Ha nem is viharsebesen, de alakul a Vasas-Hofeka-Óbuda őszi programja, és lassan az is kiderül, milyen kerettel dolgozhat majd Jókay Zoltán vezetőedző. Vatai Gabriella szakosztály-igazgató a klub hivatalos honlapjának megerősítette azt a korábbi értesülést, miszerint szeretnék leigazolni Sándor Renátát.

Szeptemberben rajtol a hazai bajnokság, amelybe a Vasas majd csak jövő tavasszal kapcsolódik be. A csapat addig a Közép-európai Ligában szerepel, igazán nívós ellenfelekkel szemben. A jelenlegi állás szerint öt országból tíz együttes – két magyar, két osztrák, két horvát, két szlovák és két szlovén – lesz tagja a mezőnynek.

Emellett a tél legelején még egy nagyon komoly megmérettetés vár a lányokra, hiszen a Challenge Kupában a tavalyi sorozat ezüstérmesével, az azerbajdzsáni Lokomotiv Bakuval hozta össze őket a sors.

Történnek változások is a bajnoki ezüstérmes csapat keretében, hiszen a liberó, Vatai Gabriella abbahagyta, míg a csapatkapitány, Takács Zsófia Franciaországban folytatja a játékot, de távozott Lutter Liza is, aki Gödöllőre igazolt.

Hogy kikre számíthat Jókay Zoltán a következő idényben, arról a játékosból újdonsült vezetővé avanzsált, és új munkakörébe magát hatalmas energiával belevető Vatai Gabriella szakosztály-igazgató beszélt.

– Eddig öt játékossal kötöttünk szerződést, Dékány Bernadett, Lévai Vivien, Miklai Zsanett, Milovits Júlia, és Oláh Vivien már aláírt, de közel van a megállapodás Borsos Lilivel és Nagy Eszterrel is – közölte Vatai. – A jól bevált hagyományok szellemében három, a serdülőkorból kiöregedő tehetséges fiatal – Fábián Fanny, Gubicza Laura és Takács Bernadett – ősztől a felnőtt csapat keretébe fog tartozni. Persze további erősítésen is törjük a fejünket, tárgyalásban vagyunk Sándor Renátával, a magyar játékos-piac talán legkeresettebb szereplőjével, nagyon szeretnénk a sorainkban tudni, legkésőbb július 15-ig kapunk választ tőle. Ha nem jön össze a szerződtetése, akkor mindenképpen keresünk a csapatba egy hasonló tudású játékost, és képben van még nálunk néhány tehetséges hazai fiatal is. Jövő pénteken egyébként Bécsben lesz egy megbeszélésünk, ahol talán elkészül a Közép-európai Liga sorsolása.

Jókay Zoltán vezetőedző éppen Izrael ellen készül a magyar válogatott szövetségi kapitányaként, a debreceni edzőtáborban.

– Gondolkozott már azon, hogy ősszel milyen csapatot tud majd pályára küldeni?
– Nagy menetelés vár ránk ősszel, és ennek sikeres teljesítéséhez az alapembereken túl megfelelő cserékre is szükségünk lesz. Az együttes gerince megmaradt és ez örömteli, de két meghatározó, rutinos játékost veszítettünk. Vatai Gabriella búcsúja nem volt váratlan, ott nevelkedett mögötte a liberóposzton Lévai Vivien, akiben ugyanazok a lehetőségek megvannak, mint amik a fiatal, pályakezdő Vataiban megvoltak. Nyilván nem tudja majd egyik napról a másikra pótolni Gabit, de türelmesek leszünk vele. Nagy veszteség Takács Zsófia távozása, a helyére mindenképpen keresnünk kell valakit, de a magyar piac szűkös, úgyhogy nem lesz egyszerű ezt megoldani. Jó érzéssel tölt el az is, hogy évről-évre újabb és újabb játékosokat tudok foglalkoztatni az utánpótlásunkból, idén sincs ez másként, Fábián Fanny, Gubicza Laura és Takács Bernadett számára ez nagy ugrás, de egyben nagy lehetőség is lesz.

– Jó néhány évig nem volt mód arra, hogy a csapat külföldi riválisok ellen is lemérje, hol tart. Most ez gyökeresen változik.
– Nem is lesz egyszerű mindezt megszervezni, és szakmailag is más lesz az, hogy folyamatosan kőkemény ellenfelek várnak ránk. Úgy tűnik, a Közép-európai Liga végül tíz csapat indul majd – a csehek nem neveztek –, ez tizennyolc színvonalas játéklehetőséget jelent számunkra. A másik porondon pedig kifogtuk a lehető legkellemetlenebb ellenfelet, a Lokomotiv Bakut. Egyrészt a Kaszpi-tenger nem a szomszédban van, másrészt az azeri csapat nagyon erős. Most a válogatott találkozók kapcsán személyesen is meggyőződhettem arról, mire számíthatunk tőlük, hiszen az edzőjük a bolgár válogatott szövetségi kapitánya, és a játékosokban is van átfedés. A pozitív része a dolognak az, hogy ilyen játékerejű klubcsapatot ritkán látni Magyarországon, mi pedig most elhozzuk őket Budapestre. A felkészülést erre a nagy sorozatra augusztus elsejével kezdjük.

(forrás: vasassc.hu)

Címkék: röplabda challenge vasas közép európai liga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr113039159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása