Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat, gazdag tartalommal, a teljesség igényével! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az USA számos országában, államában sikeresen szerepelnek!

FÉRFIAK

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A bajnoki döntő első mérkőzésén 3:2-es vereség a Zenit Kazany otthonában. A fővárosi együttesben a magyar játékos kapta a legtöbb labdát támadásban, 39 akcióból 21 pontot szerzett (54%), végül 22 ponttal (+10) zárt, ezzel ő lett csapata legeredményesebbje, s a mezőny második legeredményesebbje. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A második találkozón a Dinamo 3:0-ra nyert! Veres ezúttal az egész mezőnyben a legtöbb labdát kapta támadásban. 28 akcióból 15 pontot szerzett (54%), végül 18 ponttal (+12) zárt, ezzel ő volt a mezőny legeredményesebbje. Statisztika itt! Képgaléria itt!
Feltűnő volt, hogy a korábbiaktól eltérően ezen a két meccsen már nem Veres kapta a legtöbb nyitást! Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása 1:1, folytatás május 6-án, pénteken, Moszkvában.

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román) és Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): Megvédte bajnoki címét a magyar trió csapata, miután a döntő harmadik meccsén hazai pályán 3:0-ra nyert a nagybányaiak ellen. A találkozón mind a négy magyar kezdő volt. Sikerükkel a zilahiak ősztől ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek, a Stiinta Explorari pedig a CEV Kupában indulhat.

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): A bajnoki bronzpárharc harmadik meccsén 3:1-es győzelem hazai pályán a Dinamo Bucuresti ellen. A negyedik találkozón 3:2-es vereség, így a tengerpartiak 3:1-es összesítéssel elvesztették a párharcot, és a bajnokság negyedik helyén zártak.

Molnár Dávid (TV Bühl, német): Az alsóházi rájátszás negyedik fordulójában 3:0-s vereség a VC Gotha otthonában. Statisztika itt! Az ötödik körben 3:2-es vereség hazai pályán a CV Mitteldeutschland ellen. Statisztika itt! Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a csapat biztosan a csoport harmadik helyén végez.

Botos Ferenc (edző, Union Raiffeisen Arbesbach, osztrák): A Landesliga bronzpárharcának első mérkőzésén 3:2-es győzelem a VCA Hypo Niederösterreich otthonában. A második találkozón, hazai környezetben 3:0-s siker, így Botos mester együttese szerezte meg a harmadik helyet!

NŐK

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A bajnoki alapszakasz 21. fordulójában 3:2-es győzelem hazai pályán az USSP Albi VB ellen.

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): A rájátszás első mérkőzésén nagyon sima 3:0-s vereség a Famila Generali Chieri otthonában. A magyar játékos tíz pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): A bajnokság alapszakaszának 21. (utolsó) fordulójában 3:1-es hazai győzelem a Modena ellen. A magyar játékos 23 ponttal a mezőny legeredményesebbje lett, és a találkozó legjobbjának (MVP) választották. Statisztika itt! Képgaléria itt!
Ezzel véget ért az alapszakasz, amelyben figyelemre méltó volt, hogy az első helyen végző Villa Cortese is öt alkalommal szenvedett vereséget, a második Bergamo pedig hétszer. Feltűnő volt még a 2007-es bajnok, 2008-as Bajnokok Ligája-aranyérmes Perugia mélyrepülése. A szezon közben volt edzőváltás (Claudio Cuello ment, Zoran Terzic jött) és számos játékost is kicseréltek, mégis csak a tízedik helyen végeztek. A furcsa lebonyolítás miatt ennek ellenére akár bajnokok is lehetnek, hiszen a rájátszás nem a negyeddöntővel kezdődik! Az 1-6. helyezettek automatikus résztvevői a negyeddöntőnek, a 7-10. helyezettek pedig részt vesznek egy mini-rájátszásban a nyolc közé kerülésért. A Novara tehát alapszakasz-hatodikként tehát már biztosan ott van a negyeddöntőben, ahol a harmadik Scavolini Pesaro ellen játszik majd.

Olasz bajnokság, nők (A1 Liga)
Az alapszakasz végeredménye
1. MC-Carnaghi Villa Cortese 47 pont
2. Norda Foppapedretti Bergamo 46 pont (15/7)
3. Scavolini Pesaro 46 pont (14/8)
4. Chateau d’Ax Urbino Volley 43 pont (15/7)
5. Yamamay Busto Arsizio 43 (14/8)
6. Asystel Novara 40 pont
7. Spes Conegliano 31 pont
8. LIU JO Volley Modena 25 pont (8/14, 35:47)
9. Florens Castellana Grotte 25 pont (36:50)
10. Despar Perugia 23 pont
11. Rebecchi Nordmeccanica Piacenza 22 pont
12. Riso Scotti Pavia 5 pont

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz 29. fordulójában 3:1-es vereség az addig nyeretlenül sereghajtó Zürich Team VCO Berlin otthonában. A magyar center csereként állt be, 12 labdából nyolc pontot szerzett, volt két blokkja, így tíz ponttal zárt. Ő volt a mezőny leghatékonyabban támadó (67%), és a második leghasznosabban játszó (+8) tagja. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakasz 29. fordulójában 3:1-es győzelem otthon a VC Wiesbaden ellen. A magyar feladó csereként lépett pályára, pontot nem szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakasz 29. fordulójában 3:2-es vereség hazai pályán a SV Sinsheim ellen. A magyar játékos csapata legeredményesebb és leghasznosabb tagja volt (17 pont, +7). Statisztika itt! Képgaléria itt!

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr712875680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása