A legenda, Milos Grbic emlékére

 2011.03.30. 22:02

A hétvégén Klek adott otthont a szerb általános iskolák röplabdabajnokságának, amely a Milos Grbic-emléktorna nevet kapta. A kis közép-bánáti település ez idáig négy olimpikont nevelt ki: Milos Grbic és fiai, Nikola és Vladimir, illetve a kosárlabdázó Dejan Bodiroga öregbítették szülőfalujuk, valamint a szerb röplabda és kosárlabda hírnevét a világban.

A rendezvény fővédnöke a nagybecskereki városi önkormányzat volt, míg a szervezést a város iskolai sporttal és olimpiai neveléssel foglalkozó szövetsége vállalta, Milorad Ivkovic főtitkár vezetésével. A megnyitón Jelena Kovacev, a nagybecskereki Falkon tánciskola országos és olimpiai bajnok versenyzője kápráztatta el produkciójával a népes szurkolótábort.

Üdvözlő beszédében Dr. Mileta Mihajlov polgármester kiemelte, hogy a röplabdasport Szerbia szinte minden pontján jelen van, köszönhetően Milos Grbic személyiségének, oktató munkájának, hiszen ez volt a nemes célja a kiváló sportolónak, humanistának. Zeljko Tanaskovic, a szerbiai iskolai sportszövetség főtitkára felszólalásában kiemelte a fiatalok testneveléssel, sporttal való foglalkozásának jelentőségét és a mozgalomba való tömeges bekapcsolódásukat szorgalmazta.

Vladimir Grbic háláját fejezte ki a sportminisztériumnak a röplabda és a többi sportág népszerűsítésére és fejlesztésére tett erőfeszítéseiért. Ugyanakkor kiemelte, hogy ezen rendezvények fontosak a gyermekek számára, akik az ilyen alkalmakkor barátkoznak, új tapasztalatokat szereznek további fejlődésük céljából. A továbbiakban megköszönte az emlékezést és a tiszteletet, amit édesapja iránt tanúsítanak országszerte.

Snezana Samardzic Markovic miniszter asszony megnyitóbeszédében elismerően szólt Milos Grbic pályafutásáról, pedagógiai munkásságáról, amely mély nyomot hagyott hazai és világviszonylatban is a röplabdában. Örömmel tölti el a fiatalok tömeges bekapcsolódása a sportba és hogy napról napra több, Klekhez hasonló kis központ jön létre, ami az odaadó, lelkiismeretes és öntudatos szakmunka eredménye.

Az előcsatározásokat a kleki Jovan Ducic Általános Iskolában, a nagybecskereki műszaki középiskolában és a sportcsarnokban bonyolították le. Figyelemre méltó, hogy a versenybe szinte az ország minden általános iskolája bekapcsolódott, hogy ezáltal is népszerűsítsék ezt a sportágat. Az ilyen és hasonló versenyek fő célja, hogy a gyerekek ismerkedjenek, barátkozzanak, hogy kialakuljon náluk egy versenyszellem, új tapasztalatokat szerezzenek és nem utolsósorban, hogy mindez motiválja őket a minél jobb eredmény elérésére. Ez alkalommal több ezer tanuló versengésében a kleki döntőre a kilenc legjobb csapat jutott el mindkét mezőnyben.

(forrás: magyarszo.com)

Címkék: szerb szerbia röplabda utánpótlás grbic klek

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr982786705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása