Légiós-körkép március 23.

 2011.03.23. 19:13

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat, gazdag tartalommal, a teljesség igényével! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az USA számos országában, államában sikeresen szerepelnek!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A bajnoki alapszakasz 22. (utolsó) fordulójában 3:2-es vereség a listavezető Ziraat Bankasi otthonában. Az már a meccs előtt biztos volt, hogy Mészáros együttese a második helynél jobb és rosszabb sem lehet, ezért az edző pihentette a kezdőfeladót. A magyar játékos végig a pályán volt, 13 pontot szerzett. Statisztika itt!

Török bajnokág, férfiak
Az alapszakasz végeredménye
1. Ziraat Bankasi 58 pont
2. Arkas Izmir 52 pont
3. Halkbank Ankara 49 pont
4. Istanbul Büyüksehir Belediyesi 47 pont
5. Fenerbahce 40 pont
6. Galatasaray 37 pont
7. MEF Okullari 26 pont
8. Maliye Milli Piyango 25 pont
9. Torul Genclik 21 pont
10. Cankaya Belediyesi Anka 20 pont
11. Besiktas 17 pont
12. Tofas 4 pont

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő csapat a bajnokság alapszakaszának 21. fordulójában 3:2-re nyert a Jaroszlavl otthonában. Veres 13 pontot szerzett, ezzel holtversenyben együttese legeredményesebbje volt. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A 22. (utolsó) fordulóban 3:1-es vereség az Orosz Kupa-győztes Lokomotiv Novoszibirszk otthonában. Verest és társait nem nevezték a meccsre, mert ezúttal a fővárosiak tulajdonképpen C-csapattal játszottak a közelgő BL-döntő miatt. Statisztika itt! Nem mintha nem lett volna fontos a győzelem, hiszen így a Dinamo csak az ötödik helyen végzett az alapszakaszban, és már a szibériai Fakel Novij Urengoj elleni negyeddöntőben pályahátrányban lesz, ami nem egy életbiztosítás...

Orosz bajnokág, férfiak
Az alapszakasz végeredménye
1. Iszkra Ogyincovo 48 pont (18 győzelem)
2. Zenit Kazany 48 pont (15 győzelem)
3. Lokomotiv Novoszibirszk 47 pont
4. Fakel Novij Urengoj 40 pont
5. Dinamo Moszkva 39 pont
6. Lokomotiv Belgorod 36 pont
7. Jaroszlavics Jaroszlavl 31 pont
8. Dinamo Krasznodar 28 pont
9. Gazprom-Jugra Szurgut 25 pont
10. Ural Ufa 23 pont
11. Kuzbassz Kemerovo 23 pont
12. Dinamo-Jantar Kalinyingrád 8 pont

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A bajnokság negyeddöntőjének első mérkőzésén sima 3:0-s győzelem hazai pályán a Steaua Bucuresti ellen. A második találkozón 3:1-es siker a fővárosban, így a címvédő bejutott az elődöntőbe.

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén 3:2-es vereség hazai pályán az Unirea Dej ellen. A második találkozón idegenben nyert a Nagybánya, szintén 3:2-re (az ötödik szett 15:3), így egyenlített a párharcban, s a harmadik találkozó dönt majd a négy közé jutásról.

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): A bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén 3:0-s győzelem hazai pályán a Kolozsvár ellen. Képgaléria itt! Az erdélyiek feladták pályaválasztói jogukat, így a párharc második meccsét is a tengerparti városban rendezték, amelyen 3:1-re nyert Dávid Zoltán együttese, s így továbbjutott az elődöntőbe. Képgaléria itt!

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A bajnokság felsőházi rájátszásában nem lépett pályára a csapat a legutóbbi hétvégén. Már csak egy forduló van hátra ebből a szakaszból, amely a tabella jelenlegi állását elnézve meglehetősen fontos lesz a Salonit számára.

Szlovén bajnokság, férfiak
A felsőház állása
1. ACH Volley Bled 33 pont
2. Panvita Galex 18 pont (5 győzelem)
3. OK Salonit Anhovo Kanal 18 pont (4 győzelem)
4. Calcit Kamnik 18 pont (3 győzelem)
5. OK Marchiol Vodi 11 pont
6. UKO Kropa 7 pont

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A Közép-európai Liga négyes döntőjében meglepetésre érem nélkül maradt, csak a negyedik helyen végzett a csapat. Bővebben itt, statisztikákkal, eredményekkel, képgalériákkal!

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): A Közép-európai Liga négyes döntőjében házigazdaként a második helyen végzett a csapat. Bővebben itt, statisztikákkal, eredményekkel, képgalériákkal!

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnoki alapszakasz 23. fordulójából elhalasztott meccsen 3:1-es vereség az M. Roma Volley otthonában. Statisztika itt! Képgaléria itt!
A 24. körben 3:0-s vereség hazai pályán a listavezető, Bajnokok Ligája- és klubvilágbajnoki Trentino ellen. Szabó egyik meccsen sem lépett pályára. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnoki alapszakasz 24. fordulójában 3:0-s győzelem hazai pályán a Copra Morpho Piacenza ellen. Baróti egyszer lépett pályára csereként, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): Az alapszakasz 24. fordulójában 3:2-es vereség a Moerser SC otthonában. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): Ahogyan arról korábbi exkluzív anyagunkban beszámoltunk, aranyérmes a csapat a brit egyetemi bajnokságban! A nagy sikerhez szívből gratulálunk, részletek itt!

Offra Norbert (London Polonia, angol): Hamarosan kezdődik a rájátszás, amelyben a felsőház négy csapat szerepel azonos csoportban. Részletek itt!

Botos Ferenc (edző, Union Raiffeisen Arbesbach, osztrák): A bajnoki rájátszásban az 5-8. helyért rendezett párharc második meccsét is 3:2-re megnyerte a csapat a VBK Wörther-See-Löwen Klagenfurt ellen, ezúttal idegenben. Statisztika itt! A folytatásban az UVC Graz AG ellen játszik majd az Arbesbach az ötödik helyért.

NŐK

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A csapat készül a március 26-án kezdődő bajnoki bronzpárharcra, a Hotel Cristal ellen.

Héjjas Valéria, Pethő Anita (Nantes, francia): A bajnokság alapszakaszának 19. fordulójában nagyon sima 3:0-s vereség a Le Cannet Rocheville otthonában. Pethő kezdő volt, nyolc pontot szerzett. Héjjas nem játszott. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A bajnoki alapszakaszban szünet volt az elmúlt hétvégén.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A bajnokság 7-12. helyéért zajló rájátszásában szünet volt az elmúlt hétévégén.

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnokság 1-6. helyéért zajló rájátszásának hetedik fordulójában 3:1-es vereség a Panathinaikosz otthonában. Kiss a mezőny legeredményesebbjeként 21 pontot szerzett. Videók itt! Képgaléria itt!

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 21. fordulójában 3:1-es idegenbeli győzelem a Dahlia Tv Busnago ellen. A magyar röplabdázó a mezőny második legeredményesebbjeként 21 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 21. fordulójában 3:1-es vereség a Cariparma SiGrade Parma otthonában. A magyar center hat pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): A bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában 3:0-s győzelem hazai pályán a Spes Conegliano ellen. A magyar játékos 12 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német) és Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakasz 20. fordulójában egymás ellen játszott a két magyar játékos, Potsdamban. 3:2-re a vendég Erfurt győzött, Kovács és Bognár is csereként állt be, pontot egyikük sem szerzett. Statisztika itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakasz 20. fordulójában 3:1-es vereség a Schweriner SC otthonában. A magyar játékos együttese legeredményesebbjeként 13 pontot szerzett. Statisztika itt!

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német) és Zsoldos Edina (TG Biberach, német): A másodosztály Déli-csoportjának 23. játéknapján egymás ellen játszott a két magyar. Győzött a házigazda Augsburg (3:0), mindkét honfitársunk kezdő volt.

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának 21. fordulójában 3:0-s vereség hazai pályán a Voley Ciutat Cide ellen.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): A fiúkhoz hasonlóan a lányok is aranyérmet nyertek a brit egyetemi bajnokságban! Természetesen nekik is jár a gratulációnk! Bővebben itt!

Várkonyi Bernadett (Ealing Energy, angol): A bajnoki alapszakaszban 16. meccsét játszotta az együttes, amelyen 3:0-ra kikapott a Team Northumbria otthonában.

Dobos Ildikó (Polonia London, angol): Az élvonal felsőházi rájátszásában négy csapat szerepel majd, köztük a magyar játékos listavezető csapata. Bővebben itt!

Nagy Dóra (Team South Wales, walesi): A negyedosztály Nyugati-csoportjában nem rendeztek fordulót az elmúlt hétvégén.

Dobi Edina (New Orleans Privateers), Molnár Hajnalka (Memphis Tigers), Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders), Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams), Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats), Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikaiak): Az Egyesült Államokban már véget ért a szezon.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr462765864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása