Az Európai Röplabda Szövetség új alapelveket hirdetett, amelyek a nemzetközi átigazolások költségeit (a transzferdíjak összegét) maximalizálják. Ezek után csupán adminisztratív díjakat kérhetnek a nemzeti szövetség, így megszűnhet az eddigi legalizált rablás.

A volleycountry.com cikke szerint az új szabályozás csak és kizárólag az európai játékosra vonatkozik, a CEV-nek 55 nemzeti szövetség a tagja. Az Európai Röplabda Szövetség tájékoztatta a játékosokat, a klubokat és nemzeti szövetségeket, hogy ez a szabály nem visszamenőleges hatályú, ezért a rendelkezések 2011. június 24-től érvényesek.

A nemzeti szövetségek által meghatározott összegek különbözőek lehetnek, de soha nem haladhatják meg a CEV által meghatározott küszöböt. Ez az új szabályozás végre véget vet annak a rendetlenségnek, ami a díjakkal kapcsolatban bizonyos szövetségek és klubok, illetve a játékosok körében sajnos elég gyakori volt. Vannak olyan európai röplabdaszövetségek, ahol kevés átigazolási díjat kell fizetni, de olyan is akad, ahol megdöbbentően sokat. Ilyen például Olaszország, ahol a játékosnak 10 ezer eurót kell fizetnie, ha külföldön akar játszani.

Címkék: röplabda transzfer cev

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr643090285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása