Folytatja a MAFC és a Veszprém!

 2011.04.06. 21:00

A Dági KSE 3:0-ra győzött Csepelen a férfi Extraliga 5-8. helyéért zajló rájátszásának második mérkőzésén, így 2:0-s összesítéssel megnyerte a párharcot. A másik ágon folytatódik a küzdelem, mert a Veszprém 3:1-re megverte a MAFC-ot.

Egy rossz hazai nyitással és egy újabb vendégponttal kezdődött a találkozó (0:2), ezt követően a hazaiak az egész szettben futhattak az eredmény után. 1:4-nél és 4:7-nél is három volt a különbség, de a MAFC nem tudott mit kezdeni Czintula Mihály erős ütéseivel, amelyek rendre a sáncról az oldalvonalon kívülre pattantak. Az első technikai időnél kettő volt a differencia (6:8), majd 6:10-nél már néggyel ment a MAFC, de egy 4:1-es sorozatnak köszönhetően egyetlen pontra jöttek fel a bakonyiak (10:11). Egyenlíteni azonban nem tudtak, Czintula ütései továbbra is hasznos pontokat hoztak, de a nyitásfogadásba sok hiba csúszott hazai oldalon. A második technikai időnél 13:16 volt az állás, a három pont körüli különbséget pedig a játszma végéig tudta tartani a látogató. Tóth Tibor pontjaival próbált közelebb férkőzni a Veszprém, de 15:20-nál már öt pont volt közte, a hajrában pedig a felváltva születő pontok kíséretében magabiztosan húzta be az első játszmát a MAFC (19:25, 0:1).

A második szettet jobban, két ponttal kezdték a hazaiak, Tóth Tibor ütésével 5:2 volt az állás, az újabb veszprémi pontszerzést csak egy rossz szerva tudta megszakítani. Az első technikai időnél már néggyel vezetett a Veszprém (8:4). Jót tett a rövid szünet a vendégeknek, azonnal fel is jöttek kettőre (8:6), majd egy újabb rossz hazai nyitásnak köszönhetően egyetlen pontra zsugorodott az előny (10:9). Tóth Tibor életmentő pontja, és egy jó veszprémi sánc megakadályozta a MAFC egyenlítését (12:9). A játszma felénél, 14:10-nél már kezdhettek volna hátradőlni a hazai drukkerek, de a látogató nem adta könnyen magát. Felváltva estek a pontok (16:13), de néhány perc múlva már 17:16 volt az állás, ami izgalmas végjátékot ígért. Felváltva estek a pontok, 20:18-nál fordultak a végjátékra a csapatok, de Czintula és Dolgos pontjaival a legjobbkor lépett meg a Veszprém, és ekkor vezetett először öt ponttal (24:19), majd egy rossz nyitást követően Dolgos Attila be tudta fejezni a játszmát, egyenlített a házigazda (20:25, 1:1).

A harmadik játékrész indult a legszorosabban, rendre a veszprémiek vezettek, de 3:3-ig minden pontra érkezett válasz a vendégek részéről. Czintula ütéseit továbbra sem sikerült a fővárosiaknak jól blokkolni, ráadásul szervában is Czintula volt soron, így zsinórban négy pontot ütve 7:3-ra elhúzott a Veszprém. Az első technikai időnél Németh Zoltán jó ütésével 8:5 volt az állás, majd újabb két hazai ponttal már öttel vezetett a hazai csapat (10:5). A folytatásban már 12:6 volt az állás, de a vendégek nem adták fel, ezúttal jól blokkolták Czintula és Tóth ütéseit, majd egy vitatható bírói ítéletnek köszönhetően, zsinórban négyet ütve feljöttek kettőre (12:10), Nyári Sándor pedig elérkezettnek látta az időt a játékmegszakításra. Sok volt a technikai hiba hazai oldalon, és a szerencse is a vendégeknek kedvezett, így 15:15-nél egyenlíteni tudtak. Egy remek veszprémi négyes sorozattal 19:15-re elhúzott a bakonyi együttes, a MAFC edzője kénytelen volt időt kérni. Sikerült is megtörnie a hazai lendületet, 20:18-ig csökkent a MAFC hátránya, ezért a veszprémi mester is időt kért. Tóth Tibor pontja kellett, mint egy falat kenyér, de ő sem tudta megakadályozni, hogy egyenlítsen a MAFC (21:21). Tóth Tibor ütésére még tudtak válaszolni a fővárosiak, de jött Czintula Mihály, és egy rövid, majd egy idegtépően hosszú labdamenet után eredményes tudott lenni, majd egy remek sánc veszprémi játszmaelőnyt jelentett (25:22, 2:1).

Az előző szett mintájára indult a negyedik is, a hazaiak vezettek, a fővárosiak egyenlítettek egészen 4:4-ig. Ekkor Czintula és Tóth vezérletével megduplázta pontjainak számát a Veszprém, jöhetett az első rövid szünet (8:4). A folytatásban rontott szervák és technikai hibák jellemezték mindkét csapat játékát, de a vendégek ütései pontosabbak voltak, így 11:10-nél egy pontra megközelítették a házigazdát, majd 14:11-nél zsinórban öt pontot szerezve a vezetést is átvették (14:15). Nem tartott azonban sokáig a fővárosi öröm, a tisztességgel dolgozó veszprémiek néhány perc alatt fordítani tudtak, 18:16-nál a MAFC edzőjének kellett időt kérnie. A hajrában azonban ismét jobban összpontosított a hazai csapat, Dolgos ejtése, majd Tóth és Seck jó sánca négypontosra növelte a differenciát (22:18). Tóth bombája, majd Dolgos újabb ütése mérkőzéslabdához juttatta a veszprémieket, amit Németh Ervinnek sikerült kihasználnia egy blokkról kipattanó labdával (25:20, 3:1).

A továbbjutásról döntő harmadik mérkőzést április 9-én, szombaton, 17 órától rendezik a MAFC káposztásmegyeri otthonában.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nyári Sándor: – A fővárosi mérkőzésen reális esélyünk volt, hogy lépéselőnybe kerüljünk. Az ötödik játszmában biztos vezetésünknél a zsűriasztal kétszer is megállította csapatunkat vélt vagy valós állásrendi hiba miatt. A feszült légkörben csapatom teljesen kizökkent, és drámai végjátékban veszített. Mai győzelmünk nagyon értékes, a MAFC-ot jó képességű, tiszteletre méltó ellenfélnek tartom, a harmadik mérkőzés nagy csatát ígér. A mai napon Czintula Mihály emberfelettit nyújtott, de nagyszerű társának bizonyult Tóth Tibor és Dolgos Attila is.
Vocskó György: – Sajnos az első játszma után kissé leült a csapat, magabiztossá vált, és ez megbosszulta magát. Nem tudtunk ritmust váltani, és nem reagálni a Veszprém viszonylag hibátlan játékára. Az alapjátékunkban volt bizonytalanság, nem volt jó a szervafogadásunk, a támadásaink nem voltak elég hatékonyak, remélem, hogy szombatig ki tudjuk javítani a hibáinkat, és továbbjutunk. Gratulálok a Veszprémnek!

Extraliga, férfiak, rájátszás, az 5-8. helyért, 2. mérkőzések

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – MAFC-BME-Mapei 3:1 (–19, 20, 22, 20)
Veszprém, 50 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Szabó Zs.
Veszprém: Tóth T., Czintula M., Horváth Sz., Németh Z., Seck, Puspán. Csere: Katona, Horváth Á. (liberók), Dolgos, Németh E., Kráml. Edző: Nyári Sándor
MAFC: Vocskó M., Tari, Takács G., Jahn, Szappanos M., Molnár I. Csere: Tihanyi (liberó), Markovich, Dzsáber, Soós I. Edző: Vocskó György

Dági KSE – Csepel 3:0 (16, 16, 23)

(szöveg és képek: hajraveszprem.hu)

Címkék: veszprém röplabda mafc extraliga vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr712805687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása