Újabb edzőváltás Kaposváron

 2011.06.27. 15:23

A kaposvári férficsapat után az NB I-ben szereplő nőknél is változik az edző személye, Pálfy Marianna válthatja Halász Mártát a BITT-Kaposvári NRC kispadján.

Az elmúlt hetek egyeztetései után kialakult a következő szezon szakmai munkájával kapcsolatos elképzelés a BITT-Kaposvári NRC női röplabdacsapatánál.

A klub elnöksége úgy döntött, hogy Simonné Kutas Zitát bízza meg a szakmai vezetői poszt betöltésével. Az országosan is elismert, rutinos szakember korábban játékosként, majd edzőként, az elmúlt időszakban pedig elnökségi tagként segítette az egyesület működését. Most újabb komoly feladat vár rá.

Mint közismert, a városi közgyűlés a következő szezonban az eddigi támogatás felét tudja csak adni a női röplabdaklubnak is. Az egyesület eddig ebből a pénzből fizette a vezetőedző bérét, így most nehéz helyzetbe került. Az elmúlt szezonban Halász Márta volt a szakvezető, de ő a folytatásban kevesebb pénzért nem vállalta a további munkát. Az egyesület vezetése ezúton is szeretné neki megköszönni az elmúlt hónapok tevékenységét. Ebben a helyzetben az volt a legésszerűbb, hogy házon belül találjanak megoldást a szakmai kérdésekre. A klub játékosainak legnagyobb részét, csaknem kilencven százalékát utánpótláskorú röplabdázók alkotják, Simonné Kutas Zita pedig a Munkácsy Mihály Gimnázium testnevelőjeként és edzőként is jól ismeri őket. Így rá vár a feladat, hogy kialakítsa a csapatok játékoskeretét a felnőttektől a serdülőkig, és meghatározza a munka menetét.

Rövid időn belül az is eldől, ki lesz az NB I-es felnőtt csapat vezetőedzője, és az is kiderül, kik alkotják az együttest a továbbiakban. Sajtóinformációk szerint a klubvezetés Pálfy Mariannát látná szívesen a poszton. Az együttes eddigi feladójával és csapatkapitányával megkezdődtek az egyeztetések. Ha elvállalja a feladatot, akkor a jövőben már csak a pálya szélén láthatják őt, játékosként nem. A döntés még a héten megszületik. A felkészülés augusztus elején kezdődik majd.

Címkék: kaposvár röplabda bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr913019006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása