A női NB I-ben továbbra is szünet van, így a figyelem a férfiakra összpontosul, egészen pontosan Dágra, ahol az alapszakasz tízedik fordulójában a MAFC vendégszerepel, és a kistelepülésen rendezik a lassacskán negyvenéves hagyományokkal bíró MAFC-röplabdás öregfiúk országos találkozóját is! Előzetes!

NB I, férfiak, alapszakasz, 10. forduló

DÁGI KSE — MAFC-BME-MAPEI

(november 13. vasárnap, 16 óra)
A hetvenes évek óta minden esztendőben megrendezik a MAFC-röplabdás öregfiúk találkozóját! Ilyenkor Vocskó György vezetésével az ország minden részéről összesereglik a Műegyetemen végzett mérnök-garnitúra színe-java, azok, akik a tanulás mellett annak idején röplabdáztak is. Ezeken a találkozókon még a hetvenes években végzettek is mezt húznak és játszanak, aztán egy jót esznek, isznak, és megerősítik a MAFC-os szellemet. Bár a társaság törzshelye a Kinizsi utca, mert korábban ott edzett a csapat, idén Dág lesz a helyszín, hiszen Oszuska I Zoltán szintén a Műegyetemen végzett, így most ő látja vendégül az öregfiúkat. A programba szervesen illeszkedik az NB I-es meccs megtekintése, illetve az új mérnök-generációval való kapcsolatfelvétel. Erre a jelentős hagyományokra visszatekintő eseményre százas nagyságrendben szoktak összejönni a korábbi műegyetemisták. Példaértékű az a bíztatás, ahogy átadják a vezető pozícióban lévő mérnökök a jövőt illetően jó tanácsaikat a fiataloknak.
Egyértelműen ez a forduló rangadója! Évek óta rendkívül pikáns párosítás, amely általában óriási csatát, túlfűtött, felfokozott hangulatot hoz! Ezt várjuk most is, hiszen alapvetően mindkét csapat jól szerepel a jelenlegi szezonban, bár a nagytól mindkettő kikapott. A Dág az elmúlt hétvégén pihent, így a kulcsjátékos, Oszuska I Zoltán sérült bokája is rendbe jöhetett, a fővárosiak viszont 3:0-ra legyőzték a Kazincbarcikát, amely minden bizonnyal óriási lendületet adott nekik. Ha ezúttal is tűzpirosan, kőkeményen játszanak, akkor a kökörcsin rutinjával és hatékonyságával ismét sikerrel járhatnak. De ők is pontosan tudják, hogy Dágon erre csak maximális erőbedobással, a lehető legjobb játékukkal van esélyük!
Nagyszerű meccs várható, amelyről a hunvolley.blog helyszíni tudósításban számol be!

Tippünk 2:3

DUNAFERR SE — SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI

(november 13. vasárnap, 16 óra)
Ha minden előzmény nélküli lenne ez a találkozó, azt írnánk, hogy a Szolnok képes lehet egy szettet elcsenni Dunaújvárosból. De nem minden előzmény nélküli, mert a szolnokiak csütörtök este saját otthonukban kaptak ki 3:1-re a Csepeltől Magyar Kupa-meccsen, ami arról árulkodik, hogy nincsenek valami jó formában...

Tippünk 3:0

FINO-KAPOSVÁR — NYÍREGYHÁZI FRK

(november 13. vasárnap, 17 óra)
Sejthető, mennyire örülhetnek a nyíregyháziak, hogy el kell utazniuk több mint négyszáz kilométert egy olyan meccs miatt, amelyen túl sok esélyük nincs... És az még hagyján, de mire hazaérnek, masszívan éjszaka lesz!

Tippünk 3:0

SÜMEGI RE — KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE

(november 13. vasárnap, 17 óra)
Erre a találkozóra is igaz, hogy a két együttes nem azonos kategóriába tartozik, de azért az alföldieknek nem árt vigyázniuk! Legutóbb a címvédő Kaposvárnak nem okozott gondot a háromjátszmás győzelem Sümegen, és valószínűleg a Kecskemét sikerét sem fenyegeti komoly veszély, de ha a hazaiak motiváltan állnak neki a meccsnek, jó játékkal meglephetik ellenfelüket, és egy szettre jók lehetnek!
— Riválisunk eddig két vereséget tud felmutatni, csak a Kaposvártól és a Kazincbarcikától kapott ki óriási csatában. Tisztában vagyunk az esélyekkel, azonban szeretnénk minél jobban megnehezíteni ellenfelünk dolgát. Jó hír, hogy Lakics Bence sérült keze szépen javul, talán számíthatok rá a hétvégén — mondta Fehér Tibor, a Sümeg edzője.

Tippünk 0:3

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA — CSEPEL

(november 13. vasárnap, 17:30)
Meglehetősen nyűgösek a kazincbarcikaiak, ami teljesen érhető is, hiszen nem számítottak arra, hogy pont nélkül kell távozniuk a MAFC otthonából. Éppen ezért, és a két együttes közötti kétségtelen tudáskülönbség miatt azt mondjuk, a csütörtöki Magyar Kupa-siker után ezúttal nem terem sok babér vendégként a csepelieknek.

Tippünk 3:0

Szabadnapos: Debreceni EAC


Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló

PÉCSI TE-PEAC MSB — DEBRECENI EAC

(november 13. vasárnap, 11:30)
Két egyetemi csapat találkozik az egymeccses kupacsatában! A hajdúságiaknak meglehetősen korán kell kelniük, hiszen több mint négyszáz kilométeres távolságot kell leküzdeniük a baranyai megyeszékhelyig! Ne feledjük, a DEAC éppen az előző fordulóban, a Nyíregyháza otthonában törte meg saját rossz sorozatát, hiszen 3:2-es sikerével megszerezte első győzelmét és első pontjait is. Igen ám, de a Pécs is remek formában menetel az NB II-ben, legutóbb Veszprémben nyert 3:2-re! A hazai pálya előnye, illetve a korai ébredés és a nagy távolság miatt a PEAC sikerét jósoljuk.

Tippünk 3:1

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda magyar kupa nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr813370542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása