Bronzérmes lett a Bajnokok Ligájában az orosz Dinamo Moszkva, Veres Péter csapata. A magyar röplabdázó lett a négyes döntő legjobb nyitásfogadója! A nagy sikerről, a bajnoki rájátszásról, a népszerűségről és a következő szezonról is beszélgettünk vele vasárnap délután, az olaszországi Bolzanóban. Exkluzív interjú!

• CEV képgaléria itt!
• Speciális képgaléria!
• A hunvolley.blog képei és videói!
• Az összes BL-meccs felvétele!
• Statisztikák itt!

Elképesztő, hihetetlen rajongás veszi körül Veres Pétert! Igazi világsztár, és ez egyáltalán nem túlzás. Ez tény! Az emberek imádják! A Trentino drukkerei is boldogan fogadták, ölelgették, pedig náluk sosem játszott. Még. Amikor a Dinamo Moszkva játékosai elindultak a szállodába a megnyert bronzmeccs után, két játékosra csaptak le a rajongók: a brazil olimpiai- és világbajnok Dantéra, valamint Veresre. Dante gyorsan végzett, a magyar röplabdázó viszont fél órán keresztül állta a fanatikusok rohamát! Mindenki autogramot vagy közös képet akart, de sokan voltak, akik csak gratulálni szerettek volna, és megérinteni kedvencüket! Nagyon nagy öröm azt látni, hogy Veres Péter egyrészt kiválóan játszik, teljesen megérdemelten kapta meg a négyes döntő legjobb nyitásfogadójának járó különdíjat, másrészt, hogy ilyen közkedvelt a nézők körében, és ezt nagyon jól, közvetlenül, kedvesen kezeli.

– A bronzmeccsen motiváltnak tűntek és jól játszottak!
– Ha a szombati meccsen úgy játszunk, mint a vasárnapin, például a feladónk ilyen higgadtan, nyugodtan viselkedik, akkor sokkal nagyobb esélyünk lett volna nyerni az elődöntőben, meg merem kockáztatni, hogy simán győztünk volna. Hellyel-közzel a nyitásfogadásunk és az ütésteljesítményünk hasonló volt a szombatihoz, viszont akkor sokkal idegesebben játszottunk, sokkal nagyobb volt a nyomás rajtunk, valószínűleg ez volt a legnagyobb probléma, ezért nem tudtunk győzni az első napon.

– Ez a BL-bronzérem eddig a pályafutása csúcsa?
– Ha nemzetközi eredményről beszélünk, akkor ez a maximális, igen, de hozzá kell tennem, hogy a magyar bajnoki cím talán nagyobb elismerés számomra, mert akkor még nagyon fiatal voltam, mindössze két éve röplabdáztam. Persze, teljesen más történet a kettő. Ez a világ legerősebb sorozata. Bizonyára a brazil bajnokság is erős, nem ismerem, csak hallottam róla, de azért igazából Európában vannak a legjobb bajnokságok. Itt játszani, egy ilyen négyes döntőben nem kis dolog. Kis szerénységgel úgy gondolom, hogy talán valamit hozzátettem ehhez az eredményhez, és ahhoz, hogy idáig eljutottunk. Nem vagyok boldog a harmadik hely miatt, mert szerettem volna döntőt játszani, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült. Egész évben rengeteg meccset játszottunk, nem igazán volt időnk rendesen felkészülni erre a tornára, ezért csak ötven-hatvanszázalékos teljesítményre voltunk képesek. Ehhez képest ez a harmadik hely szerintem nagyon szép, remélem, hogy Magyarország büszke rám emiatt! Ígérem, hogy ameddig játszom még, megpróbálok egy aranyérmet szerezni, hogyha lesz rá lehetőségem. Összegezve: pozitívan jöttünk ki az egészből.

– Az Orosz Kupában ezüst-, a Bajnokok Ligájában bronzérmes lett a Dinamo. A bajnokság leglényegesebb szakasza, a rájátszás még hátra van, de ha a szezon eddigi részét nézi, akkor jó döntésnek bizonyult tavaly Moszkvába igazolni?
– Mindenképpen! Én ilyen téren egy kicsikét önfejű voltam, soha nem arra törekedtem, hogy egy erős csapatban játsszak, hanem a saját szempontomból néztem a kérdést. Fontos volt a helyszín, valamint az, hogy a karrieremet fokozatosan felépítsem, tehát nehogy valahol visszafejlődjek, hanem a csapatom húzóembere legyek. A tavalyi év után azt gondoltam, egye fene, megyek egy olyan csapatba, ahol talán lesz is eredmény. Idáig bizonyosodott is, hogy van eredmény, van egy ezüstérmünk, van egy bronzérmünk, még hiányzik az arany! Nagyon optimista vagyok, nagyon bízom a csapatban, bízom az egész klubban, bízom magamban, s úgy gondolom, ha tiszta fejjel fogunk nekimenni a rájátszásnak, akkor van esélyünk bajnokságot nyerni.

– Pihenni, regenerálódni most sem lesz túl sok idejük...
– Sajnos valóban nem. Úgy volt, hogy elhalasztják a negyeddöntő első és második meccsét szerda-csütörtökről hétvégére, de pont most, a bronzmeccs előtt kaptuk a rossz hírt, hogy mégsem sikerült. Kedden hajnalban érkezünk meg, szinte nem is tudunk aludni, máris indulnunk kell Szibériába. Nem lesz könnyű, de remélem, az edzőnk okosan fog dönteni, és megpróbálja pihentetni a csapatot. Ez most úgy fog kinézni, hogy két meccset játszunk idegenben, kettőt otthon, és az esetleges ötödiket megint idegenben. Az egyik csapat harmadik győzelméig tart a párharc, tehát minimum egy meccset meg kell fognunk idegenben ahhoz, hogy legyen esélyünk. Nem lesz könnyű, de ez a munkánk, ezért fizetnek, tehát mindent meg fogunk tenni ennek érdekében.

– Ezen a hétvégén is minden jel arra mutatott, hogy ugyanolyan népszerű, közkedvelt világsztár lett, mint a társai közül a legnagyobbak. Sorban állnak az emberek az autogramjáért, egy közös fotóért, vagy csak azért, hogy gratulálhassanak és megérinthessék! Mindezt nagyon jól viseli, továbbra is ugyanolyan szerény, mint korábban bármikor. Ügyel arra, hogy ne szálljon el, vagy egyszerűen ilyen az egyénisége?
– Szerintem magyar játékos még sohasem volt elszállva magától, és ez mindenképpen pozitívum. Én mindig szerettem volna megmaradni olyannak, amilyennek indultam. Soha nem felejtem el, hogy honnan jöttem, és ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy hová érkezek majd, vagy hová érkeztem. Mindig szeretnék olyan maradni, amilyen ezelőtt mondjuk 15 évvel voltam, mert nagyjából azóta röplabdázok. Megpróbálok ugyanaz az ember maradni, mint eddig. Pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, csak a munkámra koncentrálni, és azt mutatni a jövő nemzedékének, hogy kitartás, nem elszállni senkinek!

– Mit lehet tudni a következő szezonnal kapcsolatos terveiről? Marad Moszkvában? Mi az, ami már publikus?
– Oroszországban maradok, az szinte biztos. Majdnem minden csapat jelentkezik értem, de nekem vannak célkitűzéseim. Szeretnék jövőre is minél jobb eredményt elérni, konkrétan aranyérmet a Bajnokok Ligájában. Most két lehetőség közül kell választanom: Kazany, vagy Dinamo Moszkva?! Most úgy érzem, hogy ez a két csapat esélyes a leginkább a BL-indulásra. Nem lesz könnyű döntés, a szívem és a fejem után fogok menni.

Veres Péter nyakába akasztották a Bajnokok Ligája bronzérmét! Kattintson ide, és nézze meg videón!

Bajnokok Ligája, férfiak, négyes döntő, Bolzano (Olaszország)
Elődöntő
(március 26. szombat)
Trentino BetClic (olasz) – Jastrzebski Wegiel (lengyel) 3:0 (16, 25, 22)
Dinamo Moszkva (orosz) – Zenit Kazany (orosz) 0:3 (–24, –20, –21)
Helyosztók (március 27. vasárnap)
A 3. helyért: Jastrzebski Wegiel – Dinamo Moszkva 1:3 (23, –22, –16, –21)
Döntő: Trentino BetClic – Zenit Kazany 3:1 (17, –20, 23, 20)

Különdíjak
A négyes döntő legértékesebb játékosa (MVP): Osmany Juantorena (Trentino BetClic)
A legjobb blokkoló: Alekszandr Abroszimov (Zenit Kazany)
A legjobb liberó: Andrea Bari (Trentino BetClic)
A legjobb nyitásfogadó: Veres Péter (Dinamo Moszkva)
A legeredményesebb játékos: Makszim Mihajlov (Zenit Kazany)
A legjobb szerváló: Szergej Tetyuhin (Zenit Kazany)
A legjobb feladó: Lloy Ball (Zenit Kazany)
A legjobb ütőjátékos: Matej Kazijszki (Trentino BetClic)
 

Köszönetnyilvánítás
Fantasztikus hétvége volt az első pillanattól az utolsóig, óriási, elmondhatatlan élmény! Federico Ferrarónak, a CEV sajtófőnökének, valamint Mezei Zoltánnak és Éva Tibornak nagyon szépen köszönöm, hogy ott lehettem, Veres Péternek pedig a kiváló játékot! A világ legjobbjai között most két napig bizony nagyszerű érzés volt büszke magyar szurkolónak lenni!

Címkék: orosz bajnokok ligája moszkva röplabda veres dinamo bolzano

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr322777702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása