Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a Kecskeméti Sportiskola hazai pályán 3:2-re nyert a Kalocsai SE ellen a női Magyar Kupa selejtezőjében. Az egymeccses párharcból így a KESI jutott a főtáblára. Exkluzív tudósításunkból az is kiderül, hogy ezen a meccsen minden együtt volt, ami igazán élvezetessé tud tenni egy női röplabda-mérkőzést!

Bár a Kalocsának az NB II-ben már nem kötelező a Magyar Kupa-részvétel, csak egy lehetőség, amivel az alföldi együttes élni kívánt. Először a Tatabánya csapatát kapták a kalocsaiak, ám később egy szövetségi döntés alapján elfogadták a felnőtt bajnokságban nem induló, csak utánpótlást versenyeztető Kecskeméti Sportiskola (KESI) nevezését, majd nagyon egyszerűen a két Bács-Kiskun megyei csapatot selejtező gyanánt egymás mellé osztották be. Így az október 26-án, Kecskeméten lejátszott meccs tétje az volt, hogy az első körben kihez fog utazni a Tatabánya.

A mérkőzés megkezdése előtt mindjárt két kérdés vetődhetett fel! Egy olyan kis teremnek, mint a kecskeméti Zrínyi iskola tornaterme, volt-e hitelesítése (ha már felnőtt bajnokikat itt nem játszanak)? A másik pedig, hogy miért két kecskeméti játékvezető fújt? Ez utóbbi csak azért érdekes kérdés, mert a kalocsaiak az elmúlt években az NB I-es tagságuk alatt egyszer sem kapták a legközelebbi, kecskeméti játékvezetőket, az egyesületi vezetők kérdésére pedig mindig a nehezem megfogható megyesemlegesség volt a válasz, így rendszeresen érkeztek a kétszer olyan messze lévő Kaposvárról, illetve Veszprémből... Bár maximálisan elfogadható és teljesen racionális döntés eredménye volt a mostani küldés, de a fentiek tükrében egy kicsit érthetetlen.

A mérkőzésen a Kalocsa munkahelyi elfoglaltsága miatt kénytelen volt nélkülözni Kováts Ágnes edzőt, iskola miatt pedig néhány játékos maradt otthon, így az idény ötödik tétmeccsén az ötödik felállásban lépett pályára a csapat. Kalocsai nyitással indult a mérkőzés és mindjárt egy nagyon hosszú labdamenettel, amelynek végén a hazai térfélen esett le a labda. Ezután a sportiskolások léptek el néhány ponttal, amit Zsinka Viktória és Dabis Ágnes nyitásaival sikerült ledolgoznia a Kalocsának, sőt ötpontos előnyre is szert tett a vendégcsapat, amit azonnal hazai időkérés követett. A házigazda rendezte sorait, a vezetés hamar elillant, és a kalocsai csapatkapitány kényszerült időt kérni. Ezután egyértelműen a vendéglátók irányították a szettet, dinamikus, kemény támadásaikra nem volt hatékony ellenszere a Kalocsának (25:22, 1:0).

A második felvonásra talán jobban megnyugodott a hazai csapat, míg a kalocsaiak ekkor érezhetően jobban rákapcsoltak, és elsősorban a széleken vezetett támadásokkal hamar elléptek. 4:13-nál már második idejét kérte ki Csizmadia Szabolcs edző, ami után stabilizálódott a játék, és fokozatosan faragtak le a kalocsai előnyből, sőt 18:22-nél már kalocsai időkérés próbálta meg elejét venni a szoros végjáték kialakulásának. A szakasz kalocsai sikerét egyértelműen a jó mezőnyözésnek és legfőképpen az eredményes támadásnak köszönhette, 21 saját pontból csak három nyitás volt pontot érő (20:25, 1:1).

Aztán a jött a harmadik játszma, ami szinte mindenben teljesen lemásolta az előző szettet csak fordított előjellel, még az időkérések is majdnem ugyanakkor voltak (25:19, 2:1). A negyedik felvonás volt az, amelyik legjobban mutatta a játék szépségét. Mindkét térfélen nagyon látszott a lányok elszántsága. Minden megnyert labdamenetnek szinte őrjöngve örültek, és minden elvesztett labdamenet egy mini-dráma volt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik tudott egy-két pont előnyt szerezni, de megnyugodni senki nem tudott. A KESI kezdte előbb a hajrát, és hárompontos hátrányból egypontos előnyt kovácsolt, ám ekkor a Kalocsa is megragadta az utolsó lehetőséget, és hatalmas küzdelemben, nagyszerű mentéseket is produkálva a minimális két ponttal megnyerte a szakaszt (23:25, 2:2).

A mindent eldöntő ötödik játszma Sztupovszki bombaerős ütésével indult, ám pár perc múlva ő kért időt a hárompontos hazai előny miatt, amit sikerült is lefaragni. 8:6-os hazai előnynél cseréltek térfelet a csapatok, amely után 10:10-nél lett egyenlő. 13:11-es hátránynál kalocsai időkérés jött, amit 13:13-as állásnál Csizmadia Szabolcs játékmegszakítása követett. A drámai végkifejletben a kecskemétiek előbb egyik legjobbjuk, Ledeczi Lilla bombája révén szereztek vezetést, majd a meccslabdánál egy rossz kalocsai nyitásfogadás okán örülhettek (15:13, 3:2).

Összességében bár a Kalocsa vereséget szenvedett, egy hihetetlenül jó hangulatú, nagyon hasznos és küzdelmes mérkőzésen van túl a csapat. Nyugodtan mondhatjuk, hogy több ilyen mérkőzésre volna szükség a fejlődéshez. Bár nagyon látszott, hogy kalocsai részről az összeszokottság, az együtt edzés hiányzik, ennek ellenére néhány pozitívum is volt, a fogadások kevés hibával mentek, a nyitásban (a kis terem ellenére) kevesebb rontás volt, feladások az elmúlt hetekhez képest kevésbé dadogtak. Kalocsai részről újra jól játszott Zsinka Viktória, és ezúttal is dicsérhető Sztupovszki Anett játéka, aki eredményes ütései mellett jól mezőnyözött és néhány bravúros mentést is bemutatott, valamint nem csak a rajta lévő szalag, hanem példamutató játéka miatt is igazi kapitánya volt a csapatnak.

A kecskeméti csapatból a feladó, Mátó Fanni nagyszerű játékát érdemes kiemelni, aki a kiszámíthatatlanság fegyverével élve remekül váltogatta a támadások helyeit, csak kevés támadás maradt kihasználatlanul rossz feladás miatt. Az irányító mellett Ledeczi Lilla dinamikus támadásai, és leginkább a kívülről is láthatóan összeszokott csapategység volt, ami sikerre vitte a Sportiskola fiatal együttesét. Ezen a meccsen minden együtt volt, ami igazán élvezetessé tud tenni egy női röplabda-mérkőzést, a szurkolók minden bizonnyal nagyon élvezték a közelítőleg kétórás összecsapást.

A Kalocsai SE következő bajnoki mérkőzését hazai pályán játssza október 29-én, 11 órától, a Vasas juniorcsapata ellen.

Magyar Kupa

Nők

Kecskeméti Sportiskola — Kalocsai SE 3:2 (22, —20, 19, —23, 13)
Kecskemét, 40 néző. Játékvezetők: Csikós, Baracsi
KESI: Mátó, Orosz, Kürthy-Kovács, Góczán, Ledeczi, Vadász: Csere: Korpácsi, Bibó. Edző: Csizmadia Szabolcs
Kalocsa: Tóth V., Jánosi, Zsinka, Vörös V., Dabis, Sztupovszki. Csere: Kovács P., Pajsán

Férfiak
TFSE — Széchenyi ESE-Győr 3:2
Pénzügyőr SE — Somogyjádi RSZSE 0:3

Hogy kerül ide a Kalocsa?

Átolvastuk még egyszer a szövetség ügyvezetésének határozatát, amely a Magyar Kupával kapcsolatos. Korábbi cikkünk ide kattintva olvasható! Amikor a KESI nevezését elfogadták, egyben elrendelték a női Magyar Kupa újrasorsolását, oly módon, hogy a 2011. szeptember 6-i sorsolást kiegészítve, a versenybizottság a selejtezőcsoportot sorsolja csak ki, úgy, hogy a sorsolásra kerülő csapatok között csak az előző szezonban a Magyar Kupában nem indult csapatok szerepeljenek.
Igen ám, de a Kalocsa az előző szezonban is ott volt a Magyar Kupában! Akkor most hogy került a selejtezőbe??

Címkék: kecskemét röplabda kalocsa magyar kupa kesi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr273336236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása