Rangadókat rendeztek az angol Super 8-ban, a nőknél és a férfiaknál egyaránt. A leedsi lányok csak megszorongatni tudták a címvédőt, míg Herczeg Roland vezérletével a Carnegie négy szettben nyert Rapi Róberték ellen.

Néhányhetes szünet után ismét bajnoki fordulót rendeztek a szigetországban. A csapatok nem pihentek, keményen edzettek, ráadásul az Angol Kupában is pályára léptek, a magyar érdekeltségű együttesek pedig gond nélkül jutottak tovább. Az elmúlt hétvégén igazi rangadókon szerepeltek honfitársaink, Londonban például magyaros meccsek voltak a bajnokság hatodik fordulójában.

Angol Super 8, nők, alapszakasz, 6. forduló

Tóth Luca (Team Northrumbia)
 
Óriási bravúrt értek el az észak-angliaiak a Malory Eagles ellen. A magyar játékos kisebb sérülése ellenére is vállalta a játékot — a hasát húzta meg egy edzőmérkőzésen —, és az ő pontjainak is köszönhetően a Northrumbia simán hozta az első szettet. A második felvonásban kezdtek magukra találni a vendégek, a szép labdamenetek azonban továbbra is várattak magukra, inkább szervacsatát láthattak a nézők. Az utolsó szettben Tóth már pihent, ám nélküle is simán nyert csapata, győzelmével az együttes pedig már negyedik a tabellán, ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszott a Northrumbia, mint riválisai.
 
Bulatkó Éva, Várkonyi Bernadett (Swiss Cottage)
 
Egyik magyar sem lépett pályára az Ashcombe Dorking elleni győztes mérkőzésen. Bulatkó hazautazott Magyarországra, míg Várkonyinak betegség miatt kellett kihagynia a mérkőzést. Utóbbi már az edzősködésbe is belekóstolt, hiszen az általa irányított Brunel University férficsapata az egyetemi-bajnokság másodosztályában vezeti csoportját. A hét végén azonban már mindketten pályára fognak lépni az Angol Kupa 3. fordulójában a Devon ellen.
 
Dobos Ildikó (Polonia IMKA London) és Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie)
 
Igazi rangadó, hiszen ezek a csapatok játszották az elmúlt két esztendőben az Angol Kupa döntőjét. A bajnokság újonc csapata, a Carnegie eddig remekül szerepelt, korábbi riválisai ellen magabiztos győzelmeket arattak Farkasék. Mindhárom magyar kezdő volt a Leedsben, míg a másik oldalon természetesen Dobos Ildikóval kezdődött a névsor, Borsos Anna azonban munkahelyi elfoglaltsága miatt hiányzott.
Jól szervált a hazai közönség előtt szereplő Polonia, a Carnegie amerikai liberója volt Dobosék kedvenc célpontja. Az első szettet az említett nyitások miatt bukták el a vendégek, ám a második részre nem estek össze Kissék, parádés labdameneteket követően egyenlíteni tudtak. Többször is előfordult a mérkőzésen, hogy az egyik csapat felépített néhánypontos előnyt, majd a másik fordítani tudott. Szoros meccs volt végig, női mérkőzésen Angliában még nem is láttam ilyen blokkokat, mindkét együttes jeleskedett ebben a műfajban. A Polonia végül négy szettben nyerte meg a mérkőzést, de a vendégek is megérdemelnek minden dicséretet, hiszen keményen küzdöttek, egy percre sem adták fel. A Carnegie megérezte egyik alapemberének hiányát, a csapat átlója nem tudott elutazni Londonba. Évről évre keményebben szorongatják Kunék a címvédőt, a szezon második felében meglesz az esélyük a visszavágásra. Itt még nem ért véget a Polonia—Leeds párbaj, hiszen még csak most következtek a férfiak.
 
 
Angol Super 8, férfiak, alapszakasz, 6. forduló
 
Offra Norbert, Rapi Róbert (London Polonia) és Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie)
 
Offra sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, de természetesen a helyszínen tekintette meg a találkozót. A hazaiaknál Rapi kezdőként lépett pályára, míg a vendégeknél Herczeg volt a kezdőhatos tagja, én — először a szezon során — csak a cserepadon kezdtem a mérkőzést.
Jól kezdtük a találkozót, azonban 14:10-es hazai vezetésnél az edzőnk cserére szánta el magát, engem küldött pályára a skót feladónk helyett. Hamar megbánta tettét, mert miután csináltam az ellenfélnek három pontot, visszatérhettem a cseresarokba. A Polonia megőrizte előnyét, hat ponttal nyerte az első felvonást. A második etapban már sokkal jobban kezdtünk, Herczeg remek nyitásokkal és támadásokkal hívta fel magára a figyelmet. Neki is köszönhetően simán nyertük a szettet, ez pedig lökést adott a harmadik felvonásra is. Sokat támadtunk centerből, egyedül a kombinációkat hiányoltam a játékunkból. Rapi vezérletével végig partiban volt a Polonia, természetesen nem akartak hazai pályán ismét kikapni együttesünktől, mint ahogy az történt a tavalyi évben kétszer is. A negyedik szettben egy kisebb hullámvölgybe kerültünk, de három remek blokkal sikerült kikecmeregni belőle, a végén pedig — talán először a szezonban — a bírók a mi javunkra tévedtek. Ezeknek (is) köszönhetően megnyertük a mérkőzést, sikerünkkel pedig továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezetjük a tabellát.
Rapi nem játszott rosszul, ám ez most kevés volt csapata sikeréhez. Herczeg remek napot fogott ki, egyetlen blokkot sem kapott, fogadásban is együttese egyik legjobbja volt a mérkőzésen.
 
Berndt Attila (Team Northrumbia)
 
Tóth Lucáékhoz hasonlóan a férfiak is győztek a Malory ellen, ám Berndték egy szettet elveszítettek. A magyar játékos csapata húzóembere volt, a vendégek nem tudták hatástalanítani a gyöngyösi röplabdázót. Végül 16 ponttal zárt, de remek nyitásaival és kiváló fogadásaival is a mezőny legjobbjának bizonyult. Hatalmas siker ez számukra, hiszen már a tabella második helyén állnak, öt ponttal lemaradva a Leeds mögött.
 

Címkék: anglia bajnokság légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr723402499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása