A Pécsi TE-PEAC MSB 3:1-re győzött a győri Széchenyi ESE otthonában a férfi NB II alapszakaszának negyedik fordulójában. A baranyaiak közül több játékos is kiváló teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez!

A hosszú utazás után nehezen lendült játékba a Pécs, ezért a győriek 7:0-ra elhúztak. Erre végül rá is ment az első szett a baranyaiak szempontjából.

— A mérkőzés elejétől úgy éreztem, ha kiküszöböljük játékunkból a ki nem kényszerített hibákat, akkor megnyerjük a meccset — értékelt Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője. — Szettről szettre ez egyre inkább sikerült, míg ellenfelünk csak az első felvonásban, és a harmadik játszma közepén játszott stabilan, ami a pontkülönbségeken is meglátszik. Amikor ráálltunk a győriek erős, támadó, felugrásos szerváinak megfelelő fogadására, akkortól egyértelmű fölénybe kerültünk, mert a többi játékelemben jobbak voltunk. Az okát nem tudom, de ellenfelünk talán legjobb támadójátékosa feladóposzton játszott. Az ő támadásaival szemben valószínűleg nehezebb dolgunk lett volna.

Kaszás Zoltán jó nyitásfogadásai mellett néhány bravúros mezőnyvédekezést is bemutatott, ami a mérkőzés fordulópontjánál nagyon sokat számított. Kiss Nicholas ponterős támadásai mellett sáncjátékával is egyre hatékonyabb. Horváth Balázs — védekezésben és támadásban is meghatározó szélsőütőnk — a tőle megszokott megbízható játékot hozta, ami csapatjátékunk alappillére. Kovács Róbert, fiatal centerünk meccsről-meccsre fejlődik. Tehetsége és edzésmunkája alapján idővel NB I-es szintű játékos válhat belőle. Külön kiemelendő Szabó Dávid játéka, aki a harmadik (1:1 után mindig kritikus) játszmát a cserepadról beszállva nagyon jó nyitásaival bebiztosította, majd az utolsó szettben is szinte hibátlan játékot produkált.

A Pécs a következő bajnoki mérkőzését október 30-án, vasárnap, 16 órától játssza hazai pályán, a POTE-csarnokban a Dorog ESE ellen.

NB II, férfiak, alapszakasz, 4. forduló
Széchenyi ESE-Győr — Pécsi TE-PEAC MSB 1:3 (22, —18, —20, —15)

Címkék: pécs győr röplabda széchenyi pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr853324114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása