Szerbia a harmadik éremre tör

 2011.09.23. 08:50

Szeptember 23-án, pénteken kezdődik a szerb-olasz közös rendezésű női röplabda Európa-bajnokság. A B- és D-csoportnak olasz városok adnak otthont, míg az A- és C-csoport meccseit Belgrádban és Nagybecskereken rendezik. Az olaszországi rész két legjobbja, akik az érmekért Belgrádban vetélkednek, az utazás miatt egy szabadnappal többet kapnak majd.

Ez lesz a 27. Európa-bajnokság, s Szerbia válogatottja a harmadik éremért száll harcba. Az elsőt, ami bronz volt, még 1951-ben Jugoszlávia nyerte, négy évvel ezelőtt pedig (Belgiumban és Hollandiában) Szerbia a második helyen végzett. A verseny történetének legsikeresebbje a Szovjetunió és Oroszország a 17 első, 4 második és 3 harmadik hellyel. Két-két aranyat nyert Lengyelország és Németország, valamint Olaszország, amely a legutóbbi két tornán végzett az első helyen. Két éve a lengyelországi Lódzban Hollandia volt a második, Lengyelország a harmadik, Szerbia pedig kisebb meglepetésre csak hetedik lett.

Az idén vendéglátó minősítésben Szerbiának kimondottan nagy esélye van a dobogóra. Az első szakaszban Franciaország, Ukrajna és Németország lesz a rivális, utóbbinak illene visszavágni a 2009-es vereségért, hiszen éppen az okozta a lemaradást az éremcsatákról. A négy csoportgyőztes egyenes ágon jut a negyeddöntőbe, a második és harmadik helyezettek pedig a rájátszásban vetélkednek. Ha Szerbia csoportgyőztes lesz, akkor a negyeddöntőben a C-csoport második és az A-csoport harmadik helyezettjének továbbjutójával mérkőzik az elődöntőért.

Európa-bajnokság, nők, Szerbia-Olaszország

A csoportbeosztás

A-csoport (Belgrád): Németország, Ukrajna, Szerbia, Franciaország
B-csoport (Monza): Törökország. Azerbajdzsán, Olaszország, Horvátország
C-csoport (Nagybecskerek): Lengyelország, Izrael, Csehország, Románia
D-csoport (Busto Arsizio): Hollandia, Spanyolország, Oroszország, Bulgária

(forrás: magyarszo.com)

Címkék: szerb európa szerbia röplabda európa bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr253247658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása