Három szett, három pont

 2011.09.11. 20:39

Győzelemmel kezdte a bajnokságot a Kalo-Méh-Kecskeméti SE férficsapata, amely vasárnap a Debrecen együttesét fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. A kecskemétiek sima háromjátszmás meccsen kerekedtek felül, így az új pontszámítási rendszer alapján három ponttal gazdagodtak.

– Azt mondtam a fiúknak, az a célunk, hogy az alapszakaszban minél előrébb végezzünk, hogy a rájátszásban a pályaelőnyünket sokáig meg tudjuk tartani, tehát itthon tudjuk kezdeni a párharcokat – mesélte a lefújás után Gyurkó Sándor, a Kecskemét edzője. – Ehhez az kell, hogy a – nyilván nem akarok senkit megbántani – szerényebb képességű csapatok ellen három-nullára, vagy három-egyre győzzünk. Ez a mérkőzés ebbe a kategóriába tartozott. Örülünk annak, hogy a Debrecen szerepel a magyar bajnokságban, mert nagyon szomorú a helyzet, egyre kevesebb a csapat idehaza. Annak örülök, hogy ezt a mérkőzést végig koncentráltan, figyelemmel játszották végig a fiúk, és ezt mutatja a pontarány is.

Gyurkó mester minden játékosát pályára tudta küldeni, mert az ellenfél nagyon sokat hibázott.

– Ez akár a mi lendületünket is megtörhette volna, mert sokat állt a játék, nem voltak hosszú labdamenetek – vélekedett a tréner. – Szerencsére odafigyeltek fiúk, és végig pontosan játszottak. Sokszor nagyon nehéz egy ilyen meccsen, ahol valamivel gyengébb az ellenfél, mint mi, végig odafigyelve és koncentráltan játszani, ebben most nem volt hiba. Meg vagyok elégedve a srácokkal.

NB I, férfiak, alapszakasz, 1. forduló

Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Debreceni EAC 3:0 (18, 15, 10)

Kecskemét, 100 néző. Játékvezetők: Kiss, Szabó Zs.
Kecskemét: Tóth I G., Csányi D., Bokor G., Csala, Dorcsák, Csoma. Csere: Szabó T. (liberó), Erki, Hatvany Zs., Somodi, Farkas P., Szappanos M. Edző: Gyurkó Sándor
Debrecen: Barna, Orosz, Balky, Leiszt, Csercsák, Szabó Z. Csere: Pilsza (liberó). Edző: Fodor Antal

(forrás: kesport.hu)

Címkék: bajnokság debrecen kecskemét röplabda nb1 deac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr863219280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása