó György:
— Fizikálisan dőlt el a mérkőzés. A sérülések, és a vizsgák okozta hiányzások miatt igazán nem volt csapategység. Ritmusban jóval nagyobb sebességgel, és labdabiztosabban játszott a Dunaferr, teljesen megérdemelten nyert.
Tomanóczy Tibor: — Ehhez a sikerhez kellett a MAFC is... A győzelmünk értékéből ez nem von le semmit, a csapat maximálisan betartotta azokat a taktikai utasításokat, amiket megbeszéltünk. Nagyon biztos kézzel játszottunk, keveset hibáztunk, és ez most elég volt ehhez a győzelemhez.

A visszavágót január 18-án, szerdán, 18 órától rendezik Dunaújvárosban.

Címkék: dunaújváros röplabda magyar kupa dunaferr mafc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr453537834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása