A Békéscsabai RSE 3:0-ra győzött a Szolnok otthonában a női NB I alapszakaszának 11. fordulójában. A játszmák közepéig nagyszerűen tartotta magát a hazai csapat. Ott hatékony nyitásainak köszönhetően meg tudtak lépni a viharsarkiak.

Mindkét csapat sok hibával kezdte a mérkőzést. Nyitásrontások, pontatlan támadások jellemezték a játékot mindkét oldalon. Ennek megfelelően alakult az eredmény is. Az első technikai szünetre minimális, egypontos vezetéssel érkezett a vendégcsapat. 8:8-as állásnál Vargas forgott a nyitósarokba, akinek szervái foghatatlannak bizonyultak a szolnokiak számára. Mikor a labdák visszajutottak a túloldalra, akkor pedig Pallag Ágnes bombázta át őket kegyetlenül. A második technikai szünetben már kilenc ponttal vezettek a csabaiak. A szolnokiak edzője 11:20-as állásnál második idejét is kikérte, hogy kicsit megszakítsa az ellenfél lendületét, de ez sem segített, és a viharsarkiak 25:14-re behúzták az első játszmát (0:1).

Soós Nikolett ellenállhatatlan bombáival kezdődött a második játékrész, ennek ellenére sem engedtek ki a hazaiak, és tartották magukat. Az első hivatalos pihenőnél ismét csak egy ponttal vezettek a vendégek. A szolnoki csapat blokkjai sokszor bizonyultak hasznosnak a szett folyamán. Magas centereik megnehezítették a békés megyeiek dolgát. A második technikai pihenő után érezhetően egy másik sebesség fokozatra kapcsoltak a vendégek. Litkei Gábor gyorsan időt is kért (12:18), de ez csak pár pont erejéig bizonyult hatékonynak. A csabai henger a szett végére ismét megállíthatatlannak bizonyult, és behúzták a második játékrészt is (15:25, 0:2).

A harmadik etap az előzőekhez hasonlóan indult. Egy pont itt, egy pont ott, de technikai időben most egy ponttal a hazaiak álltak jobban. Már 10:8-ra is vezetett a Szolnok, de Pallag két ütésének, és Vargas két jó nyitásának köszönhetően Litkei már kétpontos hátrányban kényszerült kikérni első idejét. Ezután már nem engedték ki kezükből a vezetést a vendégek, és magabiztosan gyűjtötték be a győzelmet, és az ezzel járó, megérdemelt három pontot.

NB I, nők, alapszakasz, 11. forduló

Szolnoki Főiskola RK-SI — Békéscsabai RSE 0:3 (—14, —15, —19)

Szolnok, 100 néző. Játékvezetők: Vári, Vígh
Szolnok: Kun B. 2, Szikszai 4, Szigediné 5, Illésné, Karakas 8, Pintér A. 7. Csere: Pammer (liberó), Kovács. Edző: Litkei Gábor
Békéscsaba: Vargas 4, Zielke 8, Fésüs E. 4, Horváth V. 5, Soós N. 14, Pallag 16. Csere: Molcsányi R. (liberó) 1, Kerepeczki. Edző: Fésüs Erzsébet, Kormos Mihály

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:8, 9:15, 11:17, 11:20. 2. játszma: 4:5, 7:8, 8:11, 11:14, 14:18, 13:23. 3. játszma: 1:3, 4:4, 8:7, 10:8, 10:12, 12:16, 14:18, 15:20, 17:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Litkei Gábor:
— Gratulálok a nagyon stabilan játszó Békéscsabának. Sajnálom, hogy az első és a második szettben, csak a játszma első harmadában tudtunk méltó ellenfelek lenni. A harmadik szettben viszont már láttam biztató jeleket a Miskolc elleni meccsre előretekintve.
Kormos Mihály: — A játszmák közepéig nagyszerűen tartotta magát a hazai csapat. Ott hatékony nyitásainknak köszönhetően meg tudtunk lépni és befejezni a szetteket. Nagyon megnehezítette dolgunkat a Szolnok, amely nem véletlenül áll közvetlenül az élmezőny mögött. Fog még meglepetést okozni idén.

(forrás: beol.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba szolnok röplabda nb1 brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr393412342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása