Érem nélkül maradt a Dunaferr

 2011.09.06. 12:48

Nem sikerült érmet szereznie a kecskeméti Hírös Kupán a Dunaferr SE röplabdacsapatának. Az együttes a bajnoki címvédő Kaposvárral játszhatott a harmadik helyért, de végül szoros vereséget szenvedett.

Rangos megméretés várt hétvégén a Dunaferr SE csapatára, amely ezúttal a kecskeméti Hírös Kupán vendégszerepelt. A hatcsapatos viadal első játéknapján a házigazda Kecskemét ellen indultak harcba Tomanóczy Tibor tanítványai, akik nagyon jó mérkőzésen, végül 3:2-re nyerni tudtak a legerősebb összeállításukban szereplő hazaiak ellen.

A következő csoportmeccsen az osztrák Union Arbesbach gárdája várt a dunaújvárosiakra, s bár a csapat ezúttal is jó teljesítményt nyújtott, az osztrákok ellen ez most csak a 3:0-s vereségre volt elég, ami egyben azt jelentette, hogy a Dunaferr a bronzéremért szállhat harcba a torna második napján.

Az ellenfél a bajnoki címvédő Kaposvár volt, s bár a találkozónak a somogyiak voltak a favoritjai, a Dunaferr fiatal csapata alaposan megnehezítette riválisa feladatát. A mérkőzés első játszmáját 33:31-re, óriási csatában tudta megnyerni a kaposvári csapat, de a másodikban azonnal egyenlítettek az újvárosiak, akiknek a folytatásban is volt esélyük a sikerre.

A harmadik etapot azonban újra a kaposváriak bírták jobban, akik a negyedik szettben 24:21-es Dunaferr-vezetésről is meg tudták fordítani az eredményt, így 3:1-re megnyerték a találkozót, s egyben megszerezték a torna harmadik helyét. A csapat edzője ezzel együtt is hasznosnak tartotta a lejátszott mérkőzéseket, ugyanakkor volt benne csalódottság is az elszalasztott lehetőségek miatt.

– A torna nagyon jól szolgálta a felkészülésünket a bajnokságra, s összességében elégedett vagyok a mutatott teljesítménnyel.  Nagyon sajnálom azonban, hogy a kaposvári csapatot nem sikerült legyőznünk, mert a végjátékokban többször is bosszantó hibákat vétettünk – vélekedett Tomanóczy Tibor.

(forrás: Dunaújváros Online)

Címkék: dunaújváros röplabda dunaferr hírös

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr883206362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kántor Sándor 11 2011.09.06. 23:13:00

Rodics Dániel részére: Mivel a blikk-bulváron edzett stílushoz hozzátartozik az etika nulla ismerete, így éppen az "Itt a vége. Fuss el..." című billentyűkoptatáshoz egyedül nem lehetett hozzászólni érdekes módon, kénytelen vagyok itt megtenni ezt.
Mindazon nevek, akiket visszasírsz, a "nagy öregek", voltak együtt 2006-ban a 2007-es EB-selejtezőre készülve is többek között, 8 azaz NYOLC HETET, Demeter György szövetségi kapitánnyal és Mészáros Péterrel, mégsem sikerült kijutniuk... Akkor nem született ilyen írás természetszerűleg. És még mennyi lehetőség ment el a hosszú évek alatt - a "nagy" nevekkel. A szelektív memóriád felfrissítésére: ezért szavazott bizalmat 2008-ban egy új szövetségi kapitánnyal fiatalításra a szövetség. Pedig emlékezned kellene rá, ott voltál... Bár akkor éppen hiányzott rólad az "I love Mester" feliratú póló...
A véleményed derogáló mindazon játékosokra nézve, akik végigedzették a mostani KÉTHETES felkészülést, vállalták a játékot, úgy, hogy tudták mindannyian, ha a letteken túl is jutunk, a következő HATOS csoportból is csak az első jut tovább. Azokat pedig, akik mindenféle kifogással élve nem vállalták a címeres mezben a játékot, (amely szerintem elég szomorú), majdhogynem piedesztálra helyezed őket... elég érdekes nézőpont. Továbbá nem értem, miért kellene olyan játékosokat a válogatottba hívnom, akik nem tudnak semmilyen érdemleges eredményt felmutatni a pályafutásuk során. Az Európa-bajnok spanyol válogatottnak miért kell olimpiai elő-előselejtezőt játszaniuk? Mert lejtőn vannak? Először maszlagnak nevezed a jövő válogatottja elképzelést, majd ugyanazon nevekkel mégiscsak felépítenéd? Egyébként jónéhány játékos neve egyezik a te általad és én általam készített listán. Ja, és még valami. A munkában hittem és hiszek, nem a szájkaratéban: nem futok el...

Mirnyij 2011.09.08. 13:26:35

Etika és retorika?...ezt hívjuk sorban állásnak a pofonért. "Azokat pedig, akik mindenféle kifogással élve nem vállalták a címeres mezben a játékot, (amely szerintem elég szomorú), majdhogynem piedesztálra helyezed őket..." egyetértek.. azok akik mindenféle okot kerestek inkább meg kellett volna mondaniuk hogy a személlyel van probléma, ahogy az hírlik...nehéz lehet dicső(!!!) múltból retorikai fölényt kovácsolni főleg ha az ember a saját barlangjában próbálja legyőzni az oroszlánt. lehet mondani hogy nem ért ehhez, vagy ahhoz bárkire erőltetve saját szakmánkat, de valljuk be ha nem arról vagyunk híresek, hogy mondjuk akár a kettős integrált is megoldjuk könnyedén, addig újra és újra árnyékra lehet vetődni ki szebben ki csúnyábban. nekem úgy tűnik a blog egyik lényege a vélemény, és egy adott vélemény igazát a reakció hevessége is mutathatja...

Kántor Sándor 11 2011.09.08. 18:11:46

A reakcióm épp annyira volt heves, mint amennyire névvel vállaltad fel a véleményed :-)

Mirnyij 2011.09.08. 20:54:13

uhh..:D hasonlatokból 5-ös.. látom a lényeget azért értette :)
süti beállítások módosítása