A TEVA-Gödöllői RC hazai pályán 3:2-re győzött az Újpesti TE ellen a női NB I alapszakaszának idei utolsó, 15. fordulójában. Érdekesség, hogy a vendégek az ötödik játszmában 8:2-re vezettek a térfélcserénél, végül mégis vereséget szenvedtek.

Egyfajta újdonságként szolgált gödöllői oldalon, hogy négyesütő-poszton ― Horváth Gabriella helyére ― visszakerült a kezdőhatosba Németh Zsuzsanna. Az első technikai időig (8:7) fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a hazai szervarontások és nyitásfogadási bakik a második kötelező szünetig négypontos újpesti vezetést eredményeztek (12:16). Tetézte a vendéglátók baját, hogy a feladó- és feladóátló-csere sem rántotta ki a gödöllői szekeret a kátyúból, ezáltal a stabilan teljesítő fővárosiak révbe értek (0:1).

A második felvonás elején magára talált a Gödöllő, amely egy 5:0-s szériával kezdett. A hazai öröm azonban nem sokáig tartott, mert a hálónál és mezőnyben egyaránt jól védekező UTE a visszatámadásokból pillanatok alatt fordított (6:7). Mi több, hizlalta is előnyét (10:13). De ennél az állásnál megtorpantak a lilák, így ismét a nagyobb fordulatra kapcsoló gödöllőiek kezdték uralni a játékot. 16:14-nél kicsikart előnyüket a házigazdák végigvitték, és egyenlítettek (1:1).

A folytatásban sokáig úgy tűnt, hogy az egy óra elteltével erőnléti problémákkal küszködő újpestiek előbb-utóbb megadják magukat (6:3). Hogy ez mégsem történt meg, abban ― az esetenként pofátlanul rutinos újpesti megoldások mellett ― elévülhetetlen érdemeket szereztek a temérdek nyitási hibát vétő hazaiak (1:2).

Mivel a gödöllői pontvesztés ekkor már biztos volt, hazai részről nem maradt más hátra, mint mérsékelni a kárt. A veszteség-mentesítő folyamatot ugyan játékvezetői tévedések is hátráltatták, azonban ez nem befolyásolta a csapat szárnyalását (17:9), majd újabb, ezúttal simább egyenlítését (2:2).

Elméretezett ütésekkel kezdte a sorsdöntő szettet a házigazda, amely néhány benézett labda és pocsék nyitásfogadás után 7:1-es hátrányban találta magát. Nagyon úgy tűnt, innen már nem lesz reális visszaút. De volt! Méghozzá hősies küzdelem árán, drámai labdamenetekkel fűszerezve. És cseppet sem mellékesen az extázisban lévő gödöllői szurkolók legnagyobb örömére (15:13, 3:2).

A riválisok a Magyar Kupa negyeddöntőjében is egymásra találtak. A párharc mérkőzéseit előreláthatólag január közepén rendezik meg.

NB I, nők, alapszakasz, 15. forduló
TEVA-Gödöllői RC ― Újpesti TE 3:2 (―22, 22, ―24, 18, 13)

(forrás: Gödöllői Hírek)

Címkék: bajnokság röplabda ute újpest gödöllő nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr73469471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása