Megérne egy misét, hogy az ötszörös magyar bajnok, hatszoros kupagyőztes NRK-Nyíregyháza női csapatának miért kell az NB II-ben senyvednie?! Mindenesetre a nyáron csaknem süllyesztőbe került együttes, ha nem is önként és dalolva, de ősszel tette a dolgát: egy malőrtől eltekintve végigverte a másodosztályú mezőnyt, miközben a Magyar Kupát sem hanyagolta.

Olyannyira, hogy szerdán a legjobb négy közé jutásért hajtanak a szabolcsiak! Az élvonalbeli Miskolc elleni párharcban egy összecsapás dönt a továbbjutásról. Mivel a felek a Bujtosi Szabadidőcsarnokban találkoznak (17 órától), ebből valami szép is kisülhet nyírségi szempontból.

― Nekünk nincs vesztenivalónk ― szögezte le Balázs István, az NRK edzője. ― A Miskolc a negyedik helyen áll az NB I-ben, így persze esélyesebb, én már akkor is maximálisan elégedett leszek, ha jó és szoros meccset tudunk játszani. A jelenlegi csapattól senki nem várhatja el az elődöntőbe jutást, fő célunk a másodosztály megnyerése.

Balázs István szerényen elhallgatta, az NRK egy körrel korábban is elsőligás ellenfelet ejtett ki, mégpedig a Kaposvárt. Cseppet sem mellesleg tényező: egy újabb kunszt azt eredményezné, hogy a nyírségi klub zsinórban tizenkettedszer masírozna be a kupasorozat elődöntőjébe, ami önmagában kuriózum. Ráadásul az előző évek felejthetetlen diadalainak aktív részese, az elnyűhetetlen Erdősné Balogh Erika is bevetésre kész, holott ez nem volt benne a pakliban. A kényszer azonban nagy úr. A center már a hétvégéi, jászberényi összecsapáson is szerelést öltött.

― Sajnos, többen sérüléssel bajlódnak, és betegségek is nehezítik dolgunkat, emiatt vált szükségessé az ő játéka ― indokolt Balázs István. ― Ez egy olyan társaság, amelyben kizárólag fiatalok szerepelnek, ahhoz, hogy kibontakozhassanak, én kívülről kevés vagyok. Erika rutinja, játéktudása aranyat érhet, arról nem beszélve, szava szent a pályán, rá aztán érdemes hallhatni.

A miskolciak nem hagyják figyelmen kívül, hogy aktuális ellenfelük remekül szerepel a másodosztályban, és azt is jól tudják, hogy a szintén élvonalbeli Kaposvár már megbotlott az NRK otthonában!

― Érdeklődtem a somogyiaknál, vajon hogyan zajlott az a mérkőzés, és miért lehetett ez a végeredmény ― nyilatkozta Toma Sándor, a Miskolc edzője. ― Annyit szűrtem le az elmondottakból, hogy a Kaposvárból sokat kivett a hosszú utazás, és a Nyíregyháza fegyelmezetten tudott játszani. Nem kifogás akar lenni előre, mindössze tény, hogy az NB II-ben más típusú labda kötelező, mint az NB I-ben, más a lebegése, a keménysége, egy picike idő kell majd nekünk is az átállásra. Egyértelműen a továbbjutás igényével megyünk, s ha azt a kiállást, határozottságot és paramétereket hozzuk, mint az utóbbi időben, akkor azt hiszem, nem érhet bennünket meglepetés.

(forrás: Szabolcs Online, Borsod Online)

Címkék: miskolc nyíregyháza röplabda magyar kupa mvsc nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr993463288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása