Ezúttal idegenben sem botlott a Kazincbarcika! A Vegyész RC 3:0-ra győzött a Szolnoki Főiskola RK-SI otthonában a férfi NB I alapszakaszában, a 11. forduló zárómérkőzésén.

A két csapat a találkozó elején nem tudott elszakadni egymástól. Kiegyenlített játék folyt a pályán, felváltva estek a pontok, az első technikai időnél 8:7 volt az eredmény. Ezt követően, elsősorban Lehoczky László jó nyitásainak és a masszív csapatmunkának köszönhetően a második kötelező szünetben már a Vegyész vezetett (14:16), és hiába kért kétszer is időt Gulyás Ferenc, a hazaiak edzője a játszma utolsó szakaszában, ez sem segített rajtuk (0:1).

A második játékrész elején bekezdett a szolnoki csapat, a vendégeknél gondok akadnak a fogadásokkal (8:4). A technikai időt követően a folytatás a Kazincbarcikának sikerült jobban, a borsodiak szorgalmasan gyűjtögették a pontjaikat, így 10:9-nél a Szolnok kért időt. A vendégek szívós játéka — ami mind mezőnyben, mind fogadásban megmutatkozott — meghozta a fordítást (15:16). A szett harmadik része is a vendégeké volt, Bokor Elek állt a nyitóhelyre, akinek remek szerváival a hazaiak nem tudnak mit kezdeni. 19:22-nél még időt kért Gulyás Ferenc, de ez sem segített, Bokor Eleket nem tudták elmozdítani a nyitóhelyről, ő fejezte be itt a szettet (0:2).

A harmadik játszma elején a vendégek szereztek előnyt (5:8), majd néhány perc múlva, 8:13-nál a Szolnok kért időt. Ez ezúttal jót tett a hazaiaknak a pihenő, zsinórban három pontot szereztek, így 11:13-nál Dudás András is időt kért, és ez is használt (12:16). A szett végére a Szolnok ugyan mozgósította utolsó erőtartalékait, de két pontnál közelebbre nem tudott kerülni a végjátékban, a végig jó teljesítményt nyújtó Vegyész ellen.

NB I, férfiak, alapszakasz, 11. forduló

Szolnoki Főiskola RK-SI — Vegyész RC-Kazincbarcika 0:3 (—19, —19, —23)

Szolnok, 100 néző. Játékvezetők: Szél, Csikós
Szolnok: Rása G., Rása A., Bodonyi, Szöllősi, Tarjányi, Kovács S. Csere: Bene (liberó), Bede. Edző: Gulyás Ferenc
Kazincbarcika: Lehóczky L., Bokor E., Gulyás, Csizmadia, Dudás, Juhász. Csere: Szántai (liberó), Lehóczky G. Edző: Dudás András

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Gulyás Ferenc: — Akkor tudunk nyerni, ha el is hiszi a csapat, hogy nyerni is lehet.
Dudás András: — Egy jól játszó Szolnokot fegyelmezett játékkal sikerült megadásra kényszeríteni.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság szolnok röplabda nb1 kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr263406988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása