Vajon kinek lehetett útjában? – ez a kérdés foglalkoztatja Pais Lászlót, a Városi Röplabda Bizottság elnökét is, mióta felfedezték gébárti strandon lévő röplabdapálya hálóin keletkezett óriási lyukakat.

A népszerű strandon évtizedek óta homokos röplabdapálya is szolgálja az itt pihenők szórakozását, sőt nyaranta versenyeket is szerveznek a helyszínen. Pais László ezért is hívta fel figyelmünket a minapi felfedezésükre, ugyanis az egyik pálya hálóját valaki vagy valakik szétszaggatták.

– Eddig semmi gond nem volt, sőt az előző háló majdnem tíz évig bírta úgy, hogy télen-nyáron ki volt feszítve – mesélte a pálya felújításában és a karbantartásban is aktív szerepet vállaló Pais László. – Ezt az újat júniusban szereltük fel, s nem hinném, hogy csak ennyit bírt volna. Labda ugyanis ilyet nem tesz...

Mármint ilyen kárt nem okozhat, ezért van a gyanú, hogy vandál erősködés áldozata lett a sporteszköz. Pais László elmesélte: szervezetük a strand üzemeltetőjének egyetértésével gondozza, ápolja a strandröplabda-pályát, annak fejében, hogy heti két alkalommal ingyen edzhessenek itt a zalaegerszegi amatőrök csapataival. A homokos pálya viszont nyílt, strandolók is használhatják, sőt a röplabdázók örülnek neki!

– Nemhogy tiltani kellene a mozgást, hanem mi magunk is örülünk, ha labda pattog a pályán, vagy éppen száll a háló felett – említette Pais László. – Volt olyan eset, hogy segítettünk lejjebb szerelni a hálót, hiszen akadtak, akik lábteniszezni szerettek volna itt. Azt sem bántuk, hogy játék után már nem akasztották vissza a röplabdához megfelelő magasságba... A bosszantó most az, hogy azt a hálót tették tönkre, amely szinte új volt, most viszont már használhatatlan. Persze, nem horribilis összegű a kár, de ennek az árát is mi, amatőr röplabdázók gazdálkodjuk majd ki az év közbeni tornáink bevételeiből és a saját zsebből összedobott tagdíjakból.

S hogy ki volt a tettes? Pais László szerint most már lényegtelen, s az is, mikor tette: éjjel vagy nappal. Szerinte az a bosszantó, hogy mások örömét is elvették ezzel...

(forrás: Zalai Hírlap)

Címkék: röplabda zalaegerszeg strandröplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr503161927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása