Utolsó fázisához érkezett a női Extraliga 2010–2011-es szezonja, hiszen az október eleje óta zajló sorozatból immáron csak a helyosztók vannak hátra. Az eddig lezajlott rengeteg mérkőzés tulajdonképpen csak a felvezetése, az előjátéka voltak a most következő párharcoknak. BSE–Vasas, Gödöllő–Újpest, Nyíregyháza–MÁV Előre és Békéscsaba–Miskolc. Maximum tizenhat, minimum tíz mérkőzés, és kiderül, ki hányadik helyen zárja a bajnokságot, melyik csapatnak milyen érem jut idén. Beharangozó!

Extraliga, nők, döntő, első mérkőzés

BSE-FCSM – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
(április 10. vasárnap, 18 óra 45 perc)
Mit is írhatnánk a bajnoki döntőről? Kezdjük a szikár tényekkel. Tavaly is ez a két csapat találkozott a fináléban, akkor a városmajoriak simán, 3:0-s összesítéssel lelépték az óbudaiakat. A jelenlegi szezonban négyszer találkoztak a felek, az összesített mérleg 4:0, 12:0-s szettarány a BSE javára. Nem éppen kedvező a Vasasra nézve... Persze lehet mondani, hogy egy finálé mindig más, de az idei szezonból kiindulva kimondva-kimondatlanul is a címvédő és Magyar Kupa-győztes városmajoriak az esélyesek. Mikor nyerhet a Vasas? Ha meg tudja fogni Sándor Renátát, ha a hat plusz egy kezdőemberből legalább öt, de inkább hat jól játszik, ha igazi csapatként tud működni, és – ami talán a legfontosabb – ha játékosai elhiszik, hogy nyerhetnek. Úgy tűnt, a Gödöllő a Magyar Kupa döntőjében nem hitte el. Kérdés, hogy az idén mindössze három vereséget (kettőt Nyíregyházán, egyet Újpesten) begyűjtő BSE ellen a Vasas elhiszi-e. Ha igen, bármi lehet. Ha nem, akkor valószínűleg idén is a Sándor Renáta mellett Gudmann Csilla és Tóth Andrea vezérelte BSE lesz a bajnok. Hollósy Lászó edző pedig akkor eléri azt, ami edzői pálafutása során még nem sikerült: magyar bajnok lehet. A kupagyőzelem már megvan...
A finálé összes meccsét a DigiSport Plus nevű tévécsatorna közvetíti.

Tippjeink
Rodics Dániel 3:0
Erdős Levente 3:1
Kovács Gábor 3:1

Extraliga, nők, a 3. helyért, első mérkőzés

TEVA-GÖDÖLLŐI RC – ÚJPESTI TE
(április 9. szombat, 18 óra)
A Gödöllő csak edzésekkel és egy juniorbajnoki négyes döntőbe jutással, míg az Újpest dupla Vasas-veréssel hangolt a bronzpárharcra. Kizárólag ezek alapján nehéz lenne esélyest hirdetni. A két jóbarát, Deme Gábor és Farkas Mihály csapatainak párharca dönt a harmadik hely sorsáról, amely bizony mindkét klub számára igencsak fontos lenne. A Gödöllő a Magyar Kupa-ezüstérem után egy bajnoki bronzzal a szakosztály történetének egyik legsikeresebb szezonját zárná, míg a UTE játékospolitikáját és igazolásait szintén méltóképpen igazolná egy esetleges medál az idény végén. A két csapat alapszakaszmeccseit a Gödöllő nyerte (kétszer 3:1), de azok az összecsapások bizony már elég régen voltak. Az UTE azóta Kapuvári Melindával és Várhegyi Anikóval erősödött, míg a Pest megyeieknél Borlai Luca helyett Kriegel Éva passzol, illetve Bajáriné Pesti Anikó anyai örömök elé néz, így ő sem tagja a csapatnak. Nagyon egyformának tűnik a két együttes, így nagyon sok múlhat azon, hogy a Gödöllőnél van a pályaelőny. Ugyanakkor ez – mint azt a Vasas elleni elődöntőben is láthattuk – bizony teherként is nyomhatja a vállakat, hiszen az első meccs esetleges elvesztése könnyen az egész párharc kudarcát jelentheti... Nagyon fontos lesz tehát a szombati találkozó, kérdéses, hogy melyik csapat mivel készül, a két edző meg tudja-e lepni még a másikat bármivel is. Nagy csatára van kilátás, minden bizonnyal érdemes lesz kilátogatni a sportcsarnokba!

Tippjeink
Rodics Dániel 3:2
Erdős Levente 3:2
Kovács Gábor 3:2

Extraliga, nők, az 5. helyért, 1. mérkőzés

NRK-NYÍREGYHÁZA – MÁV ELŐRE-PRO PÁTRIA ELECTRONICS SC
(április 10. vasárnap, 18 óra)
Két, talán némileg csalódott, ugyanakkor mégis boldog csapat mérkőzik meg egymással az ötödik helyért. Csalódottak, hiszen mindketten a legjobb négy közé vágytak, ám ez ezúttal nem jött össze, és boldogok, mert legalább az ötödik helyért játszhatnak. A pályaelőny az egész szezonban sérülésektől, betegségektől és pénzügyi nehézségektől sújtott NRK-nak kedvez, míg a tavalyi eredmények inkább a MÁV győzelmét valószínűsítik. Mint emlékezetes, a fehérváriak voltak azok, akik az előző bajnokságban elütötték a szabolcsiakat a négy közé jutástól (és lettek végül negyedikek), és idén is majdnem borsot törtek a nyírségiek orra alá (sokáig emlékezetes lesz a két csapat őszi, nyíregyházi mérkőzése), ám a Nyíregyháza végül mindkét idei, egymás elleni meccsüket megnyerte. Az NRK továbbra is nélkülözni kénytelen Bodnár Nerinát, míg a vendégektől a Vasas elleni negyeddöntőben megsérülő Papp Dóra az, aki továbbra sem állhat edzője rendelkezésére. A két csapat játszott már idén feszült hangulatú meccset – vagy csak kívülről gerjesztették a feszültséget... –, így most sem egyszerű találkozókra van kilátás. A mottó továbbra is: "Rutin vagy a fiatalság?"
„Ugyanazt a taktikát kell követnünk, mint a Békéscsaba ellen – magyarázta Fésüs Irén, a MÁV Előre edzője. – Ugyanolyan szerkezetű csapat a Nyíregyháza is, a széleken várhatóak a támadások, ezt kell kivédeni. Erdősné Balogh Erikára is figyelünk majd. Nagy ellenállásra számítok, az őszi meccs, amikor becsaptak bennünket a teremmel kapcsolatban, nem erősítette kapcsolatunk baráti jellegét. Keményen dolgozunk, szombaton is edzünk, aztán vasárnap utazunk az ország másik végébe.”
"Több emlékezetes meccset vívtunk a közelmúltban, nem egyszer nagyon éles szituációba kerültünk
– mondta Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – Volt, amikor jól jöttünk ki a fehérváriakkal játszott a meccsekből, de az is megesett, hogy fájdalmas vereségek értek minket...  A történteken már kár rágódni, inkább a soros feladatra koncentrálunk. Sajnos, azt kell mondjam, nem nekünk áll a zászló. Több ok miatt, amit nem szeretnék részletezni, ismét új szerkezetben fogunk pályára lépni. Mindezt a kényszer szülte, valószínűleg tartalékos összetételben szerepelünk majd, ettől függetlenül mindent megteszünk a siker érdekében.”

Tippjeink
Rodics Dániel 3:1
Erdős Levente 3:2
Kovács Gábor 3:1

Extraliga, nők, a 7. helyért, 1. mérkőzés

BÉKÉSCSABAI RSE – ALBRECHT MISKOLCI VSC-MISI
(április 10. vasárnap, 17 óra)
Ha már az előbb az érzelmeket boncolgattuk, akkor kezdjük itt is ezzel: egy rendkívül csalódott, és egy nagyon boldog csapat összecsapása lesz ez a párharc. A Békéscsaba jóval többre vágyott, ám a viharsarkiaknak idén sem sikerült megvalóstaniuk a nagy álmot, a négy közé jutást, ráadásul számos sérülés is sújtotta és sújtja a csabaiakat. Molcsányi Rita egy hete, a junior elődöntőn csak liberózott, és a hírek szerint a csapat idény közben szerződtett amerikai feladója, Megan Sherman sem bevethető, így aztán nagy kérdés, mire lesz képes az együttes a várhatóan nagyon lelkes, és idén felkészülési, illetve bajnoki meccseken is többször bizonyító Miskolc ellen. A feljutó borsodiaknak minden Extraliga-meccs ajándék ezen a tavaszon, ám Toma Sándort és a csapatot ismerve nem valószínű, hogy nyert meccs nélkül szeretnének készülni a következő szezonra, márpedig eddig, a visszajutás óta még nem ízlelhették meg a sikert...
A február végén, a Gödöllő elleni meccsen megsérült Molcsányi Rita csak az utóbbi két hétben kezdhette meg az edzéseket. Egyelőre nincs százszázalékos állapotban, emelkedni igazán nem tud, ezért a juniorválogatottban betöltött posztjára nevezi őt edzője, vagyis Bucsi Barbara mellett ő lesz a másik liberó. „Sajnos mindez azt jelenti, hogy kevesebb variációs lehetőséggel élhetek a találkozón – mondta Nagy Attila. – Ráadásul az amerikai feladó, Meghan Sherman a lépcsőn járva mellé lépett, részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, másfél hétig gipszben volt, csak most került le a lábáról a rögzítés. Ő biztosan nem léphet pályára. Pallag Ágnes beteg volt másfél hétig, csak a hét közepén kezdett el újra edzeni. Csütörtökön Fésüs Zsókának bedagadt a térde, de bízom benne, hogy vasárnapig rendbe jön. A sok negatív előzmény ellenére is bízom benne, hogy két győzelmet aratunk, és a miénk lesz a hetedik hely anélkül, hogy lebecsülnénk az újonc miskolciakat.”

Tippjeink
Rodics Dániel 3:0
Erdős Levente 3:0
Kovács Gábor 3:1

(forrás: beol.hu)

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr752807720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása