A Fino-Kaposvár 3:1-re nyert a Kalo-Méh-Kecskeméti SE ellen a férfi Magyar Kupa elődöntőjében, Debrecenben. A címvédő somogyiak sikeréhez az edző, Kántor Sándor pályára lépésére volt szükség. A második szettben beállt, s onnantól kezdve nem volt kérdés a Kaposvár győzelme.

Tóth II Gábor legutóbb a tavalyi szezon végén, a bajnoki döntő negyedik mérkőzésén szerepelt a Kecskemét csapatában, azóta sérülés miatt edzeni sem tudott, ezúttal viszont nagy meglepetésre megint ott melegített az alföldiek között! A címvédő Kaposvár együttesében a várakozásoknak megfelelően természetesen szintén ott volt s bemelegítésnél az edző, Kántor Sándor! A meccs elején egyikük sem kezdett.

A somogyiak keretében hat olyan játékos szerepelt, aki Kecskemétről igazolt a Kaposvár: Kaszap Tamás, Csoma Krisztián, Szabó Alpár, Schulcz István, Bagics Balázs, Németh Ferenc.

Nagyszerű küzdelem folyt a pályán már az első pillanattól. Egy idei fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán Tóth I Gábor ásznyitása és egy játékvezetői ítélet után kettővel meglépett a Kecskemét (4:6). Az első technikai szünet után zárkózott a somogyi együttes (8:9), de a címvédőnek hamarosan mégis időt kellett kérnie (9:12), mert az alföldiek hatékonyabban röplabdázta a játék minden elemében. Tovább folytatta remeklését a Kecskemét (10:15), amelynek ekkor minden bejött! A második technikai előtt szerzett két pontot a Kaposvár, de így is négypontos hátrányban volt a szünetben (12:16).

A rövid pihenő után dupláztak az alföldiek, Kántor Sándor a pálya szélén egyre intenzívebben melegített (12:18)! Nagy különbségnél zárkózni kezdett a dunántúli együttes, ezért Karagics Mátyásnak időt kellett kérnie (16:19). Egyértelműen uralta a játékot a Kecskemét, de porszem került a gépezetbe, megtorpant a csapat! Öldöklő küzdelem kezdődött, a somogyiak Schulcz István sáncával felzárkóztak egy pontra (19:20)! Rapi Róbert ütése lendítette túl a holtponton a Kecskemétet, és Csala Bernát bombája után már a Kaposvárnak kellett időt kérnie (21:23). Somodi István ászértékű nyitása és Csala ütése eldöntötte a szettet, nyert a Kecskemét (21:25, 0:1)!

Természetesen beállt a Kaposvárba az edző, Kántor Sándor! Rendkívül szorosan alakult a második játszma eleje, egy pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. Csala rontott, aztán Kántort sáncolták, az első technikainál a címvédő vezetett egy ponttal (8:7). Érdezhetően változott, sokkal biztosabbá vált a somogyiak játéka az edző beállásával. Bagics blokkjával már kettővel vezetett a Kaposvár (14:12), de hamar visszafordította az eredményt a Kecskemét (14:15)! A második technikai után Schulcz István duplájával gyorsan fordított a somogyi együttes, Karagics Mátyás időt kért (19:17).

A rövid szünet után pályára lépett Tóth II Gábor, és Karagics mester megint időt kért (22:18). Egy parádés kecskeméti hátsósoros bombaütés után már a somogyiak kértek időt (20:22), majd Csala ejtett! Schulcz ütése szélesnek bizonyult. Bagics beütötte, az alföldiek hibáztak, így játszmalabdához jutott a címvédő (24:22). Rossz kaposvári nyitás után Bagics a hálóba bombázott (24:24), a Kaposvár kikérte második idejét! Dorcsák Lajos a hálóba nyitott, aztán egy rossz nyitásfogadás és egy lehetetlen feladás a Kaposvár játszmagyőzelmét jelentette (26:24, 1:1). Mint később kiderült, ebben a pillanatban nem csak egy szettet bukott a Kecskemét...

Kántor a harmadik szettre is maradt a pályán, Tóth II Gábor nem. Fantasztikus labdamenetekkel kezdődött ez a játszma is, a somogyiak egyre hatékonyabban támadtak, míg a kecskemétiek egyre kevésbé találták ennek az ellenszerét (7:5). A támadásokkal leginkább Kántort kereste a feladó, és a főnök az első technikai után nyitott egy ászt is. Elhúzott a címvédő (11:7), amely erős és pontos nyitásaival, agresszív támadójátékával magabiztosan őrizte előnyét (14:10). A második kényszerszünet után a maradt a somogyi dominancia, Kántor beállásával a többiek is sokkal stabilabbá váltak (20:16).

Kántor hálótámadásával kettőre zárkóztak az alföldiek (20:18), és a következő pontot is ők szerezték, ezért a Kaposvár időt kért. Csala Bernát ütése az antennát súrolta, ekkor már Karagics Mátyás kért időt (22:19). A végén is maradt a hárompontos somogyi előny (23:20), de Kántor ütése out volt (23:22)! Tóth I Gábor a hálóba nyitott, ezután pedig már nem volt visszaút a kecskemétiek számára, megérdemelten jutott összetettbeli vezetéshez a Kaposvár (25:22, 2:1).

Pazar játékkal indította a negyedik részt a Kecskemét (3:8), de az első technikai után gyorsan zárkózni kezdett a címvédő (6:8). Bagics Balázs blokkja után időt kért Karagics Mátyás, de hamarosan egyenlített az ellenfél (9:9). Ezután a fergetegesen küzdő alföldiek pillanatai következtek, így időkérésre kényszerült a Kaposvár (10:13). Megint följött a dunántúli együttes, sőt kisvártatva egyenlített is (13:13)! Ekkor már ifj. Laszczik Iván adott fel a Kaposvárban, amely a második kötelező szünetet követően két jó blokkal ellépett riválisától, s a Kecskemét időt kért (18:16).

Tartotta a különbséget a címvédő (20:18), aztán Schulcz István a hálóba ejtett, ezzel egyenlített a Kecskemét (20:20)! Farkas Péter ásznyitásával átvették a vezetést az alföldiek (21:22), a Kaposvár rögtön időt kért. Csala Bernát hosszú ütése után megint jött Tóth II Gábor (23:22)! Somodi bombázott centerből, aztán Rapi Róbert beszaladt a hálóhoz és elrontott egy labdát, ami már a feladó kezében volt. Csala ütött, aztán Kántor is (25:24), de utóbbi aztán a hálóba passzolt. Schulcz nem hibázott, majd egy elképesztő labdamenet végén Bagics ütött arasznyival a vonalon kívülre (26:26). Nagy József sáncolt, majd méltatlanul, egy rossz kecskeméti feladó-center kapcsolattal ért véget a rangadó.

Kántor Sándor klasszisának köszönhetően győzött a címvédő Kaposvár!

Magyar Kupa, férfiak, négyes döntő, Debrecen

Elődöntő

Fino-Kaposvár – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:1 (–21, 24, 22, 26)
Főnix Csarnok, 300 néző. Játékvezetők: Adler, ifj. Szabó P.
Kaposvár: Kaszap 3, Nagy J. 6, Csoma 5, ifj. Schultz I. 22, Gergye 4, Bagics Balázs 17. Csere: Dömötör (liberó), Kántor 15, Szabó A. 2. Játékos-edző: Kántor Sándor
Kecskemét: Tóth I G. 5, Dorcsák 3, Somodi 10, Csala 19, Rapi 9, Farkas 11. Csere: Szabó T. (liberó), Bokor G., Tóth II G. Edző: Karagics Mátyás

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:8, 10:15, 13:19, 19:20, 21:23. 2. játszma: 8:7, 14:14, 19:17, 23:21. 3. játszma: 8:6, 14:10, 19:15, 20:19, 23:20. 4. játszma: 3:8, 9:9, 10:13, 14:14, 18:16, 21:22, 24:24

Címkék: kecskemét kaposvár röplabda magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr492728796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása