A magyar női válogatott 3:0-ra kikapott Prostejovban a házigazda Csehországtól az Euroliga harmadik fordulójának első mérkőzésén. Statisztika itt! Képgaléria itt! A két csapat szombaton 14 órától ismét összecsap egymással, de azt a találkozót nem közvetíti a televízió és az internet sem.

Liliom Rita pontjával Magyarország szerzett vezetést az első szett elején, de Havlickova blokkjával gyorsan fordított Csehország (2:1). A folytatásban is kiválóan sáncoltak a csehek, a rossz nyitásfogadás után indított magyar kényszertámadások viszont kevés sikerrel kecsegetettek (6:3). Jókay Zoltná szövetségi kapitány az első technikai időnél (8:4) a nyitásfogadás pontosságát hiányolta, és azt kérte játékosaitól, hogy lábbal többet mozogjanak előre. Hozzátette, a blokkról visszajövő labdákra jobban kellene figyelni, és a blokkszervezésről is beszélt, majd azt kérte, hogy a lányok tartsák be a megbeszélt taktikát. Továbbra is könnyed cseh pontok következtek, majd pályára lépett liberóposzton az ötvenedszer válogatott Vatai Gabriella!

Jókay időt kért, de a játék képe nem változott. Magyar kényszertámadások és cseh blokkpontok (12:4). Liliom Ritáról is elment egy fogadás, ezzel lett tíz közte (14:4), a magyar edző kikérte második idejét is. Azt kérte, ne látszódjon pánik az arcokon, és ne a pálya közepét célozzák, mert azt fedi le az ellenfél, vállalni kell az éles keresztet és a vonalat ütésben. Továbbra is könyörtelenül sáncoltak a hazaiak, és a második kötelező pihenőnél már több mint tíz pont volt a különbség. Ekkor a blokkarány 6-0 volt a házigazda javára... A folytatásban a mieink nyitásfogadása is összeomlani látszott (19:7). Jókay feladót cserélt, Milovits Júlia helyett Meléndez-Pál Beatrix lépett pályára, de gyorsan jött a visszacsere. Minden játékelemben klassziskülönbség volt a két együttes között. Erről a szettről többet lehetne írni, de mást nem, sima cseh részsiker (25:11, 1:0).

A magyar válogatottban Vatai maradt a liberó és Milovits a feladó a második szettre. Miklai Zsanett szép centertámadása egyenlítést eredményezett (2:2), de a pontszerző aztán megint szervát rontott. Eleinte nagyszerűen tartotta magát csapatuk, de a magabiztosabb csehek nem adták ki kezükből a kezdeményezést (8:6). Mezőnyvédekezésben és nyitásfogadásban is elkezdtek ügyeskedni a magyarok, így egyre többet tudtak támadni centerből. Horváth Dóra nevéhez fűződik az első magyar blokk (11:9). Mezőnyben is nagyon jók voltak a csehek, úgy játszották vissza a mieink ütéseit, mintha ibolyát szednének. Elhúztak a hazaiak, Jókay azonnal időt kért (14:10). A második kötelező szünet után is tovább nőtt a differencia, ezért a szövetségi kapitány kikérte második idejét is, de Csehország ismét megállíthatatlannak bizonyult (25:14, 2:0).

A csapatkapitány, Kiss Katalin kezdett Józsa Zsuzsanna helyett a harmadik etapban, amelynek elején Miklai megint sáncolt egyet (1:2). Filipovics is blokkolt (4:4), sőt Liliom is, így Magyarország átvette a vezetést (5:6)! Kiss Katalin ejtett (5:7), és a mieink az első technikainál is kettővel jobban álltak (6:8). Harcoltak, küzdöttek a csehek, akik továbbra is jól röplabdáztak, és Mühlsteinova ásznyitásával egyenlítettek, majd gyorsan átvették a vezetést (10:9). Jókay Zoltán hamarosan időt kért (13:11), mert ebben a játékrészben több lehetőséget látott. Gyorsan egyenlített csapata, de a centerejtést nem eszik meg a kontinens élvonalába tartozó csehek, így megint elléptek (16:13).

Egy cseh ütésrontásnak köszönhetően visszazárkózott a magyar csapat mínusz egyre (18:17), Jiri Siller kapitány időt kért. Miklai sáncával tartották magukat a magyarok, sőt Liliom Rita ászértékű szervájával egyenlítettek (21:21). Hamarosan már Magyarország vezetett, Siller edző időt kért (21:22). A folytatásban is jobban álltak a mieink (22:23), de egy remek cseh blokk már a meccslabdát jelentette. Jókay időt kért, majd Filipovics mentette a menthetőt. Kiss Katalin nyitást rontott, majd egy szép cseh kombináció után véget ért a meccs (27:25, 3:0).

A statisztikát elnézve megalapozott a csehek fölényes sikere. Ők 12, a magyarok csak három alkalommal blokkoltak pontot érően. A nyitásfogadás Csehország esetében 71% (jó) és 60% (tökéletes) volt, a mieinknél viszont csak 51%, 37%. A hazaiaknak nyolc nyitáshibájuk mellett hat ászuk volt, a magyaroknak kilenc rontásuk és csupán egy ászuk.

Euroliga, nők, B-csoport, 3. forduló, 1. mérkőzés

Csehország – Magyarország 3:0 (11, 14, 25)
Prostejov, 250 néző. Játékvezetők: Gril (szlovén), Van Der Velden (holland)
Csehország: Havelkova, Svobodnikova, Barborkova, Pastulova, Muhlsteinova, Havlickova. Csere: Jasova (liberó), Kubinova, Vanzurova. Szövetségi kapitány: Jiri Siller
Magyarország: Milovits, Filipovics, Liliom, Horváth D., Józsa, Miklai. Csere: Kötél D., Vatai (liberók), Meléndez-Pál, Kiss K. Szövetségi kapitány: Jókay Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:4, 15:5, 19:7, 23:9. 2. játszma: 14:10, 19:11, 23:13. 3. játszma: 6:8, 14:13, 19:18, 22:23

Címkék: cseh csehország válogatott röplabda euroliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr22973437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása