Az elmúlt hétvégén péntektől vasárnapig folytak a küzdelmek a Sport XXI. Program támogatásával Szolnokon megrendezett Országos Mini Kupán. A fiúk és a lányok versenyeit a három helyszínen felállított 12 pályán, és három korosztályban összesen 74 csapat részvételével rendezték. A Kalocsai SE női szakosztályát a szuperminik, azaz a 2000-ben, vagy utána születettek, és a kisminik, azaz az 1999-ben születettek képviselték.

Szombaton a szuperminik a Dunakanyar ellen győzelemmel kezdték meg szereplésüket, majd egy szoros meccsen 2:1-re vesztettek a szegediek ellen. Ezt követte a legjobb hat közé kerülésért vívott meccs, amin az átlagban egy fejjel magasabb érdiek ellen nem sok esély volt, így a 7-12. helyekért küzdöttek tovább a kalocsai lányok. Az ezután lejátszott három meccset aránylag könnyen hozta a csapat, így végül a hetedik helyen fejezte be a versengést a Deák Mariann edzette Kalocsa. Talán egy szerencsésebb sorsolással előrébb is végezhettek volna, hiszen a hat lejátszott meccsből elvesztett két vereséget a végső arany- és ezüstérmes ellen jegyezte az együttes.

Vasárnap Kováts Ágnes és Klopcsek Nóra tanítványai, a kisminik léptek pályára, akik – bár idősebbek egy évvel a szuperminiknél – csak idén kezdtek el röplabdázni a Kertvárosi Általános Iskolában, így számukra egyértelműen csak a rutinszerzés volt a cél. Náluk már egyes technikai elemek magabiztosabb használata, a három érintés kijátszása is sikerként könyvelhető el, ezért ennél a csapatnál az elért helyezés szinte lényegtelen is volt. Az egész napi teljesítményt figyelve Kovács Bertilla teljesített nagyszerűen, míg Horváth Gabriella a csapat legfiatalabbjaként mindkét napon ott volt, és kiegyensúlyozott, remek játékot produkált. Összességében a két napról elmondható, hogy a gyerekek fejlődése szempontjából nagyon hasznos verseny volt az Országos Mini Kupa.

Címkék: mini röplabda kalocsa utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr792947907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása