Győzelemmel kezdte az orosz bajnokság negyeddöntőjét a Bajnokok Ligája-bronzérmes Dinamo Moszkva! Veres Péter csapata a párharc első mérkőzésén 3:1-re nyert a Fakel Novij Urengoj otthonában. A magyar játékos hét pontot szerzett.

• Statisztika itt!
• A meccs leírása, pontról pontra!
• Képgaléria itt!

Szombaton és vasárnap a Bajnokok Ligája négyes döntőjében játszott a Dinamo az észak-olaszországi Bolzanóban, aztán hétfő reggel repülőre ült a társaság, Moszkvába utazott, majd onnan tovább a szibériai Novij Urengojba, ami mindössze nyolcvan kilométerre fekszik az északi sarkkörtől. Elképzelhető, hogy Veres Péter és társai mennyit aludhattak, mennyit pihenhettek a fontos bajnoki meccs előtt. Nagyjából semennyit, mégis sikerrel jártak!

Az első szettben a moszkvaiak remekül rajtoltak, nem is látszott rajtuk, hogy néhány nappal korábban részt vettek a Bajnokok Ligája olaszországi négyes döntőjében, utána átutazták fél Európát, s alig pihentek. Erőteljes támadásokkal kezdett a Dinamo, amely ráadásul jól védekezett, és az első technikai szünetben négy ponttal vezetett (4:8). Veres kétszer volt eredményes, Dante is betalált, Kazakov blokkolt és támadott, majd Kruglov is beköszönt, aki ezúttal is kezdő feladóátló volt, Jakovlev helyett.

A házigazdák a folytatásban visszakapaszkodtak, és hatékony ellentámadásokat vezettek. Asztasenkov háromszor, Sivogelez és Hansen kétszer-kétszer volt eredményes. A vendégek a négy pontot szerző Kruglov vezérletével tartották minimális vezetésüket, Scserbinyin és Dante ütései után jöhetett a második technikai idő (15:16). A visszatérést követően megint meglépett a Dinamo (16:20). Konstantin Bakun két pontja még reményt adott a hazaiaknak, de a végén többször is hibáztak, és Scserbinyin sikeres támadása, valamint Grankin és Markin remek nyitása után jöttek a játszmalabdák (18:24). A szibériai csapat edzője, Igor Csutcsev kikérte második idejét. Két átsósoros támadást elrontottak a fővárosiak, de a harmadik kísérlet Dante révén eredményesnek bizonyult (20:25, 0:1).

Kulikovszkij és Asztasenkov jó szervái és blokkjai nyitották a második szettet, a vendégek hirtelen elkezdtek hibázni támadásban. A centerek ekkor is eredményesek voltak, de Sivogelez pontjával ezúttal a Fakel vezetett néggyel az első technikai szünetben (8:4). A szünet után Markin sáncolt, Veres is betalált, de a házigazda jól kezelte a helyzetet, Bakun támadott, Kulikovszkij blokkolt, Asztasenkov pedig ászt nyitott, így a Bajnokok Ligája-bronzérmes látogatók edzője, Jurij Cserednyik időt kért (13:7). Dante támadást rontott, Kulikovszkij pontos volt (15:7), de a brazil olimpiai- és világbajnok ezután háromszor javította ki előző hibáját (15:11), ezúttal Igor Csutcsev kért időt. Most Bakun rontott támadásban, Dante tovább csökkentette a különbséget, de Scserbinyin pontatlan megoldása után hárompontos különbségnél pihenhettek a csapatok (16:13).

A szibériaiak próbáltak ismét meglépni, de a Dinamo egy ideig tartani tudta magát. Igen ám, de jött Kulikovszkij, majd Bakun, míg a másik oldalon Veres csak egyszer kapott labdát. Bakun sáncolta Kruglov ütését (21:17), ekkor természetes megint időt kellett kérnie Jurij Cserednyik edzőnek. A vége sima volt, Sivogelez, majd Bakun támadott hibátlanul, a második játszmát pedig Kulikovszkij pontos akciója zárta le (25:19, 1:1).

A harmadik szett első fele leginkább az első játékrészre hasonlított, mert ezúttal is erősen kezdett a Dinamo (5:8), de a második kötelező pihenőre felzárkózott minimális különbségre a Fakel (15:16). Bakun és Rosszamahin pontjaival fordított a házigazda (18:17), s máris jött a moszkvaiak időkérése. A vendégek ismét lendületbe jöttek, Kruglov pontos támadásával és Kazakov blokkjával visszavették a vezetést (18:19), ezúttal a szibériaiak kértek időt. Pontos támadások és hibás megoldások váltották egymást mindkét oldalon (23:23). Kruglov ütését blokkolta Kulikovszkij, ezzel játszmalabdához jutott a házigazda (24:23), de a fővárosiak ebben a kiélezett helyzetben három pontot szereztek megszakítás nélkül, és vesztett helyzetből fordítva behúzták a harmadik szettet (24:26, 1:2).

A negyedik felvonás eleje viszonylag szoros volt (6:8), de Grankin duplájával elléptek a vendégek, Dante blokkolt Bakun ellen, ezzel tovább növelte a különbséget (8:12), Igor Csutcsev időt kért. Rosszamahin, Sivogelez és Bakun csökkentette együttese hátrányát, de a második technikai után a Fakel helyzete egyre kilátástalanabbnak tűnt (12:19). A hazaiak a végén már tehetetleneke voltak, a Dinamo befejezte a szettet (19:25), és a közelmúlt fáradalmai ellenére, hősies küzdelemben megnyerte a negyeddöntő első mérkőzését (0:1).

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc második felvonására csütörtökön kerül sor, szintén Novij Urengojban.

Orosz bajnokság, férfiak, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Fakel Novij Urengoj – Dinamo Moszkva 1:3 (–20, 19, –24, –19)
Fakel:
Sivogelez 13, Asztasenkov 11, Bakun 18, Kulikovszkij 13, Rosszamahin 5, Hansen 5. Csere: Szokolov (liberó), Lipezin, Zsloba, Kraszikov, Kricskij. Edző: Igor Csutcsev
Dinamo: Kruglov 17, Veres 7, Scserbinyin 10, Grankin 5, Dante 19, Kazakov 12. Csere: Sztyepanjan (liberó), Markin 1, Sesztak, Kornyejev. Edző: Jurij Cserednyik

Iszkra Ogyincovo – Dinamo Krasznodar 3:0 (17, 18, 20)
Zenit Kazany – Jaroszlavics Jaroszlavl 3:0 (18, 19, 33)
Lokomotiv Novoszibirszk – Lokomotiv Belgorod 2:3 (–16, 11, –22, 18, –13)

Címkék: orosz moszkva röplabda veres dinamo fakel novij urengoj

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr902787026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása