A Békéscsabai RSE hazai pályán simán nyert 3:0-ra az Albrecht-Miskolci VSC-MISI ellen a női NB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában. Alig egy hete a borsodiak legyőzték a Gödöllőt. Kétségtelenül ez volt a forduló meglepetése. Ennek tudatában nagyon bizakodva érkeztek a Viharsarokba...

A találkozó elején látszott is az elszántság a vendégeken, nem illetődtek meg. Bátran támadtak, jól védekeztek, szorosan alakult az első szett, bár mindvégig a csabaiaknál volt az előny. A házigazdák védekezése egy kicsit halványabb volt, de a támadások rendre pontot érőek voltak. Végig változatos és izgalmas volt a csata, lüktetett a játék, ám végül a kevesebbet hibázó hazaiak behúzták a szettet (1:0).

A második játékrész eleje is szorosan alakult, harcosak voltak a borsodiak, mindössze két pont volt a különbség a két csapat között az első technikainál, ami a folytatásban egyre szűkült. Ezt követően ellépett a Békéscsaba, ötpontos előnyüket sokáig tartották a hazaiak, köszönhetően továbbra is a támadások hatékonyságának és eredményességének. Aztán újabb fokozatba kapcsolt a házigazda: remekeltek az ütők, jól működött a sánc, és a védekezés is javult. A vendégek lélekben feladták, így aztán a csabaiak az előzőnél könnyebben behúzták a szettet (2:0).

A harmadik etap elején repülőrajtot vett a miskolci együttes. A csabaiak szívós munkával behozták a tetemes hátrányt, ám még így is két ponttal vezetett a Miskolc az első technikainál. Egy ideig még tartották előnyüket a vendégek, ám ahogy kezdtek megnyugodni a kapkodó házigazdák, úgy fordult a kocka, miként az eredmény is. Jó volt a sánc, Pallag Ágnes és Soós Nikolett ütéseire pedig nem találták az ellenszert a borsodiak. 10:10 után összeomlóban volt a vendégcsapat, hitehagyottá vált, innentől kezdve csak akkor szerzett pontot, ha nagy ritkán rontottak a házigazdák.

Összességében könnyebb falatnak bizonyult a Miskolc, mint ahogy a híre sejtette. A békéscsabaiak teljesen megérdemelten tartották otthon a három pontot.

NB I, nők, alapszakasz, 8. forduló

Békéscsabai RSE — Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0 (19, 16, 18)

Békéscsaba, 300 néző. Játékvezetők: Donkó, Bátkai-Katona
Békéscsaba: Pallag 13, Fésüs E. 5, Horváth V. 6, Soós N. 17, Zielke 13, Vargas 3. Csere: Molcsányi R. (liberó), Kerepeczki, Czina. Edző: Kormos Mihály, Fésüs Erzsébet
Miskolc: Liedgeb 4, Rédei 2, Kovács E. 11, Szajkó 4, Szabó B. 9, Oláh Cs. 1. Csere: Nagy Zs. (liberó), Sitkey, Csarkó 4, Kiss V. Edző: Toma Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:1, 3:3, 7:6, 10:6, 10:8, 15:11, 15:14, 20:15, 21:19. 2. játszma: 3:2, 5:2, 6:6, 12:7, 19:10, 23:12, 23:16. 3. játszma: 0:5, 6:6, 7:9, 10:10, 15:10, 19:12, 23:14

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kormos Mihály:
— Egy jól játszó Miskolc ellen nagyon fontos, hatpontos mérkőzést nyertünk meg, de akkor van igazán értéke győzelmünknek, ha Kaposváron is nyerünk.
Toma Sándor: — Sajnos a rossz nyitásfogadások miatt a magunk ellenségeivé váltunk.

(forrás: brse.hu)

Címkék: bajnokság miskolc békéscsaba röplabda nb1 mvsc brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr443321175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása