Hivatalosan még nem keresték Demeter Györgyöt a szövetségi kapitányi tisztséggel kapcsolatban, de tapogatózó megbeszéléseket már folytatott a szövetség egyik vezetőjével! Erről a hunvolley.blog-nak beszélt a Kaposvár mestere a kecskeméti győzelem (3:0) után! A távozó Kaszap Tamás pótlását reaktiválással tervezik megoldani a somogyiak.

— A vártnál simább győzelmet aratott csapatod. Te is így láttad?
— Azt hiszem, hogy izgalmas mérkőzés volt, de az első pillanattól kezdve mi tudtuk irányítani a játékot, a Kecskemétnek futnia kellett az eredmény után. Ragyogóan mezőnyöztek a hazaiak, de nagyon sok potyalabdát kellett áttenniük, és ez felőrölte őket. Agresszívek voltunk egész végig, ami a játékunkat illeti. Maximálisan elégedett lehetek a csapatommal.

— Számotokra nyilván nem volt hátrány, hogy Csoma Krisztián nem játszott sérülés miatt, de mivel rá készültetek, mennyiben kellett átállnotok valami másra, ahhoz képest, amit gyakoroltatok?
— Különös taktikát nem készítettünk a Kecskemét ellen. Nyilván tudtuk, ki mit csinál, de az elsődleges az volt, hogy a mi játékunkat meg tudjuk valósítani, és ráerőltetni a Kecskemétre is. Ez százszázalékosan sikerült. Csoma Krisztián játéka, főleg az ütőereje nyilván hiányzott a kecskemétieknek, de Szappanos Máté mezőnyben és támadásmegoldásban is nagyon szépen teljesített.

— Hétfőtől nincs Kaszap Tamás! Hogy oldjátok meg a pótlását?
— Nehéz... Eddig a pillanatig, tehát a mérkőzés végéig egyetlen egy gondolatom volt, és a játékosoktól is ezt kértem, hogy erre a találkozóra koncentráljunk, és majd utána, ha vége lesz, akkor meg kell oldanunk ezt a feladatot. Kaszap Tamás az olasz A1-be igazol, ezt a magyar röplabdázásnak is egy nagy megtiszteltetés és dicséret. Szurkolni kell neki! A helyettesítését meg fogjuk oldani, hétfőtől ezen dolgozunk.

— Igazolással vagy reaktiválással?
— Reaktiválással.

Bár Demeter György konkrét nevet nem említett, szavaiból szinte egyértelmű, és a hunvolley.blog is úgy értesült, hogy ifj. Laszczik Iván lesz a folytatásban a bajnokcsapat régi-új feladója.

— Néhány napja immár hivatalosan sincs szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak. Még a legnagyobb riválisotok edzője, Gyurkó Sándor is azt hangsúlyozta kérdés nélkül, hogy szorgalmazná a visszatérésedet! Mit gondolsz erről? Érkezett-e felkérés? Vállalnád? Hogy állsz ehhez a kérdéshez?
— Elég bonyolult ez a témakör... Felkérés természetesen hivatalosan még nem érkezett. Tapogatózó és puhatolózó tárgyalások már voltak, amióta hazaérkeztem, de akkor még aktív kapitánya volt a válogatottunknak. Ez a helyzet változott, de nem tudom... Nagyon-nagyon szeretném, ha valaki ezt az egész dolgot meg tudná oldani, és magáénak tekintené a szövetségi kapitányságot. Jelen pillanatban nem tudok se igent, se nemet mondani, de egy picit még közelebb vagyok a nemhez...

A Kecskemét—Kaposvár mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A juniormérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A rangadó fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

A meccs videóösszefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Címkék: bajnokság demeter kaposvár válogatott röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr513437512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása