A Vegyész RC-Kazincbarcika négy év szünet után ismét bejutott a legjobb négy közé a férfi Extraligában, miután a negyeddöntőben hazai környezetben és idegenben egyaránt 3:1-re nyert a Dági KSE ellen.

A négyórás utazás után kicsit álmosan kezdett a Dág a fizikai fölényben lévő Vegyésszel szemben az első meccsen. Ezt követően magára talált a kistelepülés csapata, de a szett a jól szerváló Kazincbarcikáé lett. A fordulás után a Dág egyenlített. Egy ilyen magas játékosokból álló rivális ellen a látogató a szélekről indított támadásokat rendre sikeresen oldotta meg. Szárnyalt a Dág, amely a harmadik felvonásban kissé megtorpant, ám a játszma közepén megint felküzdötte magát. Sőt 23:24-es állásnál játszmalabdájuk volt az 1:2-höz a vendégeknek, Szauter Péter be is ütötte a pontot, de a játékvezető a hálón történő átnyúlás címén elvette a győztes pontot a vendégektől! Ez annyira megzavarta a dágiakat, hogy elvesztették ezt a menetet. Sorsdöntő ítélet volt. Némi túlzással az egész párharc végkimenetelét befolyásoló... A bírói tévedések dacára még egyszer megemberelte magát a Dág, amely azonban a negyedik etapban, 20:24-nél sietette a pontszerzést, és erre ráfizetett (3:1).

A vasárnapi második mérkőzésen a Dág megint támadólag lépett fel. Határozott röplabdát mutatott be a házigazda, emellé óriási lelkesedés párosult. Túl sok hibát követtek el a borsodiak az első szettben, leginkább nyitásokban, ugyanis hétszer rontott ebben a fontos elemben a Vegyész. A második felvonásban sokáig kiegyenlített játék zajlott a pályán, de 18:18-nál robbantani tudott a vendég. A látogatók javultak szervában, ezzel meg tudták törni az addig odaadóan küzdő dágiakat. De nem csak nyitásban alkotott nagyot ekkor a Vegyész, hanem blokkokban is, sőt a mezőnyvédekezés szintén elsőrangú volt. Ami még örömre adott okot a borsodi oldalon, hogy a centerben bevetett fiatal tehetség, Orosz Ádám eredményesen avatkozott közbe a támadások során.

A harmadik szettben kapaszkodott a Dág, beleadtak apait-anyait azért, hogy újra előnybe tudjanak kerülni (11:5), de hamarosan jött a fordulat! A Vegyész előbb befogta a hazai alakulatot, majd remek mezőnymunkával el is lépett tőle. Sültek a sáncok a Kazincbarcikánál, és a házigazda már képtelen volt megújulni. A lendületbe jött Vegyész diktálta a ritmust a negyedik játékban is, a két Lehóczky pedig olyan formába lendült a nyitóhelyen, hogy a Dág a térfelére érkezett labdákkal nem tudott mit kezdeni, nem tudott értékelhető akciókat indítani. A látogatók fölénye megtörte az addig hangos publikumot is, a nézők már érezték, hogy csapatuknak innen nincs visszaút. A kistelepülés együttese a végére teljesen elfáradt, képtelenek volt felvenni riválisa ritmusát. A borsodiak jó produkcióval nyerték az összecsapást (1:3).

Extraliga, férfiak, negyeddöntő
1. mérkőzés: Vegyész RC-Kazincbarcika – Dági KSE 3:1 (21, –17, 24, 24)
2. mérkőzés: Dági KSE – Vegyész RC-Kazincbarcika 1:3 (19, –21, –19, –15)

(forrás: kemma.hu, boon.hu)

Címkék: röplabda kazincbarcika vegyész extraliga dág

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr862760915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása