A MÁV Előre SC 3:1-re nyert a Békéscsabai RSE otthonában a női Extraliga 5-8. helyéért zajló rájátszásának második mérkőzésén. Mivel az első találkozón a viharsarkiak győztek idegenben, a párharc állása jelenleg 1:1.

A hazaiaknál a sérüléssel bajlódó Molcsányi Rita mellé feliratkozott a hiányzók listájára Horváth Vivien is, aki belázasodott a mérkőzés előtti napon.

Repülőrajtot vett a Békéscsaba, az első technikaira máris ötpontos előnyre tett szert. Vagyis rögtön kitűnt, hogy ott szeretnék folytatni a székesfehérváriak elleni csatát, ahol a hét közepén abbahagyták. Nyitásfogadásaik és támadásaik precízek voltak, ellenfelük nem tudott mit kezdeni a csabai kezdeményezésekkel. A szett közepén azonban jött egy nagy megingás, a nyolcpontos előny elfogyott. A vendégek ebben az időszakban határozottan játszottak, a házigazdák pedig sokat hibáztak. A második technikai után fordított is az ellenfél. Ezt a fehérváriak fő erősségüknek, a védekezésnek köszönhették, minden labdát összeszedtek, a házigazdák pedig igyekeztek minden helyzetből ütni. Aztán a szett végén összeszedtek magát a Békéscsaba, és behúzta a játszmát (25:21, 1:0).

A második játékrész eleje szorosabb csatát hozott, ám az első technikaira azért négypontos előnyre tettek szert a viharsarkiak. Nyitottak szép ászokat (Sherman, Bozóné, Soós), és voltak látványos ütések (Soós, Pallag). 10:7 után ismét jelentős előnyre tett szert a hazai csapat, amely ekkor a hatékony támadásoknak köszönhette hétpontosra nőtt vezetését. Ám ezúttal sem tudták megtartani az előnyt, a vendégek fokozatosan araszolva megközelítették őket, sőt 17:17-nél utol is érték a békéscsabaiakat. Maradt a mélypont, ettől megtáltosodtak a vendégek, remek finist vágtak ki, és egyenlítettek (20:25, 1:1).

A harmadik szett elején mintha elfelejtettek volna védekezni a békéscsabaiak. Amennyire e téren visszaestek a házigazdák, annyival javultak a vendégek. Aztán észbe kaptak a csabaiak, az első technikainál már egy ponttal vezettek. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, de egyik sem tudott elhúzni. A második technikaira azonban már a vendégekhez került a minimális előny. Ezt követően pedig kivágtak egy hatalmas finist, teljesen állva hagyták a védekezésben és támadásban egyaránt szétesett Békéscsabát, s máris náluk volt az összesítésbeli előny (17:25, 1:2).

A negyedik játékrész eleje ismét változatos küzdelmet hozott, de a pályaválasztó közel sem hozta azt a formáját, amit a páros csata első meccsén. Annál inkább a fehérváriak, akik vérszemet kaptak. Továbbra is nagyon jól védekeztek, és a támadásaik is mindinkább hatékonyabbnak bizonyultak, a második technikaira már hatpontos volt az előnyük. Ezután is keményen daráltak, és véglegesen felőrölték a békéscsabaiakat, akik egyre inkább csak árnyékai voltak önmaguknak. Végül a jobban koncentráló Székesfehérvár megérdemelten nyerte a második meccset (17:25, 1:3).

Extraliga, nők, rájátszás, az 5-8. helyért, 2. mérkőzés

Békéscsabai RSE – MÁV Előre SC 1:3 (21, –20, –17, –17)
Békéscsaba, 300 néző. Játékvezetők: Donkó, Vári
Békéscsaba: Sherman, Jezerniczki, Bozóné, Fésüs E., Soós N., Pallag. Csere: Bucsi (liberó), Kerepeczki, Czina. Edző: Nagy Attila
MÁV Előre: Vacsi, Dzunics, Antal A., Kondor T., Tálas, Meek. Csere: Deli-Germann (liberó), Pintér E. Edző: Fésűs Irén

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:0, 4:3, 11:3, 15:15, 16:15, 16:17, 24:20. 2. játszma: 3:2, 5:2, 5:4, 9:4, 10:7, 15:8, 17:19, 18:22, 20:22. 3. játszma: 0:4, 6:6, 11:10, 17:18. 4. játszma: 2:0, 2:3, 5:3, 7:8, 10:16, 12:16, 13:20, 16:21

Jók: Fésüs E., illetve Tálas, Meek, Deli-Germann

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:1.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nagy Attila: – Sajnos rosszabbul játszottunk, mint három nappal korábban. 1:0-nál és a második szettben 15:8-as állásnál kezünkben volt a mérkőzés, de alaposan elrontottuk. A vereségért csak magunkat okolhatjuk.
Fésűs Irén: – Az egri várkút mélyéből álltunk föl a múltkori vereség után. A szombati mérkőzés elején sem adtam volna sokat a győzelmünkre, de aztán felállt a csapat, és óriási hőstettet hajtott végre.

Albrecht-Miskolci VSC-MISI – NRK-Nyíregyháza 1:3 (–25, –21, 18, –20). Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2:0, a Nyíregyháza javára.

(forrás: brse.hu)

Címkék: máv székesfehérvár békéscsaba röplabda fehérvár előre extraliga brse máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr842754646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása