A Közgáz SC-DSK 3:2-re nyert az NRC-Kazincbarcika otthonában a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz 15. fordulójában. A rendkívül szoros meccsen csak egy szett nem a minimális kétpontos különbséggel dőlt el.

A meccs már az elejétől kezdve nagyon izgalmas volt, mivel a csapatok fej-fej mellett haladtak, de nem csak ez első, hanem a második, illetve a harmadik szettben is. Az első játszmába az NRCK-nak, a következő két szettben pedig a Közgáznak sikerült megszereznie a játszmagyőzelmeket, amiért igen csak meg kellett küzdene mindkét csapatnak. A negyedik szettben simán nyertek a borsodiak, akik folyamatosan egyre jobb és határozottabb nyitássokkal bombázták az ekkor már fáradtnak tűnő vendégeket. Az ötödik szettben aztán a hazaiak ugyanolyan lendülettel és elszántsággal folytatták a játékot, ahogyan az előzőt befejezték. Sikerült öt-hatpontos előnnyel meglépnie a Kazincbarcikának, de eljött a 12:6-os állás!

Magabiztosan vezettek a hazaiak, kezünkben volt a meccs, de a játékosok mégis szorongtak a pályán. Minél közelebb kerültek a győzelemhez az NRCK röplabdázói, annál agresszívabban és idegesebben viselkedtek. Hiába jött két időkérés, nem segített. Nem sikerült elhinniük, hogy meg lehet nyerni ezt a meccset. Egyre nőtt a feszültség a borsodiak térfelén, ami pontatlan játékot, és elhibázott támadások sorozatát eredményezte. A végén már szinte minden előnye elfogyott a házigazdának, és a felpörgött fővárosiak fejezték be győztesen az ötödik szettet, így kialakult a meccs végeredménye is (2:3).

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 15. forduló
NRC-Kazincbarcika – Közgáz SC-DSK 2:3 (23, –24, –27, 14, –16)

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Juhász Krisztián, a Kazincbarcika edzője: – Ez a meccs a kezünkben volt. Úgy éreztem, hogy a negyedik szettben szerzett lendületünknek elégnek kell lennie a győzelemhez. Nem így történt. Az ötödik szett végén a tudat, hogy győzhetünk, sajnos nem segítette a játékunkat, hanem mint teher jelentkezett a játékosaimnál. Valahogy a Közgáz csapatával igencsak szoros meccseket sikerült vívni, nem csak ezen a meccsen, hanem az egész bajnokságban. Most így alakult, de itt a hétvége, a következő tétmérkőzésünk, és most már arra kell összpontosítanunk.

Lestár László, a Közgáz edzője: – Őszintén megmondom, hogy a mérkőzés színvonala igencsak hullámzó volt mindkét csapat részéről. Azt gondolom, ha valaki röplabdamérkőzést akart nézni, ahol nagyon sokat lehet izgulni, biztos, hogy jól járt a mai napon. Maratoni hosszúságú volt a mérkőzés, ezt jelzi a két csapat azonos szintje is, mind tudásban, mind sajnos a rontások tekintetébe is. Az ötödik játszmában a szerencse is mellénk állt, mert a kazincbarcikai csapat hatalmas különbséggel vezetett, és alig kellett volna néhány pontot csinálnia, hogy megnyerje a mérkőzést, de valahogy ez nem sikerült. Minden eddigi, egymás elleni mérkőzésünk nagyon jó volt, nagyon sokat fejlődött a Kazincbarcika, ez mindenképpen dicséri az itt dolgozó szakembereket. Biztos vagyok benne, hogy ha a jövőben is ugyanilyen örömmel fognak röplabdázni, nagyon sok örömet okoznak a szurkolóknak.

(forrás: nrck.hu)

Címkék: közgáz röplabda kazincbarcika nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr62731390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása