A Vegyész nyerte a rangadót!

 2011.10.09. 16:55

A férfi NB I alapszakaszának ötödik fordulójában a házigazda Vegyész RC-Kazincbarcika óriási csatában győzött a bajnoki címre is esélyesnek tartott Kalo-Méh-Kecskeméti SE ellen. A vendégek hiába álltak fel kétjátszmás hátrányból, a mérkőzést nem tudták megnyerni.

A Vegyész idén szeretne a négy közé kerülni a bajnokságban, ehhez viszont bravúrgyőzelmekre van szüksége. Erre legjobb esélye hazai pályán van, hiszen a kisméretű csarnok adottságait remekül ki tudják használni a borsodiak. Szombat este a Kecskemét gárdáját fogadta a Vegyész, és ötjátszmás, fordulatokban gazdag mérkőzésen fontos győzelmet aratott.

Az első játszmában még néhány gyengébb nyitásfogadás is belefért, ezt ugyanis magabiztos sáncmunkával ellensúlyozta a hazai társaság. A vendégek a kulcsfontosságú pillanatokban rosszul szerváltak, a Vegyész játékosai ugyanakkor kíméletlenül ölték meg a ziccereket. A legutóbbi ezüstérmes ötven perc leforgása alatt kétjátszmás hátrányba került, ráadásul nem tudta tartani a Csizmadia János, Dudás Tamás, Bokor Elek hármast.

A harmadik szettben a Vegyész sokáig őrizgette hárompontos vezetését, de 14:11-es állásnál a játékvezető érthetetlen hibát követett el, és kizökkentette addigi ritmusából a csapatot. A negyedik játszmában ismét hárompontos vezetést pazarolt el a hazai alakulat, Szappanos Máté és Csala Bernát vezérletével pedig egyenlített a Kecskemét.

Az ötödik szettben Csala két nyitása is pontot jelentett a Kecskemétnek, és úgy tűnt, hogy elment a mérkőzés a hazaiak számára. A kazincbarcikai röplabdások azonban nem így gondolták, következtek Bokor Elek remek nyitásai. Ezekből öt pont is született, amely annyira feldobta a gárdát, hogy tetemes, hatpontos (11:5) vezetésre tett szert, és már nem engedte ki kezéből a győzelmet (3:2).

A Vegyész összesen 19 pontot szerzett kiváló sáncmunkájának köszönhetően, de a mezőny legeredményesebb játékosa Csala Bernát lett, 23 pontja mégis kevésnek bizonyult az alföldiek győzelméhez. A Kecskemét a Kaposvár után a Kazincbarcikától is vereséget szenvedett, de egy pontot legalább szerzett.

NB I, férfiak, alapszakasz, 5. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika — Kalo-Méh-Kecskemét 3:2 (21, 22, ¬—21, —21, 10)

Kazincbarcika, 250 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Ujházi
Kazincbarcika: Lehoczky L. 2, Bokor E. 17, Gulyás 11, Csizmadia 17, Dudás T. 13, Juhász 9. Csere: Szántai (liberó), Orosz 1, Lehoczky G. 1. Edző: Dudás András
Kecskemét: Tóth I G. 4, Csala 23, Dorcsák, Csoma 7, Szappanos 16, Bokor G. 7. Csere: Szabó T. (liberó), ifj. Schulcz I. 3, Hatvany Zs. 1, Somodi 3, Csányi D. Edző: Gyurkó Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
— Azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. Nagyon jó ellenféllel szemben rendkívül értékes győzelmet arattunk. A harmadik játszmában kiütközött játékosaimon a fáradtság, később pedig az is előfordult, hogy volt, aki annyira kimerült, hogy cserét kért. Ezúttal a hiányosságokat szívvel pótoltuk!
Gyurkó Sándor: — A hazaiak lényegesen bátrabban röplabdáztak, mint mi. Nem tudok szemrehányást tenni csapatomnak, de végig mi loholtunk ellenfelünk után. A bátorság hiányzott játékunkból. Remek mérkőzést láthattak a nézők, és a hazaiak rászolgáltak a győzelemre.

(forrás: minap.hu, kesport.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét röplabda nb1 kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr653289782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása