Az Extraliga és az NB I összevonása után a Sümegi RE férficsapata az élvonalban szerepel a 2011–2012-es bajnoki évadban, amely a hétvégén kezdődik. Az alaposan megerősített Veszprém megyei együttes a Kazincbarcika otthonában kezdi a szezont vasárnap.

– Egy hónapja tart a csapat felkészülése. A munkát nehezíti, hogy amatőr alakulatról lévén szó, a játékosok zöme heti két edzést tud csak vállalni a munkahelyi, iskolai elfoglaltságok mellett. Ezenkívül az edzőkérdést sem sikerült még megoldanunk, de úgy vélem, már nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz egy remek szakemberrel. Úgy gondolom, fontos, hogy gazdája legyen a csapatnak, hiszen nagy feladatok előtt állunk – összegzett Rédei János, a Sümegi RE elnöke.

A Kazincbarcika az előző évadban az előkelő negyedik helyen fejezte be a bajnokságot, míg a Sümeg története legjobb idénye után a 11. lett. Az eredmények alapján tehát a papírforma hazai győzelmet ígér, ám Rédei János szerint nem ilyen egyértelműek a viszonyok.

– A két egyesület lehetőségeit tekintve kétségtelenül a Kazincbarcika jár előrébb. Sokszoros bajnokcsapatról beszélünk, ahol évtizedek óta kiemelkedő utánpótlás-nevelés is zajlik. Ráadásként olyan szurkolótábor biztatja, amely előtt a legnagyobbak térde is meg-megremeg. Mi azonban számukra ismeretlenek vagyunk, ráadásul teher nélkül röplabdázhatunk, ami mindenképpen mellettünk szól – hangsúlyozta Rédei János.

A Sümeg több, korábban az Extraligában megfordult játékossal erősített, így a cél, hogy a bajnokságban a középmezőny elején végezzen a társaság. A rangos felkészülési tornán még a legnagyobbakat is megszorongatta a csapat.

Rédei elmondta, vasárnap nem számíthat családi programja miatt Horváth Csaba liberóra. A helyére a tervek szerint Kaposi Tamás áll majd, akire kiemelkedő feladat vár új szerepkörében. A hazai oldalról ugyanis bombaerejű nyitások várhatók, és a fiatal sümegi elsődleges feladata az lesz, hogy jó nyitásfogadásokkal tehermentesítse a hátsó sort és a centereket. Rajta kívül a feltörekvő, roppant tehetséges Lakics Bence is kulcsszerephez juthat, aki élete első NB I-es meccsére készül.

– Egységes szellemiségű, összetartó csapat körvonalazódik Sümegen, amelyik a címvédő Kaposvárt és az ezüstérmes Kecskemétet leszámítva hazai pályán és idegenben is bárkire veszélyes lehet – vélekedett bizakodva az elnök.

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság röplabda nb1 kazincbarcika sümeg vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr293211277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása