Szépen lassan gyűjtögeti a pontokat a középmezőnybe pályázó Szolnok női csapata. A pénteki, Budai XI SE elleni meccs első játszmájában a lelkes fővárosiak játéka után kidomborodott a nagyobb tapasztalat, és bár a második és harmadik szett is szorosan alakult a végére mégis szolnoki győzelem született.

Az első szettben fej-fej mellett haladt a két csapat, adódott mindkét oldalon elkerülhető hiba és szép megoldás egyaránt (Hegedűs ütései, Illésné ravasz ejtései). A játék közepén a Szolnok vezetett először három ponttal, de rögtön jött egy ötpontos fővárosi sorozat, ami kellő lelkesedést adott a hazaiak számára, és hiábavaló volt a két vendég időkérés, a játszma végén a nyitásfogadási hibák a szolnokiak játszmahátrányát eredményezték (25:20, 1:0).

A második játszmát az elején a hazaiak irányították, jól működött a sáncuk és többnyire szélsőtámadásokkal sikerült átütniük a vendégekét. Litkei Gábor cserélt is, amivel egy kicsit felrázta csapatát. A direkttámadások helyett, a jó budai sáncmunkát kikerülve variálták támadásaikat a szolnokiak. Dr. Balczó Noémi, Hegedűs Anna, illetve Szikszai Viktória, Karakas Margit és Pintér Andrea hozták a pontokat, és a vendégeknél Szigediné is jó százalékkal oldotta meg ütéseit. Húsz pont felett érezhetően megnyugodott a Szolnok, és erős centerjátékkal sikerült állva hagynia ellenfelét (21:25, 1:1).

A harmadik játékrész úgy alakult, ahogyan a második vége: inkább a Szolnok akarata érvényesült, és a hazaiak néha egyenlítettek. Fogyott a hazai önbizalom, és vele együtt az erő. 5:11-nél a budaiak, míg 12:13-nál a szolnokiak kértek időt, hogy rendezzék soraikat. 16:15-től 21:21-ig még megcsillant a remény a hazaiaknak, de a végét ismét a vendégcsapat bírta jobban, és ezzel átvette a mérkőzésen a vezetést (22:25, 1:2).

A záró játszmában tovább dominált a Szolnok, de nem adta magát könnyen a fővárosi csapat. Itt már érződött, hogy jobban akarja a győzelmet a látogató. Két elveszettnek hitt, alsókaros mentésekből álló labdamenetből szerzett pont és egy bátor csere (Szívós Ildikó) lökte a győzelem felé a Szolnokot (13:25, 1:3).

A mostani három pont igazán akkor ér sokat a Szolnok számára, ha a TFSE-KRA ellen is sikerül hasonló eredményt elérnie idegenben, vasárnap.

Litkei Gábor, a Szolnok edzője: — Az első játszmában sokat bizonytalankodtunk. A nyitásfogadásaink gyengék voltak, ezen csúsztunk el. Szerencsére a csapat összeszedte magát, összeállt és érvényesült mindaz, amit felépítettünk. A negyedik szettben már a nagyobb tudás nyert.

NB I, nők, alapszakasz, 3. forduló

Budai XI SE — Szolnoki Főiskola RK-SI 1:3 (20, —21, —22, —13)

Gabányi László Sportcsarnok, 40 néző. Játékvezetők: Halász, Mezőffy
Budai XI SE: Bodnár R., dr. Balczó, Farkas A., Horváth N., Hegedűs A, Kiss V. Csere: Deli-Germann (liberó), Szabó D., Kohut M. Edző: Hegyi Zsuzsanna
Szolnok: Illésné, Karakas M., Szigediné, Szikszai V., Pintér A., Gregor H. Csere: Kis R. (liberó), Kun B., Szívós I. Edző: Litkei Gábor

Címkék: bajnokság szolnok budai röplabda nb1 budaixi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr533255146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása