Légiós-körkép április 18.

 2011.04.18. 23:07

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat, gazdag tartalommal, a teljesség igényével! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az USA számos országában, államában sikeresen szerepelnek!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A bajnoki elődöntő második mérkőzésén 3:1-s győzelem hazai pályán az ankarai Halkbank ellen. A magyar játékos csereként lépett pályára, pontot nem szerzett. Statisztika itt! A párharcot a Török Kupa-győztes izmiriek nyerték 2:0-s összesítéssel, és a kedden kezdődő fináléban az alapszakasz-győztes ankarai Ziraat Bankasi együttesét 2:1-es összesítéssel búcsúztató, címvédő Fenerbahce ellen játszanak.

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A bajnoki elődöntő első mérkőzésén 3:0-s hazai győzelem a Lokomotiv Belgorod ellen, a magyar játékos nyolc pontot szerzett. Statisztika itt! A második találkozón 3:2-es siker, Veres húsz pontot ütött, ezzel csapata legeredményesebbje volt. Statisztika itt! A másik ágon a BL-második Zenit Kazany összesítésben 2:0-ra vezet a rájátszás előző körében az alapszakasz-győztes Iszkra Ogyincovót búcsúztató Dinamo Krasznodar ellen.

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román) és Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A címvédő összesítésben 2:0-ra vezet a bajnoki döntőben. A Nagybányán rendezett mérkőzésekről exkluzív helyszíni tudósításokban számoltunk be itt, a hunvolley.blog-on! Kattintson ide, és olvassa el anyagainkat!

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): A bajnoki bronzpárharc első és második meccsén is 3:0-s vereség a Dinamo Bucuresti otthonában. A magyar röplabdázó mindkétszer kezdő volt.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A csapat nem jutott be a legjobb négy közé a bajnokságban, a magyar center számára véget ért a szezon.

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák) és Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A bajnoki döntő negyedik mérkőzésén az Innsbruck 3:0-ra nyert Klagenfurtban, ezzel 4:0-s összesítéssel megvédte címét. Az utolsó meccsen Mózer csereként állt be, hétszer volt eredményes. Koch végigjátszotta a találkozót, egy pontja volt. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnoki negyeddöntő harmadik mérkőzésén a CEV Kupa-győztes Treviso 3:2-re nyert a Challenge Kupa-aranyérmes Lube Banca Marche Macerata otthonában. A magyar játékos nem lépett pályára. Statisztika itt! Képgaléria itt! A negyedik találkozón a Treviso hazai környezetben 3:1-re győzött, így 0:2 után kiegyenlítette a párharcot! Szabó nem játszott. Statisztika itt!
Az elődöntőbe a Bajnokok Ligája-győztes Trentino a San Giustino ellen, a bajnoki címvédő Cuneo pedig a Verona ellen jutott be 3:0-s összesítéssel, a Monza–Modena párharcban pedig 2:2 az állás.

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A csapat számára már véget ért az idény.

Molnár Dávid (TV Bühl, német): Az alsóházi rájátszás második fordulójában 3:1-es vereség a CV Mitteldeutschland otthonában. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): A csapat a bajnokság után ezüstérmet nyert az Angol Kupában is.
„A szezon során ötödik alkalommal találkoztunk a Sheffield együttesével, a meccs előtti statisztika (két-két győzelem mindkét oldalon) sajnos a Sheffield javára 3:2-re módosult szombat estére – kezdte a hunvolley.blog olvasói számára készített exkluzív beszámolójában Fehér Tamás. – Csapatunk nem volt a legjobb állapotban, Tóth Milán betegség miatt el sem utazott velünk a döntőre, míg Herczeg Roland csuklósérüléssel küzdött. Az első szett a Sheffield dominanciájáról szólt, mindössze 18 pontot szereztünk, elsősorban támadásban nem használtuk ki a lehetőségeinket. Roland pályára kerülése a második szettre egyértelmű javulást hozott, Demeter András nyitásaival többször is sikerült megzavarni ellenfelünk – egyébként rendkívül stabil –fogadóalakzatát, így egyenlíteni tudtunk. Sajnos a harmadik szettben nem tudtunk ismételni, aminek elsősorban néhány rossz feladói döntés volt az oka húsz pont fölött. A feladónk mentségére legyen mondva, hogy – habár egész évben nagyon kevés játéklehetőséget kapott – végig magabiztosan és pontosan játszott.
A bosszantó fejlemények csak ezután következtek, az edzőnk – senki nem tudja, milyen megfontolásból – nem adott lehetőséget Rolandnak a negyedik szettre, akinek így a sarokból kellett figyelnie, ahogy 25:22-re elveszítjük a szakaszt. Berndt Attila kiváló teljesítménye és 19 pontja nem bizonyult elégnek a győzelemhez, ami pedig ebben a meccsben bizony benne volt.
Az edzőnk erősen megkérdőjelezhető döntései, illetve Milán hiánya pedig sok mi lett volna ha... kezdetű mondatot eredményezett a csapaton belül, de mindezek ellenére el kell ismernünk, hogy a Sheffield végül is megérdemelten a győzött. Meglepő módon a bírók nem játszottak meghatározó szerepet a meccs alakulásában, kevés hibával és korrektül fújtak.”
Képgaléria itt!

Offra Norbert (London Polonia, angol): A csapat számára véget ért a szezon.

Botos Ferenc (edző, Union Raiffeisen Arbesbach, osztrák): A csapat számára véget ért a szezon.

NŐK

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A csapat számára véget ért a szezont.

Héjjas Valéria és Pethő Anita (Nantes, francia): Véget ért a bajnokság alapszakasza, a csapat kilenc győzelemmel és 13 vereséggel a 12 csapatos tabella kilencedik helyén zárt, így nem került be az alsóházi rájátszásba sem.

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A bajnoki alapszakaszban nem volt forduló az elmúlt hétvégén.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A bajnokság véget ért.

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A Görög Kupa döntőjében 3:2-es vereség az Olympiakosz ellen. A magyar játékos a mezőny legeredményesebbjeként 23 pontot szerzett! Képgaléria itt! Videók itt!

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 25. fordulójában 3:1-es hazai győzelem az INfotel Forli ellen. A magyar röplabdázó a mezőny legeredményesebbjeként 24 pontot szerzett. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 25. fordulójában 3:0-s hazai siker a Banca Reale Yoyogurt Giaveno ellen. A magyar center 11 pontot szerzett. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): A bajnokság alapszakaszában a kupadöntő miatt szünet volt.

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz 25. fordulójában 3:1-es vereség hazai pályán a VfB Suhl ellen. A magyar center nem játszott. Statisztika itt! A 26. körben nagyon sima 3:0-s vereség a VT Aurubis Hamburg otthonában. Kovács a harmadik szettben állt be, pontot nem szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakasz 25. fordulójában 3:2-es vereség a Schweriner SC otthonában. A magyar feladó csereként állt be, két pontot szerzett. Statisztika itt! A 26. körben 3:1-es hazai vereség a Smart Allianz Stuttgart ellen. Bognár ezúttal is csereként játszott, egyszer volt eredményes. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakasz 25. fordulójában 3:0-s hazai vereség az USC Münster ellen. A magyar játékos hat pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt! A 26. körben 3:0-s kudarc Berlinben, a Köpenicker SC otthonában. Liliom csapata legeredményesebbjeként 15 pontot ütött. Statisztika itt!

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német): A másodosztály Déli-csoportjában, az alapszakasz 26., utolsó fordulójában 3:0-s győzelem a TV 05 Wetter otthonában. A magyar játékos kezdő volt, együttese a tabella második helyén végzett. Képgaléria itt!

Zsoldos Edina (TG Biberach, német): A másodosztály Déli-csoportjának 26., utolsó fordulójában 3:0-s hazai vereség a Fighting Kangaroos Chemnitz ellen. A magyar játékost ezúttal nem nevezték a meccsre, együttese a 13 csapatos tabella 11. helyén végzett.

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A csapat számára véget ért a szezon.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): A férfiakhoz hasonlóan ezüstérem az Angol Kupában. „Szombaton, a tavalyihoz hasonlóan, a Polonia csapata ellen léptünk pályára a kupadöntőben – kezdte a hunvolley.blog olvasóinak szóló exkluzív beszámolóját Kun Dorottya. – A végeredmény 3:1 a Polonia javára. Csapatunk közel állt a győzelemhez, de sajnos érthetetlen edzői és játékvezetői döntések hátráltatták csapatunkat. Nem voltunk teljes mértékben felkészülve az ellenfél centereiből, akik főleg az utolsó szettben játszottak kiemelkedően. Ebben a játszmában sajnos az első játékvezető is sokat hozzátett a Polonia győzelméhez, hiszen húsz pont fölött kettős érintést fújt a centernek feladott labdánál (a pontot a centerünk értékesítette), így 21:21 helyett 22-20 lett ellenfelünknek. A szakaszt végül 25:23-ra megnyerték a fővárosiak, ezzel ismét második lett a Leeds Carnegie csapata az Angol Kupában.”
A kupadöntő teljes felvétele ide kattintva megtekinthető! Képgaléria itt! Még egy képgaléria itt!

Várkonyi Bernadett (Ealing Energy, angol): A bajnokság véget ért.

Dobos Ildikó (Polonia London, angol): Kupagyőzelem, a döntőben 3:1 a Leeds Carnegie ellen. Képgaléria itt!

Nagy Dóra (Team South Wales, walesi): A negyedosztály Nyugati-csoportjában is véget ért a bajnokság.

Dobi Edina (New Orleans Privateers), Molnár Hajnalka (Memphis Tigers), Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders), Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams), Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats), Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikaiak): Az Egyesült Államokban már véget ért a szezon.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr852838344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása