Hazai pályán sikerült az Újpestnek az a bravúr, amihez már a Városmajorban is közel állt, hiszen a női Extraliga elődöntőjében legyőzte a bajnoki és kupa-címvédő BSE csapatát. A második meccsen az UTE nagyon jó játékkal, meglepően simán nyert (3:0), ezzel kiegyenlítette a párharcot. A másik ágon ismét győzni tudott a Vasas (3:1), és a fővárosi játékosok nagyon szeretnék már szombaton biztosítani a fináléba jutásukat. Beharangozó!

Extraliga, nők, elődöntő, 3. mérkőzések

BSE-FCSM – ÚJPESTI TE
(Március 19. szombat, 17 óra)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:1
Az Újpest hatalmas győzelmet aratott a Megyeri úton az elődöntő második mérkőzésén, és szó szerint átgázolt ellenfelén. Ezt megelőzően a jelenlegi szezonban eddig az NRK-Nyíregyházán kívül senkinek nem sikerült legyőznie a BSE-t, sőt a városmajoriak 2009. november 15. óta nem kaptak ki úgy, hogy szettet sem nyertek. Most azonban beleszaladtak ebbe a lila-fehér pofonba. A címvédőnél nagyon gyorsan rendet kell tenni a fejekben, hiszen az első találkozón is csak egy hajszálon múlt, hogy nem kaptak ki, és garantálható, hogy szombaton sem lesz könnyebb dolguk. Kulcsfontosságú lesz, hogy csapatuk vezére, Sándor Renáta milyen teljesítményt tud majd nyújtani, hiszen ő egymaga képes megnyerni meccseket csapatának. A túloldalon joggal örülhetnek a játékosok, hiszen nagyon fontos meccset sikerült megnyerniük. Amellett, hogy kiegyenlítették a párharcot, feltüzelve, önbizalomtól telve mehetnek a Városmajorba, ahol szintén nem esélytelenként lépnek majd pályára. Legutóbb sikerült megfogniuk Sándor Renátát, amennyiben ez sikerül nekik idegenben is, komoly fejfájást okozhatnak majd riválisuknak. Persze az Újpest esetében kulcsfontosságú kérdés, hogy a rutinosabb játékosok hogy kezelik ezt az erőltetett mentet, mennyire bírják erőnlétileg a küzdelmeket, de ezzel a rendkívüli fizikális igénybevétellel Sándor Renátának is újra és újra szembe kell néznie.

Tippjeink

Erdős Levente 3:1
Rodics Dániel 3:2

TEVA-GÖDÖLLŐI RC – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
(Március 19. szombat, 18 óra)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2:0, a Vasas javára.
Karnyújtásnyira került a bajnoki finálétól a Vasas csapata, miután hazai pályán is legyőzte a Gödöllőt. Az óbudaiak ismét meglepetést okoztak azzal, hogy két játszmában ezúttal is fölényesen múlták felül a kupaezüstérmes Gödöllőt. Továbbra is összeszedetten, jól röplabdáztak a fővárosiak, s úgy utazhatnak majd ellenfelük otthonába, hogy győzelmük esetén elsőként juthatnak be a bajnoki döntőbe. További jó hírt jelent a héten századik születésnapját ünneplő klubnak, hogy Oláh Vivien egyre jobb formában van, így edzője is egyre több lehetőset adhat neki. A másik oldalon Deme Gábornak azonban nagyon törnie kell a fejét a szombati rangadó előtt, hiszen csapata részéről több hiba nem megengedhető. Nagyon mélyről kell felállnia együttesének, ám kár lenne eldőltnek kikiáltani ezt a párharcot. Láttunk már nagy fordulatokat, ám az biztos, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak a döntőről egyelőre csak álmodó gödöllőiek. Nagy kérdés, hogy mennyire tudják majd elfelejteni az elvesztett két találkozót, és mennyire tudják feldolgozni azt a terhet, hogy innentől már nem hibázhatnak!

Tippjeink

Erdős Levente 1:3
Rodics Dániel 2:3

Extraliga, nők, rájátszás, az 5-8. helyért, 2. mérkőzések

BÉKÉSCSABAI RSE – MÁV ELŐRE SC
(Március 19. szombat, 18 óra)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Békéscsaba javára.
Az első meccset idegenben megnyerő viharsarkiak számára itt a nagy lehetőség a párharc befejezésére, de ehhez persze még a fehérváriaknak is lesz egy-két szavuk. Idegenben sem esélytelen a MÁV Előre, a két csapat mindig nagyokat csatázott a jelenlegi szezonban, nem elképzelhetetlen, hogy lesz harmadik felvonás is. Fontos tényező lehet, hogy melyik oldalon veszik komolyabban a mérkőzést, kinek fontosabb a lehetős legjobb helyezés elérése?! A békéscsabaiak közül Molcsányi Rita, a fehérváriaktól pedig Papp Dóra sérülés miatt továbbra is hiányzik.
„Székesfehérvár felé a buszon olvastuk az interneten, hogy fiatalabb és jobb csapat a MÁV Előre, legalábbis a cikkíró szerint – mondta Nagy Attila, a Békéscsaba edzője. – Felolvastam a lányoknak ezt a cikket, és kértem őket, bizonyítsák, hogy az állítás második része nem igaz. Büszke vagyok rájuk, hogy megtették, örülök annak, hogy elbírtuk Molcsányi Rita hiányát, mert mindenki hozzátette a magáét! A győzelem ellenére komolyan azt gondolom, hogy nem dőlt még el semmi, szombaton is hasonlóan magabiztosan és fegyelmezetten kell játszanunk, mert csak akkor lehet esélyünk a végső sikerre.”

Tippjeink

Erdős Levente 3:1
Rodics Dániel 3:1

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI – NRK-NYÍREGYHÁZA
(Március 19. szombat, 18 óra 30 perc)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Nyíregyháza javára.
Jó csapat a Miskolc, és ezt az NB I után az Extraligában is bizonyítja! Toma Sándor edző kiváló együttest épített, amely bizony már a párharc első meccsén is jól teljesített, a 3:1-es vereség ellenére is. Akkor a miskolciaknak volt rendkívül szokatlan a környezet, a magas, széles, tágas csarnok, ezúttal viszont a szabolcsiakat zavarhatja a rendkívül alacsony, szűk terem. A borsodiak nagyot küzdöttek szerdán, nem egyszer egészen lehetetlen szituációkból is visszavarázsoltak a labdát, olykor nem kis szerencsével. Bizonyosodott, hogy az élvonalba visszatérő együttes legyőzése érdekében komoly energiákat kell mozgósítania az NRK-nak.
„Értetlenül állok a csapat teljesítménye, hullámzó játéka előtt – mondta a győzelem dacára Kőhalmi Richárd, a Nyíregyháza edzője. – A meccs egyes szakaszaiban csúnya hibákat követtünk el, emiatt duplán kiszúrtunk magunkkal. Egyrészt nem alakulhatott ki folyamatos játék, másrészt felhoztuk az ellenfelet. Sokszor kínszenvedés volt nézni, amit a pályán műveltünk, mindenképpen javulni kell ahhoz, hogy egyáltalán legyen esélyünk Miskolcon, és befejezhessük a párharcot.”
A miskolciak közül Oláh Csilla és Mosonyi Tekla nem utazott Nyíregyházára, de a második meccsen ott lesznek, a térdfájással küszködő Szajkó Tímea szereplése pedig közvetlenül a találkozó előtt dől el. „A vereség ellenére volt több megfelelő teljesítmény is, például Rédei Liána remekül irányította a csapatot – mondta Toma Sándor, edző. – A Nyíregyháza átlagosan magasabb szerkezetű együttes, s így hátulról, valamint elölről is eredményesen tudott támadni. Voltak nagy labdamenetek, és ahogy láttam, ezt élvezték a csarnokba kilátogató szurkolók. A mérkőzést követően, az öltözőben a lányok nagyon elszántak voltak, érzelmileg olyan hangulatba kerültek, hogy a második összecsapáson, most, szeretnék megmutatni. Márpedig ha ők akarják, akkor tudnak jól röplabdázni. Nálunk, a Csokonai úti teremben nem lehet úgy kimezőnyözni a labdát a csarnok méretéből adódóan, meglátjuk, ez milyen hatással lesz a Nyíregyháza játékára.”

Tippjeink

Erdős Levente 0:3
Rodics Dániel 3:2

NB I, nők, rájátszás, az 1-4. helyért, 3. forduló

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE – BITT-KAPOSVÁRI NRC
(Március 19. szombat, 15 óra)
Egy biztos: szép túra elé néz a somogyi együttes! A két csapat most találkozik egymással újra azután, hogy a szabolcsiak elképesztő izgalmak és fordulatok közepette 3:2-re nyertek idegenben, és feljutottak az Extraligába. Ez nagyjából egy évvel ezelőtt történt. A tét most sokkal jelentéktelenebb, hiszen ezen a helyosztón már sem kiesés, sem feljutás nem múlik. Jelenleg úgy tűnik, ezúttal is a Nyíregyháza és a Kaposvár küzd majd a csoportelsőségért, az eddig mindkét meccsüket 3:0-ra nyerő hazaiak rögtön meg is alapozhatják végső sikerüket az egyik kulcsemberüket, Rák Rebekát sérülés miatt továbbra is nélkülözni kénytelen somogyiak ellen.

Tippjeink

Erdős Levente 3:2
Rodics Dániel 3:1

NB I, nők, rájátszás, az 5-8. helyért, 5. forduló

VESZPRÉMI EGYETEMI SC – AGRIA RC-EGER
(Március 19. szombat, 17 óra)

És itt van, elérkezett a dráma! Aki nyer, bennmarad, aki kikap, kiesik. Ez persze matematikailag még nem biztos, mert lesz még egy forduló, de tulajdonképpen mindenki tisztában van az előző mondat igazságtartalmával. Ilyenkor már nem lehet okosat mondani, nem lehet eldönteni, ki mellet milyen érvek szólnak. Ebben a szezonban most találkoznak hatodszor, a Veszprém is nyert már Egerben, és ki is kapott, az Eger is nyert már Veszprémben, és ki is kapott. A tét mindkét együttes játékosait ugyanúgy nyomaszthatja, talán a hazai pálya szól a bakonyiak mellett, illetve az, hogy a hevesieknek kiadós buszozás után kell játszaniuk. Ugyanakkor az Agria RC ráhangolódása a Kalocsa elleni kettős győzelemmel sokkal jobban sikerült, mint a dunántúliak Rákospalotán tett látogatása, ahol 8:2-es vezetésről kaptak ki az ötödik szettben. Veszprém, vagy Eger?! Eger, vagy Veszprém?! Csak egy maradhat! A másiknak irány az NB II!
„A héten igyekeztem oldani a feszültséget a lányokban – mondta Oláh János, a Veszprém edzője. – A Palota-meccsen elszenvedett 3:2-es fiaskó komoly letargiát okozott néhány embernél, azonban azt hangsúlyoztam, felesleges rágódnunk a múlton, előre kell tekintenünk.”

Tippjeink

Erdős Levente 3:1
Rodics Dániel 3:1

Köszönöm Levi!

(forrás: brse.hu)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr572749124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása