Az NRK-Nyíregyháza a vártnál simábban, 3:0-ra nyert az EHÖK SE-Realio otthonában, Szegeden, a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz hatodik fordulójában. A csongrádiak a taktikából keveset tudtak megvalósítani és pontatlanul játszottak.

Az őszi szünet miatt a főleg vidékiekből álló szegedi csapat nem tudott a megszokott rutinnal edzeni, ami a mérkőzés elejétől fogva nagyon meg is látszott a lányok teljesítményén. Idegesen kezdődött a meccs, a vendégek erős nyitásaikkal rögtön elhúztak 5:0-ra. A folytatásban a Szeged csak futott az eredmény után, sőt még egy sajnálatos sérülés is bekövetkezett, így hátrányukat csökkenteni, s ellenfelüket beérni sajnos nem tudták a csongrádiak.

A második játszma mindkét fél részéről sok hibával kezdődött, a nyitást, a nyitásfogadást és támadást illetően egyaránt. Az NRK rendkívül hatékonyan támadott a hármason kívülről, a Szeged blokkja nem tudott megfelelően összezárni. A hosszú labdamenetek után rendre a nyíregyháziak örülhettek a pontnak, a hazaiak nem voltak eléggé összeszedettek fejben, nehezen ment a koncentráció, amelynek következtében a csapatként való együttműködés sem valósulhatott meg igazán. 10:7-ről 17:12-re, majd 23:17-re tudta növelni előnyét az NRK. A hajrában még szépített a Szeged, Molcsányi támadásai ellen a magas blokk is tehetetlen volt. 25:20-ra nyerte a második játszmát a nyírségi csapat.

A harmadik szettben a görcsös akarás rengeteg pontatlanságot eredményezett, amelyekből nem tudott hatékony támadásokat vezényelni a Szeged, néhány szép egyéni akciót leszámítva a Nyíregyháza akarata érvényesült a pályán. Csintalan blokkmunkája és támadásai, Bíró nyitásai azonban kevésnek bizonyultak a játszmarabláshoz, a mérkőzést viszonylag simán az NRK nyerte, 3:0 arányban.

Csíkos Gábor, a Szeged edzője: — Egy nagyon fiatal és jól szervezett csapat ellen játszottunk, amely most mind magasságban, mind pedig pontosságban felülmúlt minket. A taktikából sajnos nagyon keveset tudtunk megvalósítani és igen pontatlanul játszottunk.

Következő mérkőzését idegenben, a Jászberény ellen játssza az EHÖK SE-Realio november 13-án, 15 órai kezdettel.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 6. forduló

EHÖK SE-Realio Szeged — NRK-Nyíregyháza 0:3 (—21, —20, —17)

Szeged, 30 néző. Játékvezetők: Vígh, Szarka
Szeged: Páder, Bíró, Krcelic, Csintalan, Molcsányi P., Fürdök. Csere: Fodor Cs. (liberó), Szórád, Pelle, Morvai. Edző: Csíkos Gábor
Nyíregyháza: Perényi, Dávida L., Poór A., Erdős Zs., Ilyés B., Roma. Csere: Petróczy (liberó). Edző: Balázs István

Címkék: szeged nyíregyháza röplabda nb ii nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr793362577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása