Nem túl magas színvonalú összecsapáson az Újpesti TE 3:0-ra győzött a TEVA-Gödöllői RC otthonában a női Extraliga harmadik helyéért zajló rájátszásának harmadik meccsén. Képgaléria itt! A fővárosi csapat így 2:1-re vezet a párharcban, és egy hét múlva hazai pályán gyűjtheti be a bronzérmet.

A lelátó népsűrűségére rányomta a bélyegét, hogy munkanap volt, az este hat órás kezdésre még finoman szólva is erősen foghíjasak voltak padsorok. A hazaiaknál ezúttal Kriegel Zsófia kezdett feladóátló poszton.

A találkozó első pontját Battlay Krisztina szerezte, de Szakmáry Gréta gyorsan válaszolt. Várhegyi Anikó ászával hamarosan kettővel vezetett a látogató, majd gyorsan jött egy-egy nyitásrontás mindkét oldalon (4:5). Kapuvári Melinda is feliratkozott a pontszerzők közé, az első technikainál hárommal vezetett a pontosabban fogadó, határozottabban támadó UTE.

A folytatásban Papizsanszka Natalija ütött pontot, majd nyitott egy ászt is, Deme Gábor azonnal időt kért (6:10). Széles Petra jó nyitásaiból ezúttal nem tudott előnyt kovácsolni a Gödöllő, mert a vendégek továbbra is stabilan fogadtak, és őrizték néhány pontos előnyüket. A hazaiak feltűnően nem tudták összeszedni a saját sáncukról leperdülő labdákat, így a második technikainál néggyel vezettek a fővárosiak (12:16).

Kovács Tímea szerzett némileg szerencsés pontot, Deme mester így rögtön a kötelező szünet után időt kért, majd egy újabb elvesztett pont után dühösen ugrált a kispad előtt. Csapata nem találta a ritmust, csak az ellenfél rontásaiból élt ebben az időszakban. Szakmáry duplázott, ezért Farkas Mihály is időt kért (17:19). Széles Petra volt ekkor a nyitóhelyen, érdekes és szokatlan volt látni, hogy a vendégek közül négyen is odaálltak a fogadáshoz. A játékmegszakítás után Széles hosszút szervált, majd Kriegel Éva megismételte a mutatványt. Szakmáry és Németh Zsuzsanna visszahozta a játszmába a hazaiakat, így Farkas edző ismét időt kért (21:22). Tillmann Gyula felülbírálta vonalbíróját 22:22-nél, így a pont a hazai helyett a vendégcsapathoz került... Ez meg is pecsételte a Gödöllő sorsát, Kovács centertámadása zárta le a szettet (23:25, 0:1).

Széles rossz nyitásával kezdődött a második periódus, majd felváltva estek a pontok. A színvonal finoman szólva sem volt magas ebben a periódusban, így nem is nagyon lehetett mit írni a pályán történtekről... Annyit azért feljegyezhettünk, hogy Dambendzet Nathalie pontjával 8:7-re vezetett az UTE az első technikainál. Kriegel Éva jó nyitássorozata kicsit kirángatta a meccset és a nézőközönséget az unalomból, ennek örömére Farkas Mihály időt kért, mert csapata nyitásfogadása szétesett (11:8).

A pihenő után hamar egyenlített az Újpest, így most Deme Gáboron volt az időkérés sora (11:11). A vendégek egymás után kétszer blokkoltak parádésan, így a hazaiak edzője ismét időt kért (12:14). Kovács pontja után következhetett a második technikai szünet (13:16), Kapuvári pontját követően pedig jött Tóth Luca az ezen a napon is rettentő gyengén teljesítő Kriegel Zsófia helyére.

Papizsanszka férfiakat is megszégyenítő feladása, valamint egy hazai out után már öt pont volt az együttesek között a különbség, de egy rossz vendég nyitás és szervafogadás visszahozta a hazai reményeket. Újabb gödöllői hibák, és máris megint öttel vezetett az UTE (16:21). Papizsanszka egymás után kétszer volt eredményes, a hazaiak nyitásból sem találták el a pályát, az újpestiek pedig Kapuvári pontjával lezárták a játszmát (20:25, 0:2).

A harmadik játszma elején Szakmáry tolta a hazaiak szekerét, szinte minden labdát ő kapott támadásban. Tartották magukat a vendégek, mert jól sáncoltak, illetve a Gödöllő néhány ingyenponttal is megajándékozta őket (5:5). Ráadásul Kapuvári egyre inkább belelendült, így az első technikainál kettővel mentek a fővárosiak (6:8). A folytatásban is sok volt a hazai hiba, így érkezett vissza Kriegel Zsófia a pályára... Borzasztó volt nézni a hazaiak szenvedését, Deme Gábor se bírta tovább, időt kért (7:12).

Gyakorlatilag csak az újra első sorba forgó Szakmáry volt képes pontot szerezni a Gödöllőnél, ám ő gyorsan termelt hármat egymás után, következhetett a vendégek időkérése (10:12). Érthetetlenül leállt az UTE, bár az is igaz, hogy hazai oldalon Széles nyitott. Dambendzet ütésével elforogtak a fővárosiak még a levegőben lógó hazai egyenlítés előtt, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a budapestiek ismét elkapják a fonalat, és ismét öt ponttal vezessenek (11:16).

Kriegel Zsófia egymás után két pontot szerzett (annyit, amennyit az első két találkozón összesen), így háromra zárkózott a házigazda (15:18). Papizsanszka rosszul adott fel, már csak kettő volt közte. Kovács javított egy hosszú labdamenet végén, majd Széles volt eredményes, az utolsó szalmaszálba kapaszkodott a Gödöllő. A vendégcsapat azonban makacsul tartotta két-hárompontos előnyét, nem nagyon akarta kiengedni a kezéből a meccset (19:22). Kovács fontos pillanatban blokkolt, így meccslabdákhoz jutott az UTE. Az elsőt Kriegel Zsófia hárította, a másodikat Battlay beleverte a hálóba, így Farkas Mihály időt kért (22:24). A visszatérés után a fiatalabb Kriegel-lány blokkolt egyet, így érkezett Rácz Márta a vendégcsapatba, ezt követően a kiválóan játszó Kapuvári Melinda lezárta a mérkőzést (23:25, 0:3).

Extraliga, nők, a 3. helyért, 3. mérkőzés

TEVA-Gödöllői RC – Újpesti TE 0:3 (–23, –20, –23)
Gödöllő, 200 néző. Játékvezetők: Ujházi, Tillmann
Gödöllő: Kriegel É. 3, Szakmáry 17, Széles 5, Kriegel Zs. 6, Németh Zs. 9, Merkószki 6. Csere: Lékó (liberó), Tóth L. 2. Edző: Deme Gábor
Újpest: Papizsanszka 4, Dambendzet 9, Kovács T. 8, Battlay 10, Kapuvári 18, Várhegyi 4. Csere: Ancsin I. (liberó), Szombathelyi K., Ancsin K. Edző: Farkas Mihály

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:8, 10:12, 12:16, 18:22, 22:22. 2. játszma: 7:8, 11:8, 12:14, 16:20. 3. játszma: 6:8, 7:12, 11:16, 16:19, 19:22, 22:24.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:1, az Újpest javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Deme Gábor: – A lányok küzdöttek, hajtottak, mindent megtettek a sikerért, viszont szakmailag nem voltak jól felkészítve, ezért vereséget szenvedtek.
Farkas Mihály: – Most nem mondanék semmi szakmait, csak örülök annak, hogy meccset loptunk Gödöllőről.

Az 5. helyért, 2. mérkőzés: MÁV Előre SC – NRK-Nyíregyháza 3:0 (16, 8, 16). Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0, a MÁV Előre javára.

A 7. helyért, 2. mérkőzés: Albrecht-Miskolci VSC-MISI – Békéscsabai RSE 1:3 (20, –10, –25, –20). Az egyik csapat második győzelméig tartót párharc végeredménye: 2:0, a Békéscsaba javára.

Az alsóház végeredménye
5. MÁV Előre SC
6. NRK-Nyíregyháza
7. Békéscsabai RSE
8. Albrecht-Miskolci VSC-MISI

Címkék: röplabda ute újpest gödöllő extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr682823974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása