A Vasas megverte a BSE-t!!!

 2011.04.12. 20:04

A Vasas Duna Autó Óbuda hazai pályán 3:0-ra (18, 25, 28) megverte a BSE-FCSM csapatát a női Extraliga döntőjének második mérkőzésén. Képgaléria itt! A párharc állása jelenleg 1:1.

Érdekesség, hogy ebben a szezonban korábban ötször találkozott a két együttes, és eddig mind az öt alkalommal a címvédő városmajoriak győztek 3:0-ra, tehát az óbudaiak még szettet sem nyertek nagy riválisuk ellen! Most megtört a jég!

A Vasas az idény legjobb játékát produkálva, fanatikus szurkolói fáradhatatlan biztatásától kísérve győzött, és bizonyította, hogy remek csapat!

Az első pillanattól érződött a hazaiak játékán a mindenre elszánt akarat. Hatalmas hőfokon égett az egész csapat, pedig majdnem edző nélkül kellett kezdeniük a lányoknak, hiszen Jókay Zoltánnak másfél órájába került, míg átjutott a budapesti csúcsforgalomban a TF-ről Óbudára.

Mindjárt az elején sikerült kézbe vennie az irányítást a Vasasnak, minden labdáért megküzdöttek és a támadások során is hatékonyak voltak a hazaiak. Már ekkor döntőnek tűnt, és a végén az is lett, hogy az ellenfél vezéregyéniségével, Sándor Renátával szemben is vállalták a kihívásokat. Vatai Gabriella ismét parádésan mezőnyözött, a különbség előbb négy-, majd ötpontosra növekedett (14:10, 19:14). A hajrában 23:17-nél már Miklai Zsanett és Nagy Eszter is tökéletesen blokkolt, a vendégek széles nyitásával aztán a Vasas bezsebelte a hőn áhított és lélektanilag mindenki által nagyon fontosnak tartott első játszmát.

A folytatásban gyorsan ellépett a címvédő (2:5). A Vasasnál előbb egy hosszú nyitás, majd egymásra várt az alapvonalnál Vatai és Takács. Jöttek a jól ismert hibák... Röviddel később azonban Milovits Júlia parádés húzása, Miklai Zsanett okos ejtése, és Takács Zsófia hatalmas ütése révén fordított a házigazda (7:6), s azzal a lendülettel el is húzott (9:6). Hatalmas küzdelem folyt a pályán, a játék képével együtt az eredmény is hullámzott, de többnyire a Vasas vezetett. Milovits nagyon jól szolgálta ki a szélsőket, az ütők szorgalmasan gyártották a pontokat. A feladó egy váratlan dolgot is bevetett, 15:13-nál okos ejtése landolt a BSE térfelének sarkában, és okozott örömteli felhördülést a nézőtéren. Időnként elképesztő labdamenteket élvezhetett a publikum. 24:20-nál gondolatban már mindenki beírta a 2:0-t, aztán megremegtek a kezek, és pillanatok alatt 24:24 lett! Az időkérés megnyugtatta a kedélyeket, Nagy Eszter pontjával megint játszmalabdához jutottak az óbudaiak (26:25), Dékány Bernadett pedig ásznyitással nyerte meg a szettet együttesének (2:0).

A harmadik etap számszerűleg úgy kezdődött, ahogy az előző. Előbb 2:5, aztán 7:6. Miklai nagyon kellett ehhez az eredményességhez, előbb blokkolt, majd ütött. 8:7-nél újabb kulcsmomentum: Sándor Renáta hátulról nem tudta átjuttatni a labdát a hálón, majd kezébe temette az arcát! A hazaiaknál viszont Dékány percei következtek, ha szélről, ha középről, ha bárhonnan jött a labda, beütötte! 15:13, majd 20:15 volt a Vasas javára, úgy tűnt, innen már nem lehet veszíteni. Vagy mégis? A végjáték igazi horrort hozott, a padlón lévő ellenfél nem adta fel. Kapaszkodtak a városmajoriak keményen, de Takács Zsófia a kritikus pillanatokban a kézbe vette a dolgok irányítását, és nyert a Vasas (3:0)!

Extraliga, nők, döntő, 2. mérkőzés

Vasas Duna Autó Óbuda – BSE-FCSM 3:0 (18, 25, 28)
Folyondár utca, 400 néző. Játékvezetők: Hóbor, ifj. Szabó P.
Vasas: Miklai 15, Milovits 5, Nagy E. 8, Dékány 13, Takács Zs. 12, Borsos 4. Csere: Vatai (liberó), Lévai 1, Oláh V. Edző: Jókay Zoltán
BSE: Tóthné 8, Horváth A. 5, Sándor R. 19, Hackl 5, Gudmann 3, Kötél D. 5. Csere: Tóth A. (liberoó), Kolada 1, Gregori, Szűcs K., Kiss V. 1. Edző: Hollósy László

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:3, 10:6, 14:10, 16:12, 18:14, 21:17. 2. játszma: 1:3, 4:6, 9:6, 9:9, 15:13, 19:16, 23:20, 24:22. 3. játszma: 1:3, 2:5, 6:6, 8:7, 12:11, 16:13, 19:15, 20:17, 22:21, 24:22

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán: – Ez most a kispadról is tetszett! Amit többször hiányoltam, ezúttal megvalósult. Kevés volt a görcs, a lányok belefeledkeztek a mérkőzésbe, valóban játszottak. Régen láttam a csapatomtól ennyi figuratív akciót, a hármas vonalon kívüli jó támadást. Megbízhatóan fogadtuk a nyitásokat, bravúros mentéseket produkáltunk a mezőnyben, és egy idő után ezekhez a blokkjaink is felnőttek. Örülök Milovits Júlia játékának, jól mozgatta a csapatot, figyelt végig, nem ragaszkodott az elsőre elgondoltakhoz, az adott szituációknak megfelelően mert váltani. Remélem csütörtökön is tudunk ilyen hőfokon égni, de nem lesz könnyű. Elég, ha arra gondolok, hogy holnap Vatai Gabriella ledolgozza a maga nyolc óráját a munkahelyén, én meg bemegyek tanítani. De ez a helyzet, ezt kell megoldanunk és a csapat ma bebizonyította, hogy képes rá!
Hollósy László: – Gratulálok a Vasasnak, hiszen a két nappal ezelőtti teljesítményére rátett még egy lapáttal. Nem sokon múlt, hogy még így is partiban legyünk, ám sajnos fejben nagyon gyengék voltunk ma. Van ilyen. Egyszer fent, egyszer lent. Folytatódik a döntő!

(forrás: vasassc.hu)

Címkék: röplabda vasas bse extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr562821165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása