Szombaton 17 órától a Tatabányai Volán SE lesz a Miskolc ellenfele a női NB I alapszakaszának 15. fordulójában. A borsodiak nagy csalódáson vannak túl, ugyanis szerdán 3:0-ra kikaptak az NB II-es NRK-Nyíregyháza otthonában, s ezzel lemaradtak a Magyar Kupa négyes döntőjéről.

— Túltette-e már magát ezen az eredményen, a búcsún?
— Túl — jelentette ki határozottan Toma Sándor, az MVSC edzője. — A szabolcsiak önmagukhoz képest jól játszottak Erdősné irányításával, ütőik betekerték a labdákat a térfelünkre, mi viszont tompák voltunk támadásban, ha a szélsőütőink csak az átlagot hozzák, akkor nem így alakul a meccs, biztosan nem három-nulla a vége. A lányok akartak, ezt nem kérdőjelezem meg, és motiválni sem kellett őket, mert a négybe kerülés lehetősége megfelelő hajtóerő volt, viszont az NRK komolyan visszatámadott, ami jelentkezett egyfajta nyomásban, s ez eredményezett zavart.

Az edző hozzáfűzte, a mérkőzés után beszélt a névadó-főtámogató Albrecht Józseffel is, aki Toma Sándor megfogalmazása szerint tudomásul vette a kiesést. Az MVSC-nél különben szó volt arról, hogy győzelem esetén elgondolkodnának a kupafinálé megrendezésén, de így erre már nem kerül sor.

— Egy nagy lehetőségtől estünk el, estek el a lányok, mert igazi röplabdaünnep részesei lehettek volna — nyilatkozta a tréner. — Azért nem esünk egymásnak a vereség miatt, hanem megpróbáljuk levonni a konzekvenciákat, s tanulni belőle. Azt, hogy akkor leszünk jó csapat, ha beleviszünk több tudatosságot a játékba, ha fel tudunk nőni a komolyabb feladatokhoz.

Toma Sándor pénteken még nem tudta megmondani, hogy Nyíregyházán kapott sárga-piros lapja miatt leülhet-e a kispadra a Tatabánya elleni bajnokin, de legyen bárhogyan is, egyértelmű célt fogalmazott meg szombatra.

— Javítani akarunk. Ez lesz az idei utolsó hazai mérkőzésünk, amit győzelemmel zárnánk, annál is inkább, mert januárban nagyon nehéz összecsapások várnak ránk. A Tatabánya nem rossz képességű együttes, hajtani kell, tennie a dolgát a keret összes tagjának — vélekedett a tréner.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság tatabánya miskolc nb1 mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr493471044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása