Viszonylag egyoldalú mérkőzésen, kevesebb, mint hatvan perc alatt 3:0-ra győzött a Csepel hazai pályán a késve érkező Nyíregyháza ellen a férfi NB I alapszakaszának ötödik fordulójában. A találkozón az első szettben lezajlott néhány momentum kivételével nem volt kérdés a nyertes kiléte.

A hazaiak részéről minden rendben zajlott az előkészületekkel, egyedül az ellenfél hiányzott egy órával a meccs előtt! Végül negyven perccel a kezdés előtt esett be a Nyíregyháza. A megbeszéltek alapján öt percet csúszott a kezdés.

Nehezen akart belelendülni a Csepel a játékba. Ennek ellenére végig vezetett a házigazda (8:6), majd ahogy telt az idő, a szabolcsiak egyre többet hibáztak, míg a fővárosiak oldalán volt néhány igazán jó megoldás (ásznyitások, sáncok, mezőnyözések). 16:10 után már nem csökkent a differencia, sőt inkább nőtt, 24:17-nél egy nyíregyházi sárga lap vetett véget az első felvonásnak (1:0).

A második szett hasonlóan kezdődött, mint az első, itt is gyorsan két-hárompontos csepeli előny alakult ki, elsősorban a szélsők hatékony befejező-munkájának köszönhetően, illetve amiatt, hogy az átforgatott Nyíregyháza a játszma elején nem igen találta a jó megoldást és hibát-hibára halmozott. 8:4 után viszont volt egy időszak, amikor megkísérelték a felzárkózást a látogatók, de ez a hullámvölgy a csepeliek részéről csak egy-két pontig tartott, és 18:14 után a vége magabiztos 25:18 lett a második játszmában (2:0).

Csepeli szempontból a forgatókönyv hasonló volt az egy héttel korábbihoz, amikor Sümegen vezetett az együttes 2:0-ra. Most jóval elszántabbak voltak a tekintetek, mivel senki nem akarta megismételni a sümegi történéseket. Ennek nyomatékot is próbáltak adni a fővárosiak, de a Nyíregyháza sem adta fel, és egy ideig tartotta is magát (8:6, 16:14). A második technikai idő után egy jó nyitássorozattal az eredmény 21:14-re módosult, onnan pedig már nem volt kérdés a győztes kiléte. Még két pontot szereztek a szabolcsiak, ám magabiztosan, 25:16-ra nyerte a Csepel a szettet és a meccset (3:0).

A Csepelnek sikerült olyan meggyőző produkcióval előrukkolnia, amilyen az ehhez hasonló összecsapásokon elvárható lenne.

NB I, férfiak, alapszakasz, 5. forduló

Csepeli RC — Nyíregyházi FRK 3:0 (17, 18, 16)

Csepel 150 néző. Játékvezetők: Szabó Zs., Tillmann
Csepel: Buzás, Kunert, Sow, Tamás Z., Daróczi, Pajor. Csere: Fogl (liberó). Játékos-edző: Tamás Zoltán
Nyíregyháza: Bugyi, Szilágyi, Ádám, Pampuch, Berkes, Tolnai. Csere: Hubicska. Játékos-edző: Bugyi József

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Tamás Zoltán:
— Gratulálok a csapatnak. Mindent megcsináltak, amit előzőleg megbeszéltünk. Úgy gondolom és tudom, hogy a győzelmek fogják meghozni az önbizalmat.
Bugyi József: — A múlt heti, MAFC elleni vereség még mindig ott van a fejekben. Egész meccs alatt görcsösen játszottunk. Nem tudtuk összeszedni magunkat, gyenge és erőtlen volt a csapat. Összességében a borzalmas nyitásfogadás és a védekezés vitte el a mérkőzést.

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: bajnokság nyíregyháza csepel röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr153289198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása