Az óbudaiak vezetőedzője, Jókay Zoltán úgy nyilatkozott, a nyíregyházi játékos személyes okokból mégsem vállalta a budapesti életet.

A Vasas múlt szombaton két gyakorlómérkőzést vívott a bajnoki címvédő BSE ellen. Kilenc szetten vannak túl a lányok. Négy hét telt el a felkészülés kezdete óta, de még csak most játszotta le első mérkőzését a csapat. Ezentúl azonban már egyre inkább a labdáé lesz a főszerep, hiszen közeleg a Közép-európai Liga rajtja, az első mérkőzés szeptember 23-án, pénteken a Folyondár utcában lesz az Újpest ellen.

– Milyen célt szolgált a szombati találkozás a BSE-vel?
– Ellenfelünk mindenképpen előbbre tart a felkészülésben, mint mi, hiszen nekik szeptember tízedikétől már magyar bajnokikon kell helytállniuk – mondta Jókay Zoltán. – Nekünk ez volt az első csapatjellegű megmozdulásunk augusztus eleje, az edzések kezdete óta. Ennek megfelelően, cseppet sem meglepő módon kicsit nehézkesek voltunk, főleg az első találkozón, ekkor négy szettet játszottunk, kettőt mi nyertünk, kettőt az városmajoriak. A győztesekben a tervezett alapcsapatomat (Milovtis, Miklai, Sándor, Oláh, Nagy, Dékány) küldtem pályára, majd a folytatásban az újoncokra voltam inkább kíváncsi. Közülük volt, aki meg tudta mutatni, mire képes, de a többségnek van még mit tanulnia, főleg hozzáállás terén. Először is le kell tudni győzniük a félelmeiket. Délután három-kettő lett a javunkra, ekkor már olajozottabban működtek a dolgok. Összességében hasznos volt ez a nap, hiszen kicsit kizökkentett mindenkit az edzések monotóniájából.

– Miként alakul a további program?
– Itt a nyakunkon az iskolakezdés, de továbbra is napi két edzés vár a lányokra. Csütörtökön pihenőnapot kapnak, hétvégén pedig Békéscsabán veszünk részt egy nemzetközi tornán, ahol romániai és szerbiai csapatokkal is megmérkőzhetünk. A Közép-európai Liga rajtjáig további edzőmérkőzéseket is tervezek, az ellenfelek közül egyelőre csak a Gödöllő tűnik biztosnak.

– Eddig, gondolom inkább a fizikai felkészítésen volt a hangsúly, hogyan viselték a lányok a kemény edzéseket?
– Tömören azt mondhatom rá, hogy különbözőképpen. Akik a válogatottal végigdolgozták a nyár elejét, azok számára három hét pihenő után szinte ideális volt a menetrend. Voltak azonban olyanok is, akik például az érettségi miatt három hónap kihagyással a hátuk mögött kezdtek bele az edzésekbe. Nekik biztos, hogy nem volt könnyű. Lassacskán kezd egy szintre kerülni a társaság, de nem bánom, hogy még van egy hónap az első tétmérkőzésig.

– A keret adott?
– Egy változás történt a három héttel ezelőtti sajtótájékoztatón bemutatottakhoz képest. A nyíregyházi Illyés Bettina személyes okokból mégsem vállalta a budapesti életet, helyette sajátnevelésű tehetségünk, Stefanik Orsolya csatlakozott hozzánk. Vele csupán annyi a gond, hogy játékára Hőnig László is számít a serdülőcsapatunkban, viszont a szabályok szerint, ha valamelyik játékost egyszer is benevezzük felnőtt tétmérkőzésre, akkor már nem játszhat a serdülők között. Persze ez kellemes gond.

(forrás: vasassc.hu)

Címkék: röplabda vasas

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr113195978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása