Veres Péter együttese az orosz bajnokság negyeddöntőjének második mérkőzését is 3:1-re nyerte a Fakel Novij Urengoj otthonában! A magyar játékos 12 pontot szerzett. Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban két idegenbeli sikerével már 2:0-ra vezet a Dinamo Moszkva, amelynek így már csak egy győzelemre vagy szüksége az elődöntőbe kerüléshez.

• Statisztika itt!
• Fotógaléria itt!

A Dinamo az egy nappal korábbi összeállításban kezdett, a Fakel edzője azonban három helyen is változtatott, Zsloba és Kraszikov is a pályán volt. Szorosan indult az első rész (8:7), de az első technikai szünet után a vendégek intenzív támadójátékuknak köszönhetően gyorsan elléptek. Kraszikov pontjával csökkentette lemaradását a házigazda, de néhány hiba után időt kért Igor Csutcsev edző (9:13). Sokra nem ment vele, mert együttese megint támadásokat rontott, így jelentős hátrányba került (10:16). Kazakov és Kruglov vitte a prímet a moszkvai csapatnál, ütöttek is, rontottak is, de tartották a differenciát, aztán Kraszikov pontja után négy pontra zárkózott a Fakel (15:19).  Kruglov és Scserbinyin tett róla, hogy megoldódjon a Bajnokok Ligája-bronzérmes látogatók problémája (15:21), másodszor is időt kértek a szibériaiak. A végén a Dinamo még hibázott kettő, de ezúttal ez is bőven belefért, hiszen Dante és Veres ütéseivel véget ért a szett (17:25, 0:1).

Meglehetősen sok rossz megoldással indult a második szett, fáradtnak tűntek a csapatok, ez mondjuk a moszkvaiak esetében érthető is. 11:11-nél volt utoljára együtt a két csapat, ekkor a Fakel lendületet vett, és ellépett riválisától. A hazaiak hibázásra kényszerítették a Dinamót, Asztasenkov blokkolt, Jurij Cserednyik edző pedig időt kért (14:11). A várt hatás ezúttal is elmaradt, a vendégek három egymást követő támadásukat rontották el, majd Kraszikov ismét eredményes volt (18:11), jöttek a cserék, Zajcev váltotta Grankint, Jakovlev pedig Kruglovot. A helyzet ettől még persze nem változott, Dante pontjára Rosszamahin válaszolt, Beketov rontott, de rögtön javított is (21:14). Dante duplája után Rosszamahin révén megint egy ponttal közelebb került a részsikerhez a Fakel. A másik oldalon Kazakov betalált, és a legvégén Szivozselez véget vetett a játszmának (25:18, 1:1).

A harmadik szettnek is szoros volt az eleje (7:8), de a folytatásban pontos, tudatos támadójátékkal meglépett a Dinamo (9:14), Igor Csutcsev időt kért. Beketov csökkentette a különbséget, de nem talált társakra, Jakovlev és Veres pontjaival kényelmes előnyben volt a vendégcsapat a második technikainál (10:16). Hansen érkezett Zsloba helyett a szibériai együttesbe, amely hamarosan felkapaszkodott négy pontra (14:18), és ezt egy ideig tartani is tudta (16:20). Jakovlev jóvoltából azonban a hajrá sima volt (16:22), így összesítésben megint a Dinamo került előnybe (17:25, 1:2).

A fővárosiak irányították a játékot a negyedik etap elején is (6:8), és a továbbiakban sem tudta átvenni a vezetést a Fakel. Scserbinyin, Jakovlev és Dante is beköszönt (9:11), majd Kazakov és Veres ütéseivel, Dante ásznyitásával és Jakovlev sáncával ellépett a Dinamo (10:16). Beketov derekasan próbálkozott (15:19), de négy pontnál közelebb ezúttal sem engedte ellenfelét a moszkvai csapat (18:22). Cserékkel próbálkozott a hazaiak edzője, Dante rossz támadása után már csak három volt közte (20:23), de Veres Péter nem kegyelmezett, Dante pedig bebombázta a meccslabdát, így 24 órán belül másodszor is a Fakel otthonában nyert a Dinamo (20:25, 1:3).

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása tehát 2:0, a következő meccs Moszkvában lesz április negyedikén, hétfőn.

További eredmények
Fakel Novij Urengoj – Dinamo Moszkva 1:3 (–17, 18, –17, –20), az állás 0:2
Lokomotiv Novoszibirszk – Lokomotiv Belgorod 0:3, az állás 0:2
Zenit Kazany – Jaroszlavics Jaroszlavl 2:3, az állás 1:1
Iszkra Ogyincovo – Dinamo Krasznodar 0:3, az állás 1:1

Címkék: orosz moszkva röplabda veres dinamo fakel novij urengoj

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr412789973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása