Újév, új remények

 2012.01.06. 23:22

Az előttünk álló hétvégén a női NB I alapszakasz is folytatódik, méghozzá a 16. fordulóval. Az újév több csapat számára új reményeket is tartogat! A Békéscsaba például igyekszik megtartani listavezető pozícióját, míg a BSE nyilván szeretné visszaszerezni az elsőséget. A Budai XI SE a középmezőny teljes jogú, büszke tagja lenne, egyedül a Palotánál fújják a régi nótát, ott még mindig az első győzelem megszerzése a cél. Előzetes!

NB I, nők, alapszakasz, 16. forduló

TATABÁNYAI VOLÁN SE ― BITT KNRC-KAPOSVÁRI EGYETEM

(január 8. vasárnap, 11 óra)
Mondhatnánk, hogy rögtön egy rangadó! De nem mondjuk, mert nem akarjuk megsérteni vagy lebecsülni a kaposváriakat, akik már a jelenlegi szezon során is sokszor bizonyították, hogy velük kapcsolatban tényleg nem megelőlegezett bizalom a következő jelzők használata: tehetséges, ígéretes, sokkra hivatott! A legjobb nyolc közé vágyó somogyiak egyértelmű célja ezúttal is a győzelem. Hazai pályán magabiztosan verték ellenfelüket az ősszel, és a Volán otthonában is esélyesek a sikerre. A Tatabánya eddig mindössze egy mérkőzést nyert, így az utolsóelőtti helyen szerénykedik, a BITT viszont a hetedik helyen tanyázik. Pálfy Marianna tanítványai a két ünnep között is edzésben maradtak, majd a teke-óévbúcsúztatón bizonyították, hogy más sportágak is közel állnak hozzájuk. Harmath Zsófia felépült betegségéből, így teljes kerettel készül az együttes a fontos találkozóra.

Tippünk 1:3

PALOTA RSC ― BUDAI XI SE

(január 8. vasárnap, 11 óra)
Erre már inkább illik a rangadó jelző, mert játéktudásban közel van egymáshoz a két együttes. A tabellát elnézve lehet, hogy ez nem derül ki, mert a budaiaknak már tíz pontjuk van, míg a rákospalotaiaknak továbbra is csak egy... Oláh János edző remekül felkészítette csapatát, és a legutóbbi, Veszprém elleni elsöprő siker alkalmával is tisztán látszott. Ráadásul úgy tűnik, a csapat szellemisége is rendben van, hiszen a váratlan nehézségeken ragyogóan felülkerekedtek a lányok, és 3:0-s győzelmet arattak a bakonyiak felett. Azóta persze sok víz lefolyt már a Dunán, és a torkunkon, ez pedig a Palota játékosai számára nyújthat kapaszkodót. A bajnokság 2011-es szakasza meglehetősen gyatrán sikerült a sokkal többre hivatott együttes számára, de itt az újesztendő, amelynek rögtön az elején lendületet lehetne venni egy ragyogó sikerrel! Kíváncsian várjuk, kik tekintik a hétvége fénypontjának a vasárnap délelőtti meccset, illetve kik lesznek azok, akik inkább a szombat éjszakai bulin adnak bele apait-anyait...

Tippünk 1:3

VESZPRÉMI EGYETEMI SC ― SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI

(január 8. vasárnap, 15 óra)
Egy jó kis középmezőny-rangadó, így az év elejére! Nagy csata lesz, és a hazaiak számára szinte létfontosságú, legalábbis ha még bíznak a legjobb nyolc közé kerülésben, és arra hajtanak! A közelmúltbeli formát az ünnepek miatti szünet okán akár figyelmen kívül is hagyhatjuk, akkor is arra jutunk, hogy két nagyjából azonos tudású és képességű csapat összecsapásán az dönthet, hogy melyikük birtokolja, és tudja alkalmazni a győzelem tudományát! Márpedig ez eddig inkább a Szolnokra volt jellemző... Még idegenben is!
A veszprémi edző, Katona Péter nyilatkozatát ide kattintva olvashatják!

Tippünk 2:3

TFSE-KRA ― TEVA-GÖDÖLLŐI RC

(január 8. vasárnap, 17 óra)
Eltérő céljai vannak a két csapatnak! A Gödöllő az első-második helyre hajt, a TF viszont a nyolc közötti pozícióját szeretné megszilárdítani. A vendégek nem botladozhatnak, ha komolyan veszik magukat, és céljaikat, bár a fővárosiak megnehezíthetik a dolgukat, ha már sikerült beépíteniük az együttesbe a két tehetséges ex-újpestit, Szombathelyi Kittit és Lutter Esztert.

Tippünk 0:3

ÚJPESTI TE ― BÉKÉSCSABAI RSE

(január 8. vasárnap, 17 óra)
Vágó István mondta gyakran a Legyen ön is milliomos! című műsorban, amikor egy játékoson szemmel láthatóan baromira kifogott egy elvont kérdés, hogy: „Szép feladvány!” Nos, az újpestiek számára is szép feladvány lesz a listavezető elleni évnyitó! A BSE elleni győztes csata után sem pihenhetett sokat a viharsarki csapat, amely számára az újév eleje sem lesz sétagalopp. A karácsonyi ünnepek előtt is gőzerővel dolgoztak a lányok, és két ünnep között sem állt meg a munka. December 27-31. között az edzőpáros napi két edzést vezényelt az együttesnek, de az egyéni képzések, és a fizikális felkészülés is kiemelt szerepet kapott. Jó formában van a Békéscsaba, az önbizalom is nagyon rendben van, és a mostani meccsen az új szerb center, Szofija Medics is bemutatkozhat.
Igen ám, de hiába a 2011-es ősz szörnyű kálváriája, azért az Újpest is jó erőkből áll... Rettenetesen alakult az elmúlt néhány hónap az UTE-nél, amiről legkevésbé a játékosok tehetnek. Amilyen lassan alakult ki a keret, utána olyan gyorsan változott, de úgy tűnik, az edzőváltás, a visszalépés és a távozások után lassan megnyugodtak a kedélyek. Ezt jelzi a BSE és a Gödöllő elleni 3:2-es vereség is. Deme Gábor a válságkezelés után immár a tényleges szakmai munkára helyezhette a hangsúlyt, és ennek hamarosan eredménye is lesz. Valószínűleg. Mint éhezőnek egy falat kenyér, úgy kell a siker a Palotához hasonlóan az Újpestnek is, hogy a tiszta lappal kezdett újév egy fényes győzelemmel, és újult lendülettel induljon.

Tippünk 3:2

BUDAPEST SE-FKF ZRT. ― ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI

(január 8. vasárnap, 17 óra)
„Az esélyesek idegenbe mennek!” ― ez is lehetett volna a cikk címe, de nem stimmel, hiszen éppen ez a párosítás jelenti a kivételt! A Miskolc többször villantott a jelenlegi szezont eddigi részében, először éppen a BSE ellen. A borsodiak hazai pályán 2:0-ra vezettek, végül azonban 3:2-re kikaptak. Hiába az otthoni bravúrok, idegenben még nem tudták megmutatni valós tudásukat a nagycsapatok ellen.

Tippünk 3:0

A Vasas a Közép-európai Liga alapszakaszában ezen a hétvégén még nem játszik.

Az NB II-ben is szünet van még, csak egy mérkőzést rendeznek, a Vasas junior a szombathelyi HVSE-SzoESE együttesét fogadja vasárnap 15 órától.

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr683525399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miaszöszi 2012.01.08. 10:35:45

Arra azért kíváncsi lennék mi alapján érdemelte ki a győzelmet nálatok az Újpest, mikor a Békéscsaba jóval többet tett le eddig az asztalra. Majd meglátjuk.

krájsz 2012.01.08. 10:59:40

Ez csak egy tipp, amit nem kell magyarázni, bár a cikkíró -biztos csak nem olvastad végig- megtette. Meccsek előtt tippelni szoktunk, vannak akik játékszenvedélyből, de olyanok is akadnak, akik csak megérzésből. Ha mindig az esélyesebbre tippelnénk, akkor nem fizetne túl sokat a Totó, a Tippmix vagy a különböző fogadóirodák...

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2012.01.08. 17:01:35

Híresen szarul tippelek, Nacsa szaktárs például hónapok (évek) óta azon röhög, hogy semmit nem sikerül eltalálnom. Az újpestiek sem nagyon hiszik, hogy igazam lesz, és így jobban belegondolva én sem, de most már tökmindegy. :))) A Veszprém-Szolnok női meccset (2:3) egyébként meg pont eltaláltam!

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2012.01.08. 19:09:13

@miaszöszi: És tessék!!!!!!! Itt a próféta, lehet gratulálni!! :))))

Ígérem, legközelebb a Közgáz-meccs eredményére is megpróbálok ilyen pontosan tippelni!!! :)))

olyan8 2012.01.08. 19:26:59

Gratulálok Dani! :)
Bár ahogy az eredményt nézem nem sok kellett hozzá, hogy fordítva legyen :)
Lassan elmehetsz a TV2-be délutánonként jósolni :D

miaszöszi 2012.01.08. 20:03:09

Rendben...visszaszívom.:)
süti beállítások módosítása