Hétfőn Pécsett bejelentették a PSN Zrt., a PTE-PEAC, a Pécsi Tudományegyetem és a Kaposvári Röplabda Akadémia közös jövőjének alapjait! Az együttműködési megállapodást  tartalmazó eredeti dokumentum másolata ide kattintva megtekinthető!

Amíg a somogyi megyeszékhelyen az egyik tradicionális sportág a röplabda — 13 bajnoki címmel és 14 Magyar Kupa-elsőséggel ez érthető —, addig Pécsett amatőrszinten működik ez a gyönyörű sportág, jelenleg ötven fiú és negyven lány űzi. A kaposváriak, főleg Demeter György szakmai igazgató mégis lát jövőt az együttműködésben, hiszen ezzel újabb tömegbázisra tehet szert a sikercsapat, egy régiót összefogó központtá épülhet ki Kaposvár!

A pécsiek is nyernek az együttműködésen Gyöngyösi Zoltán, a PTE-PEAC edzője szerint, hiszen szakemberek érkezhetnek edzéseket, továbbképzéseket tartani, a legtehetségesebb pécsi játékosok számára pedig megnyílik az út a nívósabb edzésmunka, ezen keresztül az élvonalbeli szereplés, esetlegesen külföldi szerződés felé is.

Kaposváron mintegy kétszáz akadémistát edzenek jelenleg, mind a fiú-, mind a lányvonalon a sportág hosszú távú jövőjét igyekeznek megalapozni, érkezett már diákjuk Szegedről és Székesfehérvárról is. Pécsett, a városi bajnokságban három kategóriában 14 csapat verseng, a sportág alapját a Koch Valéria, a Babits Mihály, a Miroslav Krleza, a Református, a Deák és a Belvárosi iskolák jelentik.

(forrás: pecsinapilap.hu)

Címkék: pécs kaposvár röplabda pte peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr453382097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geiza 2011.11.15. 13:14:54

Azért annyit hozzátennék, hogy Szegedről azért ment Kaposvárra Bozóki, Posztós és Nacsa is, mert Szegeden sikerült kinyírni a röplabda sportot... Az nb II-es Szeged 2011 futballcsapata költségvetésének 10%-ából egy férfi röplabdacsapat meghatározó szereplője lett volna az első osztálynak. Sok sikert egyébként minden játékosnak!

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.11.15. 14:24:20

@Geiza: A szegedi férfi röplabdacsapat ismételt összeomlásával kapcsolatban azt nem értem leginkább, hogy miért nem tartották együtt a társaság jelentős részét legalább heti két edzés erejéig, és miért nem indították őket az NB II-ben vagy valamilyen regionális amatőr sorozatban? Szerencsés az, aki el tudott menni valahova, de mi a van a többiekkel? Bitó és Babanyecz például korosztályuk legtehetségesebb, legjobb játékosai közé tartoznak, bármelyik csapat kezdőhatosában helyük lenne. De egyszerűen a magyar röplabdában már annyi pénz sincs, hogy valahol adjanak nekik havi hatvanezer forintot, napi két kaját, meg egy kollégiumi szobát. Szánalmas és elkeserítő... Éppen ezért nagy a szegedi vezetők felelőssége is! Az utánpótlás-neveléssel kezdve újraélesztették a röplabdasportot a városban, aztán egyszer csak megint vége mindennek. Most meg ott vannak szinte felnőtt, szinte kész játékosok edzés, meccs és csapat nélkül...

Geiza 2011.11.15. 14:29:26

@Rodics: A szegedi srácok küzdenek azért, hogy lehessen edzésre járni, lehessen bármi olyat csinálni, amire legalább rá lehet fogni, hogy röplabda. Ahogy a lányok, úgy a fiúk is azon igyekeztek, hogy az egyetem felkarolja őket, de sajnos nem jártak eredménnyel. Igaz - NB II-ben szívesen játszanának, ehelyett a Tesco-ban osztják a 10 deka májast...
süti beállítások módosítása