Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0-ra nyert a Szolnoki Főiskola RK-SI otthonában a női Magyar Kupa első fordulójának első mérkőzésén. A borsodiak így már a hazai visszavágó előtt nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

Az első szettben villámrajtot vett a hazai csapat (4:1), és a folytatásban is őrizte az előnyét (12:9). Ekkor a miskolci együttes sok hibát vétett, kereste saját játékát, és ezúttal nem a nyitásfogadásokkal akadt gondja, inkább az ütőjáték nem sült (13:11). Aztán a szett középén sikerült összekapnia Toma Sándor edzőnek a vendégeket, és egységes csapatjátékkal, látványos megmozdulásokkal átvették a vezetést (14:16), majd a megszerzett előnyt megtartva, a végjátékban Kovács Edina bombaütésével megnyerték a játszmát (0:1).

A második játékrész elején megint elment a Szolnok (7:2), de 9:9-nél beérték őket a borsodiak, akiket 12:16-ig vitt előre a lendület. Ekkoriban Rédei Liána és Szajkó Tímea játszott igazán jól, és az egységes csapatmunka újabb játszmagyőzelmet eredményezett (0:2).

A harmadik periódus elején viszont a Miskolc húzott el olyan előnnyel, ami szinte előrevetítette a sikert (1:7). Aztán a hazaiak jó ütőteljesítményükkel felzárkóztak két-hárompontos különbségre, ami a szett végéig megmaradt (20:23). Ekkor leblokkolt az MVSC, a Szolnoknak 26:25-nél még játszmalabdája is volt, de innen felállt a vendégcsapat, és Oláh Csilla bombájával megnyerte a meccset (0:3)!

A visszavágót november 6-án, vasárnap 17 órától Miskolcon játssza a két csapat.

Magyar Kupa, nők, 1. forduló, 1. mérkőzés

Szolnoki Főiskola RK-SI — Albrecht-Miskolci VSC-MISI 0:3 (—23, —20, —27)

Szolnok, 150 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Pőcze
Szolnok: Szikszai, Szepesi, Illésné, Pintér E., Karakas, Szigediné. Csere: Pammer, Kiss R. (liberók), Kovács, Kun G., Kun B., Szívós I. Edző: Litkei Gábor
Miskolc: Oláh Cs., Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy (liberó). Edző: Toma Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Litkei Gábor:
— Gyenge nyitásfogásunk rányomta a bélyegét a mérkőzésre.
Toma Sándor: — Nagyon féltünk ettől a mérkőzéstől, örülök, hogy a csapat szépen, fokozatosan magára talált, és a harmadik szett végi megingás ellenére határozottan hozta a meccset.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: miskolc szolnok röplabda magyar kupa mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr463338784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása